אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> ת"א 50755-11-13 גנץ נ' עמאר

ת"א 50755-11-13 גנץ נ' עמאר

תאריך פרסום : 04/05/2015 | גרסת הדפסה

ת"א
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו
50755-11-13
30/04/2015
בפני השופט:
יונה אטדגי

- נגד -
התובע:
מרדכי יעקב גנץ
עו"ד יהושע דיאמנט
הנתבע:
יהודה עמאר
עו"ד ברוך כצמן
עו"ד נתן רוזנווסר
החלטה

 

 

רקע קצר

  1. ביום 10.4.13 חתמו הצדדים לתביעה זו על "הסכם לתוספת להסכמי הלוואה" (נספח א' לכתב התביעה), שבו הוסכם כי חובו הכספי של הנתבע לתובע בגין הלוואות והסכמים קודמים שהיו ביניהם עומד על סך 19,317,000 ₪ ועוד 3,900,000 דולר וכי חוב זה ייפרע על ידי הנתבע עד יום 30.10.13.

            הסכומים האמורים לא נפרעו, על כך אין חולק.

            בתביעה זו תובע התובע מהנתבע לשלם לו את הסכומים האמורים.

סכום התביעה (נכון ליום הגשתה, 26.11.13) הועמד על סך 33,037,200 ₪.

            התביעה הוגשה בסדר דין מקוצר.

 

  1. הנתבע הגיש בקשת רשות להתגונן.

            הנתבע לא הכחיש כי קיבל הלוואות מהתובע, הגם שחלק על חישובי הריבית, וכן לא הכחיש את חתימתו על ההסכם נשוא התביעה, אך טען שעשה זאת תחת כפיה.

לטענתו, ההלוואות ניתנו בקשר לעיסקה שנעשתה בין חברה שבשליטת התובע ובין חברה שבשליטתו, לרכישת שני שליש מזכויות פרוייקט נדל"ן מסוים.

            טענתו העיקרית היא, שהוסכם בין הצדדים כי פרעון ההלוואות ייעשה מתוך הכספים שיתקבלו מהבנק שילווה את הפרוייקט או מתוך הכספים שיתקבלו ממימוש העיסקה (אם לא יתקבלו כספים מליווי הפרוייקט), ומאחר ששתי האפשרויות האלה טרם התממשו, הרי שגם מועד פרעון ההלוואות טרם הגיע.

            לטענתו, הוא חתם על ההסכם נשוא התביעה תחת אילוץ וכפיה, שכן התובע התנה את חתימתו על הסכם אחר שנועד לקדם את מימוש העיסקה הקשורה לפרוייקט בחתימת הנתבע על ההסכם הנדון, שעה שעיכוב הפרוייקט גרם לו לנזק כבד ביותר.

            הנתבע הוסיף וטען, כי התובע הבטיח לו שלא יעשה כל שימוש בהסכם נשוא התביעה וכי הסכם זה נדרש לו לצרכיו בלבד.

            ניתנה לנתבע רשות להתגונן על פי טענותיו (החלטת כב' השופטת יעקובוביץ מיום 6.1.15).

 

הבקשה לפיצול סעדים

  1. התובע מבקש להתיר לו לפצל את סעדיו, כך שיוכל להגיש בעתיד תביעה נפרדת לקבלת סעדים הקשורים לאכיפת התחייבות הנתבע שניתנה בהסכם הנדון לשעבד לטובתו את מניותיו בחברה מסויימת שבשליטתו ולרשום לטובתו אגרת חוב על אותן מניות, וזאת כבטוחה לפרעון החוב, וכן לאכוף עליו את התחייבותו שלא להעביר לצד שלישי מניות אלה.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ