אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> ת"פ 8257-06-13 מדינת ישראל נ' מ'

ת"פ 8257-06-13 מדינת ישראל נ' מ'

תאריך פרסום : 27/08/2015 | גרסת הדפסה

ת"פ
בית דין אזורי לעבודה נצרת
8257-06-13
23/08/2015
בפני הנשיאה:
ורד שפר

- נגד -
המאשימה:
מדינת ישראל
עו"ד יבגני רובין
הנאשמת:
א' מ'
עו"ד ואסים שחאדה (מהסניגוריה הציבורית)
החלטה

 

 

 

1.הנאשמת הורשעה על פי הודאתה בכך שהעסיקה במועד נתון בראשית חודש מרס 2008, שלוש עובדות כחדרניות במלון בטבריה, וכן בכך שלא שיתפה פעולה עם מפקחים מטעם המאשימה במובן זה שלא המציאה מסמכים שנדרשה להמציאם בקשר לאותה העסקה.

בפעולותיה אלה ביצעה הנאשמת עבירות לפי סעיף 15ג(ב) לחוק שכר מינימום תשמ"ז-1987, וכן סעיף 2(א) יחד עם 20(ב) לחוק העסקת עובדים ע"י קבלני כוח אדם תשנ"ו-1996.

 

2.בטיעונים לעונש הצביע ב"כ המאשימה על חומרת העבירות, וביקש להשית על הנאשמת קנסות משמעותיים בשיעורים של בין 50%-70% מהקנס המקסימלי בגין כל דרישה להמצאת מסמכים שלא נענתה ובגין כל עובדת שהועסקה בהעסקה הבלתי חוקית, וכן לחייבה לחתום על התחייבות ל – 3 שנים בשיעור הקנס המירבי בגין כל עבירה.

 

3.הסניגור, מצידו, ביקש, ראשית, לראות במכלול העבירות שבוצעו בגדר פרשה אחת, והתמקד בטענות הנוגעות למצבה האישי והכלכלי הקשה של הנאשמת, ככזה שמצדיק הימנעות מהשתת קנסות כלשהם עליה.

על פי טיעוניו והמסמכים שהמציא, לרבות משרותי הרווחה, עלה כי הנאשמת במצב כלכלי קשה, מגדלת בעצמה את חמשת ילדיה, שרויה בחובות ונתמכת ע"י בני משפחתה ושירותי הרווחה.

בנסיבות שכאלה, כך נטען, כל קנס שיושת עליה יהא גבוה מיכולותיה ולא תוכל לשאת בתשלומו, והתוצאה תהא השמתה מאחורי סורג ובריח.

 

לאחר השמעת טיעוני הסניגור, הובעה הסתייגותו של ב"כ המאשימה אך ביחס לטענה לפיה יש לראות במעשים בהם הורשעה הנאשמת ככאלה שנעשו במסגרת "אירוע אחד", ולא בכל הנוגע לאפשרות לשקול מתן צו לעשיית שירות לתועלת הציבור.

 

4.סעיף 71א לחוק העונשין, תשל"ז – 1987, שעניינו "שירות לציבור", קובע כהאי לישנא-

"(א)  בית משפט שהרשיע אדם ולא הטיל עליו עונש מאסר בפועל, רשאי, במקום כל עונש אחר או בנוסף עליו, לחייבו בצו שיעשה, בשעות הפנאי שלו וללא שכר, פעולה או שירות לתועלת הציבור או הזולת (להלן, בסימן זה - שירות לציבור), למשך תקופה, למספר שעות ובהתאם לתכנית, הכל כפי שיקבע בית המשפט בצו; לצו כאמור ייקרא להלן "צו שירות".

 

על פי ס"ק ג' לסעיף 71א, ניתן ליתן צו שירות רק לאחר שיונח בפני בית הדין תסקיר של קצין מבחן שנעשו סידורים על פי תכנית מפורטת שיאפשרו לנידון לעשות את השירות.

צו שכזה יינתן רק מקום בו הביע הנאשם –הנידון נכונותו למלא אחר הוראות הצו.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ