אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> ת"א 51770-04-15 פלקוביץ ואח' נ' אבו סאלח ואח'

ת"א 51770-04-15 פלקוביץ ואח' נ' אבו סאלח ואח'

תאריך פרסום : 25/12/2016 | גרסת הדפסה

ת"א
בית משפט השלום חיפה
51770-04-15
18/12/2016
בפני השופטת:
מירב קלמפנר נבון

- נגד -
מבקשים:
מזיד אבו סאלח
משיבים:
1. חנה מרים פלקוביץ
2. הלון אטיאס
3. אילן פלקוביץ
4. סוסאן מזאוי

החלטה

לפני בקשת הנתבע 1 ("המבקש") לעיכוב ביצוע פסק הדין שניתן בתיק זה ביום 27.11.16 במסגרתו הוריתי על פינוי הנתבעים 1-3 מהמושכר נשוא התביעה לאלתר והשבתו לידי התובעת ("המשיבה") כשהוא פנוי מכל אדם וחפץ. כן חויב המבקש לשלם למשיבה חוב דמי שכירות בסך 48,594 ₪ נכון למועד הגשת התביעה, סך של 5655 ₪ בגין הפקת רווח שלא כדין משכירות המשנה לנתבעים

2-3,הוצאות ושכ"ט עו"ד.

  1. לטענת המבקש בבקשתו אשר לפני בכוונתו לערער על כל מרכיבי פסק הדין. לטענתו ככל ופסק הדין לא יעוכב, הנתבעים 1-2 יסלקו ידם מהמושכר, מה שייתר הצורך בערעור ויהפוך את הדיון בו לאקדמי בלבד. לטענתו סיכויי הערעור שבכוונתו להגיש טובים. לטענתו ככל פסק הדין לא יעוכב יהיה קשה להשיב את המצב לקדמותו והנזק שיגרם לו ככל ופסק הדין לא יעוכב, עולה בהרבה על הנזק שיגרם למשיבה, ככל וייגרם כתוצאה מעיכוב פסק הדין.

  2. המשיבה מתנגדת לבקשה. לטענתה פסק הדין מבוסס ומנומק כהלכה. המשיבה מציינת כי אין המדובר בדירת מגורים כי אם בנכס מסחרי, בו עושה המבקש שימוש שלא כדין כאשר הוא מפיק מהמושכר רווח שלא כדין על חשבונה, כתוצאה מהשכרת המשנה לנתבעים 2-3 . לטענתה לא יגרם כל נזק למבקש כתוצאה מפינוי המושכר, שכן הוא אינו מפעיל שם כל עסק מטעמו ומשכיר אותו כאמור בשכירות משנה לנתבעים 2-3. לטענתה עיכוב פסק הדין יגרום לה לנזק בלתי הפיך, סיכוי הערעור אפסיים ומאזן הנוחות נוטה בבירור לטובתה.

  3. בתשובתו לתגובת המשיבה טוען המבקש כי הוצאת פסק הדין אל הפועל יעניק בפועל את זכויות השכירות במושכר למשיבה ויפקיע את זכויותיו כדייר מוגן בנכס המוחזק על ידו מזה עשרות שנים, כאשר משמעות הדבר היא כי למשיבה תינתן הזכות למכור או להשכיר את המושכר לצד ג', מה שיגרום למבקש לנזק בלתי הפיך. לטענתו די בכך כי יצביע על כך שקיים לו סיכוי קלוש להצלחת הערעור ובעניינו סיכוי כזה קיים לנוכח התוצאה הקיצונית אליה הגיע בית המשפט. לטענתו מאזן הנוחות נוטה בבירור לטובתו. לטענתו, בנסיבות בהן המשיבה המתינה זמן רב מהמועד בו לטענתה החל המבקש להפר את הסכם השכירות ועד להגשת תביעתה, מושתקת המשיבה מלהתנגד לבקשה לעיכוב הביצוע.

    דיון:

  4. הכללים לבחינת עיכוב ביצועו של פסק דין נקבעו בתקנות 466 ו- 467 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד- 1984. יש להידרש הן לשאלת סיכויי הערעור והן לבחינת האפשרות להשבת המצב לקדמותו, אם וכאשר יתקבל הערעור.

  5. לעניין קביעת סיכויי הערעור, נקבע בפסיקה כי ראוי שבבקשה לעיכוב ביצוע פסק דין תתמקד הערכאה הדיונית, להבדיל מערכאת הערעור, בעיקר ברכיב השני של נזק לא הפיך ותנקוט באיפוק ובריסון עצמי בהערכת סיכויי הערעור של פסק דינה. ראה בש"א 6849/08 גנדרל נ' קבסה (ניתן ביום 15.5.2008). לפיכך, במקרה אשר לפנינו יש לבחון בעיקר האם הנזק אשר יגרם למבקש העיכוב, יהא אכן בלתי הפיך ושיקול משני יהא סיכויי הערעור.

  6. אשר לשאלת השבת המצב לקדמותו. הכלל הוא כי הגשת ערעור או הודעה על הכוונה להגישו, אינה מעכבת ביצועו של פסק הדין עליו מערערים וצריך טעם מיוחד על מנת שבית המשפט ימנע ממי שזכה בדין להנות מפרי זכייתו (ע"א 2965/96 עטיה נ. עיריית תל אביב פ"ד נ (1) 668; בש"א 8240/96 חנני נ. פ"ש חיפה פ"ד נ(5) 403). טעם מיוחד עשוי להתקיים כאשר סיכויי ערעורו של המבקש הינם טובים והנזק אשר עשוי להיגרם למבקש באם לא תתקבל בקשתו הינו ממשי ובלתי הפיך (רע"א 8317/06 טהוליאן נ. ג.מ.ח.ל חברה לבניה 1992 בע"מ (ניתן 21/1/07)). שיקולים אלו שלובים זה בזה (ראה: ע"א 4079/02 חלואני נ. הועדה המקומית לתכנון ובניה חיפה (ניתן ביום 30/7/02). כאשר מדובר בחיוב כספי , הכלל הוא כי אין זה מסוג העניינים החריגים אשר לגביהם נוטה בית המשפט להיענות לעיכוב הביצוע (ע"א 8939/01 חפציבה נ. אביצור (ניתן ביום 30/1/02)). הנטל הוא על המבקש לשכנע כי מאזן הנוחות נוטה לטובתו. ראה בע"א 6573/12 בת חן חנה חליווה נ. לריסה בלביץ (ניתן ביום 1/11/12).

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ