אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> ת"פ 20886-11-15 מדינת ישראל נ' זעתרי

ת"פ 20886-11-15 מדינת ישראל נ' זעתרי

תאריך פרסום : 23/02/2017 | גרסת הדפסה

ת"פ
בית משפט השלום ירושלים
20886-11-15
08/02/2017
בפני השופט:
ד''ר אוהד גורדון

- נגד -
המאשימה:
מדינת ישראל
הנאשם:
עאצם זעתרי
החלטה

במהלך הטיעון לעונש בהליך זה ביקשה המאשימה לחלט את הטלפון הנייד באמצעותו בוצעו העבירות ואשר שייך לנאשם. ההגנה הסכימה. החלטה בנושא לא ניתנה בדיון עצמו בשל סוגיה שהתעוררה ועניינה בהשלכות קביעותיו של בית המשפט העליון במ"ח 8498/13 אל-עביד נ' מדינת ישראל (12.2.15) על בקשת המאשימה. המאשימה ביקשה להגיש טיעון כתוב בנושא.

 

לאחר בחינה, אני מוצא לקבל את עמדת המאשימה ועל כן לא אטריחה להגיב בכתב. אנמק בקצרה:

 

סעיף 39 לפקודת סדר הדין הפלילי (מעצר וחיפוש), התשכ"ט-1969 (להלן: "הפקודה") מסמיך את בית המשפט "על אף האמור בכל דין" לצוות על חילוט חפץ שנתפס לפי סעיפים 32 ו-33 לפקודה, ובהקשר דנן – חפץ שנתפס בשל יסוד סביר להניח כי באמצעותו נעברה העבירה.

 

סוגיית החילוט שונה מזו שנדונה בעניין אל-עביד הנ"ל, בפסקאות 50 ואילך, שם נקבע כי בית המשפט אינו מוסמך להורות על השמדת מוצג שנתפס כאמור שכן סמכויותיו בסעיפים 34, 36 ו-37 לפקודה כפופות להוראות חוק הארכיונים, תשט"ו-1955 ולתקנות שהותקנו מכוחו.

הסמכות בסעיף 39 נבדלת מקביעה זו, ואינה עוסקת בהשמדת מוצג אלא בחילוט חפץ, אקט שמהותו שונה: כמובהר בלשון הסעיף מדובר באקט עונשי המגיע לאחר הרשעה ותחום למקרים בהם המורשע הוא בעל החפץ. אין זה סביר כי הגורם המכריע לעניין זה יהא הגורם המוסמך על ביצוע חוק הארכיונים והתקנות שהותקנו מכוחו, ולא בית המשפט. עוד נקבע בסעיף 39 לפקודה, כמצוטט לעיל, כי סמכות זו קיימת "על אף האמור בכל דין", אלמנט שאף הוא שונה מן הסעיפים הנוגעים להשמדת מוצג ושולל כי הסמכות שבסעיף 39 כפופה להוראות חוק הארכיונים. לבסוף, במקרה שלפני בקשת החילוט הוצגה בהסכמת הצדדים.

 

בשל כל אלה אני מקבל את הבקשה ומורה על חילוט הטלפון הנייד של הנאשם בו בוצעו העבירות.

 

המזכירות תשלח החלטה זו לצדדים.

 

 

 

 

 

ניתנה היום, י"ב שבט תשע"ז, 08 פברואר 2017, בהעדר הצדדים.

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ