אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> ת"א 2619-06-14גורן נ' ישיבת מיר

ת"א 2619-06-14גורן נ' ישיבת מיר

תאריך פרסום : 23/06/2015 | גרסת הדפסה

ת"א
בית המשפט המחוזי ירושלים
2619-06-14
01/04/2015
בפני השופט:
אהרן פרקש - סגן נשיא

- נגד -
המבקשת:
ישיבת מיר
עו"ד ד"ר יעקב וינרוט ואח'
עו"ד א' פרקש
המשיב:
אלון גורן
עו"ד יניב קהת
החלטה
 

 

לפניי בקשה לסילוק חלק מעילות התובענה על הסף מחמת היעדר סמכות עניינית.

 

תמצית התובענה וההגנה

  1. התובע, טכנאי מחשבים, מנהל מערכות ומנהל רשת (להלן: "המשיב"), סיפק לנתבעת (להלן: "המבקשת") שירותי תחזוקה למערכת המחשוב בין השנים 2006 – 2013.

     

  2. על פי הנטען בכתב התביעה, השירות כלל טיפול שוטף במערכות המחשוב של המבקשת ומסוף שנת 2001 כלל אף יצירת מערך של "הגדרות מיוחדות" שנועדו לשימוש בתוכנה הראשית של המבקשת. אופי העבודה היה כך שהמשיב הוציא חשבוניות מס ובהתאם לכך הייתה מעבירה לו המבקשת את התשלום. לטענת המשיב, במהלך חודש ספטמבר 2013 הציעה לו המבקשת בכמה הזדמנויות לעבוד אצלה כשכיר, אולם הוא דחה את הצעותיה וביקש שתסדיר את חובה בגין העבודות השוטפות וההגדרות המיוחדות שביצע עבורה. ביום 11.10.13 קיבל המשיב, להפתעתו, מכתב מהמבקשת בו היא מודיעה לו על הפסקת שירות. נטען, כי המבקשת אף פרצה למערכת ההגדרות שיצר ושינתה את ההגדרות וכן החליפה סיסמאות כדי לנטרל את המשיב מהמערכת. עוד נטען, כי המבקשת העתיקה את כל ההגדרות שיצר המשיב ועושה בהן שימוש לצרכיה ללא רשותו.

     

  3. המשיב עותר בתביעתו על פי מספר עילות סעדים שונים:

     

    האחת, הפרת ההסכם בין הצדדים. במסגרת עילה זו תובע המשיב את התשלום שלטענתו חייבת לו המבקשת בגין הטיפול השוטף שהעניק לה (60,651 ₪), תשלום עבור החומרה וציוד המחשב שנמצא ברשותו ושנרכש על ידו (8,370 ₪ בתוספת מע"מ) וכן תשלום עבור ההגדרות המיוחדות (327,600 ₪ בתוספת מע"מ).

     

    השנייה, הפרת זכויות היוצרים שלו. לטענת המשיב, כל הגדרת תוכנה מיוחדת שיצר עבור המבקשת נחשבת ליצירה עצמאית בעלת ערך כלכלי נפרד המזכה את בעליה בפיצויים בהתאם לסעיף 56(א) לחוק זכויות יוצרים, התשס"ח - 2007.

    כן עותר המשיב מכח עילה זו לצו מניעה קבוע שיאסור על המבקשת לעשות שימוש בתוכנות והגדרות מיוחדות של המשיב שיצר עבורה במסגרת פעילותיו, כמפורט בתובענה.

     

    השלישית, עשיית עושר ולא במשפט. לטענתו, המשיבה התעשרה על חשבונו והוא תובע השבת רווחים שהרוויחה משימוש ביצירותיו (500,000 ₪ לצורכי אגרה).

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ