אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> ת"פ 49761-03-16 מדינת ישראל נ' מטאוע(עציר)

ת"פ 49761-03-16 מדינת ישראל נ' מטאוע(עציר)

תאריך פרסום : 13/04/2016 | גרסת הדפסה

ת"פ
בית משפט השלום נצרת
49761-03-16
07/04/2016
בפני השופט:
אדריס נעמן

- נגד -
מאשימה:
מדינת ישראל
נאשם:
זיאד מטאוע (עציר)
גזר דין

רקע וטענות הצדדים

1.הנאשם הורשע בעבירות של ניסיון לכניסה לישראל שלא כחוק (לפי סעיף 12(1) לחוק הכניסה לישראל, תשי"ב-1952 + סעיף 25 לחוק העונשין, תשל"ז-1977, להלן: "חוק העונשין"), כניסה לישראל שלא כחוק (לפי סעיף 12(1) הנזכר) והתחזות כאדם אחר בכוונה להונות (לפי סעיף 441 לחוק העונשין).

זאת לאחר שהודה כי ביום 20/3/16, בעודו נוסע ברכב עם אחר, שהה באזור צומת כרכור לכיוון באקה אל-גרביה, ומשם המשיכו דרך חריש לכיוון ג'נין ויצאו משטחי מדינת ישראל. לאחר מכן ובמטרה להיכנס חזרה לשטחי ישראל נסעו למעבר גלבוע, שם הציג למאבטחת תעודת זהות של תושב ירושלים על מנת לאפשר את הכניסה.

2.ב"כ המאשימה הדגיש את החומרה הנודעת למעשים, את הפגיעה בשלטון החוק ואת פוטנציאל הסיכון לביטחון המדינה במיוחד בימים אלה של הסלמה ומתיחות. חומרה יתרה ייחס לניסיון הכניסה החוזר מיד לאחר השהייה הבלתי חוקית בישראל, ולשימוש שנעשה בתעודת הזהות במטרה להתחזות לאדם אחר. לפיכך ביקש לקבוע מתחם כולל של 4 עד 12 חודשים, ולהתחשב לחומרה בביצוע העבירה הנלווית. לצד אלה ציין כי עברו של הנאשם נקי, ובהתאם ביקש להטיל עליו עונש שלא יפחת מארבעה חודשי מאסר בפועל, מאסר מותנה, התחייבות וקנס.

3.מנגד ציינה הסנגורית כי מדובר במי שנכנס לישראל על מנת לחפש מקור פרנסה, שהה בה בפועל כשעה בלבד, ולא ביצע בעת שהותו כל עבירה נוספת. אשר לעבירת ההתחזות, זו נלוותה לניסיון להיכנס לישראל פעם נוספת, אך הניסיון לא צלח והדבר משליך באופן ישיר על מידת הפגיעה (הנמוכה) בערכים המוגנים. בעניין זה הדגישה כי במעשיו של הנאשם ניכר אי התחכום, כשהוא מציג תעודה אשר נשאה את תמונתו של האחר.

לפיכך ביקשה להחיל את המתחם שנקבע ב"הלכת אלהרוש" ולהסתפק בימי מעצרו של הנאשם, תוך התחשבות בגילו (22), בהודאתו בהזדמנות הראשונה, ובעובדה כי הוא בן למשפחה מרובת ילדים הלוקח חלק בפרנסת המשפחה.

דיון

4.כמצוות סעיף 40ג(א) לחוק העונשין, בבואנו לקבוע את מתחם הענישה ההולם יש להתחשב בערך החברתי שנפגע מביצוע העבירה, במידת הפגיעה בו, במדיניות הענישה הנוהגת ובנסיבות הקשורות בביצוע העבירה.

5.הערך המוגן בעבירות של שהייה בלתי חוקית כולל את זכותה וחובתה של מדינה לשמור על שעריה וגבולותיה מפני הנכנסים בשעריה והשוהים בה שלא כחוק, ובעיקר משום הסיכון הביטחוני הפוטנציאלי לשלום הציבור (רע"פ 3173/09 פראגין נ' מדינת ישראל מיום 5/5/09, "נבו").

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ