אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> עו"ד חבר - כונס נכסים לזכויות הקדש איסקנדר עוואד בנכס מקרקעין נ' מאירה

עו"ד חבר - כונס נכסים לזכויות הקדש איסקנדר עוואד בנכס מקרקעין נ' מאירה

תאריך פרסום : 19/07/2018 | גרסת הדפסה

ת"א
בית משפט השלום תל אביב - יפו
13172-07-16
09/07/2018
בפני השופט:
עמית יריב

- נגד -
התובע:
עו"ד ארז חבר – כונס נכסים לזכויות הקדש איסקנדר עוואד בנכס מקרקעין ממשרד עמית פולק מטלון ושות'
הנתבעת:
רחל מיארה
עו"ד רמי רובין
פסק-דין

 

 

  1. לפניי תביעה לסילוק יד מנכס מקרקעין ולסעד הצהרתי.

    רקע עובדתי

  2. התובע מונה ככונס נכסים לזכויות הקדש איסקנדר עוואד – ראש הכנסייה המרונית ביפו (להלן: "ההקדש"), על ידי בית המשפט המחוזי בתיק הפ"ב 11706-12-13 (להלן: "בית המשפט של כינוס הנכסים").

  3. ההקדש הוא הבעלים הרשום של מקרקעין הידועים בחלקות 7,6,5,4 בגוש 7017, במתחם המצוי בין הרחובות, רזיאל, מרזוק ועזר, שמעון בן שטח והדואר, תל-אביב-יפו (להלן: "המקרקעין").

    טענות התובע

  4. התובע טוען כי לאחר מינויו ככונס הנכסים כאמור, פנה אל כל המחזיקים במקרקעין לשם בדיקת מצב זכויותיהם, ופינויים של אלה מהמחזיקים שאינו בעל זכויות במקרקעין.

  5. לטענת התובע, מספר חודשים לאחר מינויו, החלה הנתבעת לעשות שימשו בחנות המצויה בתחום המקרקעין, ברחוב הדואר 4, גוש 7017, חלקה 5 (להלן: "החנות" / "הנכס") אשר עמדה סגורה ונעולה במשך שנים רבות עד אז (כולל בעת שערך בדיקות עם כניסתו לתפקיד).

  6. התובע מוסיף, כי נכון למועד הגשת התביעה דנן, הנתבעת משכירה את החנות לצד שלישי אשר הפך את המקום לחנות לממכר נעליים, וזאת בטענה שהיא דיירת מוגנת בחנות ולכן רשאית לעשות בה שימוש. בעניין זה טוען התובע כי הנתבעת הפרה שני איסורים שרשומים בהסכם השכירות והם: השכרת החנות לשוכרי משנה והשכרת החנות לתכלית שונה ממטרת השכירות, היא הפעלת קיוסק.

  7. התובע טוען כי הנתבעת החלה לעשות שימוש בחנות לאחר שמקום העסק היה מושבת במשך 14 שנים – דבר המעיד על נטישת הנכס, ומוסיף כי הנתבעת פועלת בחנות ללא הרשאה וללא תשלום כלשהוא, לרבות דמי שכירות (ולו דמי שכירות מוגנים) בגין השימוש.

  8. התובע מציין כי פנה תחילה לבית המשפט של כינוס הנכסים בבקשה למתן הוראה נגד הנתבעת, אולם בית המשפט קבע כי טענותיו אינן מתאימות לדיון בגדרי "בקשה למתן הוראות" והתיר לו להגיש תביעה עצמאית.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ