אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> שלג נ' עיריית תל-אביב

שלג נ' עיריית תל-אביב

תאריך פרסום : 09/02/2014 | גרסת הדפסה

עפ"א
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו
10064-10-13
02/02/2014
בפני השופט:
ירון לוי

- נגד -
התובע:
בהירית שלג
הנתבע:
עיריית תל-אביב
פסק-דין

פסק דין

הערעור

1.ערעור על פסק דינו של בית המשפט לעניינים מקומיים בתל אביב – יפו (כבוד השופטת נ.תבור) מיום 27/6/2013, לפיו הורשעה המערערת – לאחר שמיעת הראיות – בעבירה של העמדת רכב במקום בו החניה אסורה על פי תמרור אין עצירה, בניגוד לסעיף 6(א)(2) לחוק עזר לתל אביב – יפו (העמדת רכב וחנייתו), התשמ"ד-1983, ונגזר עליה קנס בסך 400 ₪.

הערעור, שהוגש ביום 2/10/2013, מכוון הן כלפי הכרעת הדין והן כלפי גזר הדין.

המחלוקת

2.הצדדים נחלקו הן לעניין טענת הסף - לפיה חלף המועד החוקי להגשת הערעור - והן לעניין הערעור גופו.

מסקנה

3.לאחר שבחנתי את מכלול הנסיבות הרלבנטיות, כתבי הטענות וטיעוני ב"כ הצדדים בפניי, הגעתי לכלל מסקנה שדין הערעור להידחות.

להלן יפורטו טעמיי.

המועד להגשת הערעור

4.הערעור הוגש באיחור, שכן המועד האחרון להגשתו חל ביום 1/9/2013.

מסקנה זו מבוססת על מניין 45 ימים מיום מתן פסק הדין, 27/6/2013.

5.המועד להגשת ערעור על פסק דין פלילי הוא 45 ימים מיום מתן פסק הדין, שניתן במעמד הצדדים (סעיף 199 לחוק סדר הדין הפלילי [נוסח משולב], תשמ"ב-1982 (להלן: "חוק סדר הדין הפלילי")).

בחוק סדר הדין הפלילי, ואף בפקודת ביזיון בית המשפט, אין הוראה מיוחדת לעניין השפעת תקופת הפגרה על מניין הימים.

סעיף 10 (ג) לחוק הפרשנות תשמ"א-1981, קובע כי "במניין ימי תקופה יבואו גם ימי מנוחה, פגרה או שבתון שעל פי חיקוק, זולת אם הם הימים האחרונים שבתקופה".

6.מהאמור לעיל עולה כי מקום שפגרת הקיץ חלה במהלך 45 הימים להגשת הערעור, יבואו אף ימי הפגרה במניין הימים להגשת הערעור. בספירה זו, אם הימים האחרונים בתוך התקופה, מצויים בפגרה, המועד להגשת הערעור יהיה מיד עם סיום הפגרה.

בקשה להארכת מועד להגשת ערעור

עובדות המקרה דנן

7.הערעור הוגש ללא בקשה להארכת מועד להגשת הערעור. ב"כ המערערת הסביר זאת בכך שלדעתו פגרות הקיץ וסוכות, אינן נמנות במניין הימים להגשת הערעור, ולפיכך סבר שהערעור הוגש במועד, וממילא לא היה צורך בהגשת בקשה להארכת מועד להגשת הערעור.

8.ייתכן שיש בטעות זו כדי להסביר את ההימנעות מהגשת בקשה להארכת מועד להגשת ערעור אך אין בה כדי להצדיק הימנעות מהגשת בקשה זו.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ