אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> עזבון המנוח ש' ב' ש' ז"ל נ' קופת חולים לאומית ואח'

עזבון המנוח ש' ב' ש' ז"ל נ' קופת חולים לאומית ואח'

תאריך פרסום : 24/06/2019 | גרסת הדפסה

ת"א
בית המשפט המחוזי מרכז-לוד
11758-05-16
16/06/2019
בפני השופטת:
חנה קיציס

- נגד -
תובעים:
1. עזבון המנוח ש' ב' ש' ז"ל
2. י' ב' ש'
3. ע' ב' ש'

עו"ד איילת אשל
נתבעות:
1. קופת חולים לאומית
2. מדינת ישראל – משרד הבריאות
3. שירותי בריאות כללית - צד ג'

עו"ד ענבל אטיאס-מזור [בשם נתבעת 1]
עו"ד אבי בנבנישתי [בשם נתבעת 2]
עו"ד אבי אלרום [בשם צד ג']
פסק דין
 

 

פתח דבר

  1. תביעה לתשלום פיצויים אשר הגישו עיזבון המנוח ש' ב' ש' (להלן: "המנוח"), הוא התובע 1, ויורשותיו – רעייתו, היא התובעת 2 ובתו הקטינה, היא התובעת 3. המנוח נפטר מסיבוכי מחלת שפעת חזירים ממנה סבל, ולטענת התובעים פטירתו נגרמה עקב טיפול רפואי רשלני ולקוי שקיבל מהנתבעות.

  2. המנוח, יליד 6.11.78, היה נשוי ואב לילדה שהייתה בת 5 במועדים הרלוונטיים לתביעה.

  3. הנתבעת 1 היא קופת החולים בה נבדק המנוח במועדים הרלוונטיים לתביעה (להלן: "קופת החולים").

  4. הנתבעת 2 היא הבעלים של בית החולים איכילוב, בו אושפז המנוח במועדים הרלוונטיים לתביעה (להלן: "המדינה" ו- "איכילוב", בהתאמה).

  5. התביעה הוגשה תחילה אף נגד שירותי בריאות כללית (להלן: "כללית"), אשר בבעלותה בית החולים קפלן, בו נבדק המנוח במועדים הרלוונטיים לתביעה (להלן: "קפלן") ובית החולים בלינסון, בו אושפז המנוח במועדים הרלוונטיים (להלן: "בלינסון"). ביום 18.6.17 נדחתה התביעה נגד כללית, בהתאם להסכם פשרה בינה לבין התובעים אשר קיבל תוקף של פסק דין; בהמשך לכך, הגישו הנתבעות ביום 15.10.17 הודעה לצד שלישי נגד כללית, בכל הנוגע להתנהלות בית החולים קפלן.

     

    רקע

  6. בחודש יוני 2009 הכריז ארגון הבריאות העולמי על מגיפה עולמית של נגיף השפעת מזן A/H1N1, המכונה "שפעת חזירים".

  7. ביום 17.8.09 פרסם משרד הבריאות חוזר מנהל כללי, שמספרו 34/09, אשר עניינו "הערכות לשפעת עולמית 2009 A/H1N1" (להלן: "נוהל משרד הבריאות" או "הנוהל"; הנוהל הוגש כמוצג נ/2).

    על פי הנוהל, הטיפול התרופתי המומלץ לחולים בשפעת חזירים הוא טיפול בתרופת ה"טמיפלו". בקרב גורמי הרפואה קיימת מחלוקת באשר ליעילות הטמיפלו ועל כך ארחיב בהמשך.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ