אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> ת"א 14281-05-10 ראובן גולדשמיט ואח' נ' טי,גי אי, השקעות נדל"ן בע"מ ואח'

ת"א 14281-05-10 ראובן גולדשמיט ואח' נ' טי,גי אי, השקעות נדל"ן בע"מ ואח'

תאריך פרסום : 06/05/2015 | גרסת הדפסה

ת"א
בית המשפט המחוזי
14281-05-10
30/04/2015
בפני השופט:
יעקב שינמן

- נגד -
תובעים:
1. ראובן גולדשמיט
2. אנגלו וורטיקובסקי
3. יהושע הזנפרץ
4. נועם ברודסקי
5. אסף רפפורט
6. פנחס וולך
7. יוסי גופר
8. עומר גופר
9. קרן בשן
10. יריב בשן
11. ציפי בר נוי
12. חיים בר נוי
13. אסתי קליינרמן
14. אמיר קליינרמן
15. רון גואטה
16. גידעון גילדה
17. יהבה פורסטר
18. עידית פורסטר
19. דניאל רדל
20. קרן רדל
21. רונן רדל
22. נעמי רדל

עו"ד רועי הלוי
נתבעים:
1. טי גי אי השקעות נדל"ן בע"מ
2. יוסף טוביהו
3. Ontario limited
4. Herring cover road investments inc
5. king Carleton street inc
6. Oak point investments inc
7. 680 north service road investment inc
8. Juno investments inc 61
9. Th avenue investments 111
10. autumnwood investments inc 1031
11. Mercer building investments inc
12. Nantucket Ltd
13. מי - טובים מערכות טיהור מים בע"מ
14. טי.ג'י.איי. פיור בע"מ
15. טי.ג'י.איי השקעות מניבות (2008) בע"מ
16. שרון שאתי

עו"ד בועז בן צור
עו"ד תומר שיקרצי
עו"ד אברהם אברהמוף טי
פסק דין
 

 

כללי

  1. לפניי תובענה לביטול הסכמי התקשרות, להשבת כספים ששולמו בקשר להתקשרויות אלו ולפיצוי בסכום כולל של 6,695,213 ₪. התביעה נסמכת בעיקרה על עילות תרמית, הונאה, הטעייה והפרת הסכמים מצד הנתבעים. המדובר בעסקאות נדל"ן בחו"ל, רובן בערים שונות בקנדה.

     

    תביעה זו היא אחת מיני תביעות רבות אחרות, המתנהלות או שהתנהלו בבתי המשפט, ועניינן בשנות השגשוג- "הפרוספריטי", בתחום הנדל"ן בעולם, עד ל"משבר הסאבפריים" - "Subprime crisis" אשר הוא המשבר הפיננסי-הנדל"ני, שפרץ בארצות הברית ובקנדה בסביבות אוגוסט 2007, והתפשט למשבר כלל עולמי החל מספטמבר 2008 (להלן: "המשבר הכלכלי"). בשנים שקדמו למשבר הכלכלי, צברו אותם אלו - שהשקיעו בנדל"ן בארץ ובעולם, רווחים ותשואות גבוהים יחסית, ואלו שלא נטלו חלק בהשקעות שכאלו - עד לאותה העת, חשו שהם מפסידים הזדמנות להשיא רווחים, ואולי גם הזדמנות לשמור על חסכונותיהם, או אפילו, לשמור באופן ריאלי על כספי הפנסיה שלהם.

     

    זו הייתה "קרקע" נוחה ביותר להקמת חברות, שיציעו לאותם ה"מתקנאים" בחבריהם המרוויחים, להצטרף ל"חגיגת הרווח". כיום מסתבר, כי אותן חברות, חלקן פעלו באופן תקין לחלוטין ורק המשבר העולמי, שלא היה בשליטתן, הביא לכישלון ההשקעות. מנגד, היו חברות שהסתבר כי הציגו למשקיעים מצגי שווא, התנהלו באופן לא תקין והמשבר העולמי רק חשף את מעלליהן.

     

    אותם משקיעים - שלא פעם, היו בעלי ידע מועט ביותר בתחום ההשקעות בכלל, ובחו"ל בפרט, שמחו על ההזדמנות שנקרתה בדרכם, שלפיה בעלי מקצוע מיומנים יפעלו עבורם ויגרמו לכך שגם הם יהיו בין "המרוויחים", ולפיכך לא פעם חתמו על מסמכים מבלי להתעמק בתוכנם ובמשמעותם המשפטית והכלכלית, הנובעת מכך.

     

    בדרך כלל, כל עוד "זרמו התשואות המובטחות", ופוטנציאל הרווח לא נגוז, היו אותם המצטרפים, באותה "אופוריה". רק משהחל המשבר העולמי לתת אותותיו והתשואות החלו להתעכב או נפסקו, החלו אותם מצטרפים להתעורר והבינו כי ההנחות ((presumptions שעליהן התבססו, כשחתמו על החוזים, רחוקות מהמציאות, בין אם הדבר נבע מרשלנותם הם, כשלא בדקו את החוזים והמצגים - למרות שיכלו לעשות כן בחלק מהמקרים, ובין אם הדבר נבע ממצגים מטעים, שהוצגו להם על ידי החברות איתן התקשרו.

     

    זה הרקע גם לתביעה דנא, שעוסקת בתובעים רבים, נתבעים רבים, עסקאות שונות, במיקומים שונים (גם על פני העולם).

    טכניקה שכזו, של כריכת תובעים רבים ועסקאות שונות, בתביעה אחת, אפשרית מבחינת הדין, ואולי יש בה גם חסכון בעלויות, מבחינת התובעים, אך מאידך ברור, כי "שיטה" זו, מאריכה את הדיון, מסרבלת אותו. דרך זו, גם מאריכה את פסק הדין בלית ברירה - עקב הצורך להתייחס בו, בין היתר, לכל עסקה השונה לחלוטין מרעותה, לצדדים הנכונים הרלבנטיים רק לאותה עסקה, לעילות התביעה השונות, לנזקים המיוחדים לכל עסקה - ולצורך כך לבחון את התשלומים ששולמו בגין כל עסקה, התקבולים שקיבל כל תובע, ולהפרות המיוחסות לכל עסקה בשונה מרעותה וכדומה, ולפעמים משום כך, טכניקה זו - "שכרה בהפסדה".

     

    רקע

     

    התובעים והעסקאות בהן התקשרו 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ