אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> קונספט שיווק מוצרי אופנה (1995) בע"מ ואח' נ' בנק דיסקונט לישראל בע"מ. ואח'

קונספט שיווק מוצרי אופנה (1995) בע"מ ואח' נ' בנק דיסקונט לישראל בע"מ. ואח'

תאריך פרסום : 24/04/2013 | גרסת הדפסה

ת"א
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו
2684-09-12
11/04/2013
בפני השופט:
ד"ר דפנה אבניאלי

- נגד -
התובע:
בנק דיסקונט לישראל בע"מ. ע" עו"ד אהוד שטמר
הנתבע:
1. חברת המזרח לאחזקות בע"מ
2. קונספט שיווק מוצרי אופנה (1995) בע"מ
3. מרוידקס מוצרי גלישה (2004) בע"מ
4. בנק לאומי לישראל בע"מ יהודה הלוי 24
5. תל אביב
6. אסיאג החזקות בע"מ
7. י.ג.ארן אחזקות בע"מ

החלטה

לפני בקשה מטעם הנתבע 1 בהליך העיקרי (להלן: "המבקש"), לחייב את המשיבות (התובעות) בהפקדת ערובה, להבטחת תשלום כל הוצאות המבקש, אם וככל שתידחה התביעה כנגדו, בסך שלא יפחת מ-1,000,000 ₪.

התביעה

עניינה של התביעה בהפרת הסכם בנקאי, שנחתם ביום 11.3.10 בין המשיבות לבין המבקש ובנק לאומי לישראל בע"מ, שאינו צד לבקשה (נתבע 2) (להלן: "הסכם הבנקים"). בתביעתן ביקשו המשיבות לקבוע, כי המבקש הפר את התחייבויותיו, ומשכך יש לאכוף את הסכם הבנקים ולחייב את המבקש בפיצויים בסך של 33,364,144 ₪.

המשיבה 1, קונספט שיווק מוצרי אופנה (1995) בע"מ (להלן: "קונספט") היא חברה פרטית שעסקה בשיווק מוצרי אופנה. המשיבה 2 היא חברה בת של קונספט, אשר עסקה אף היא בתחום שיווק מוצרי אופנה.

ערב חתימת הסכם הבנקים, צברה קונספט הפסדים כבדים וכן חובות של עשרות מיליוני שקלים למבקש, לבנק לאומי, לספקיה ולעובדיה. מצב זה הביא את מייסד קונספט, בעל מניותיה ומנהלה הכללי מר גידי גולדפינגר, לחפש משקיעים שיזרימו כספים לקונספט, בכדי לנסות למנוע את קריסתה.

בקליפת אגוז, ומבלי להיכנס לכל פרטי התביעה, נאמר, כי במסגרת הסכם הבנקים, סוכם שכנגד הלוואה של 20,000,000 ₪ שיזרימו המשיבים 3-5 לקונספט, יעמידו הבנקים אשראי בסך של 48,000,000 לחברת אחזקות, אשר תוקם ולבעלותה יועברו מניות קונספט. עוד סוכם, כי סכומי האשראי יוזרמו לחשבונות קונספט וחברות הבת שלה לשם פירעון חלקי של חובותיהן לבנקים (להלן: "אשראי ההסדר").

לטענת המשיבות, אף על פי שהמשקיעים קיימו את ההתחייבויות שנטלו על עצמם בהסכם הבנקים, הפרו המבקש ובנק לאומי את התחייבויותיהם, לא העמידו את אשראי ההסדר שנועד לפירעון חובות החברה, והמשיכו לגבות ריביות גבוהות ביותר. הפרת הסכם הבנקים גרמו למשיבות נזקים רבים שפורטו בכתב התביעה.

הדרישה לחיוב בערובה

המבקש הפנה לכלל הקבוע בתקנה 519(א) לתקנות סדר הדין האזרחי, לפיו בית המשפט רשאי לצוות על תובע ליתן ערובה לתשלום כל הוצאותיו של נתבע. עוד הפנה המבקש לכלל הקבוע בסעיף 353א לחוק החברות, התשנ"ט-1999, לפיו תחויב חברה תובעת בהפקדת ערובה להבטחת הוצאות הנתבע. אי הפקדת ערובה הוא החריג לכלל, והוא יחול רק מקום בו החברה התובעת הוכיחה את איתנותה הכלכלית, או מקום בו נסיבות העניין אינן מצדיקות הפקדת ערובה.

לטענת המבקש, יש לחייב את המשיבות בהפקדת ערובה, מאחר שאין מחלוקת כי המשיבות 1 ו-2 מכרו את כל נכסיהן ונכון למועד זה אינן פעילות. בנסיבות אלה, כך נטען, קיים חשש אמיתי, כי אם תידחה התובענה, לא יוכל המבקש להיפרע מהמשיבות את ההוצאות שיפסקו לטובתו.

באשר לסיכויי התביעה טוען המבקש, כי מדובר בתביעה בעלת סיכויים קלושים. לדברי המבקש, רק באופן מקרי נודע לו על כך שהמשיבות מכרו את כל פעילותה של קונספט, דבר שהוסתר במועד חתימת הסכם הבנקים. מכירת פעילות קונספט היוותה הצהרה ברורה של המשיבות, כי אין הן מבקשות להציל את החברה מהמצב אליו נקלעה, ומשכך אין עוד מקום למתווה אותו סיכמו הצדדים. בנסיבות אלה, טוען המבקש, כי פעל על פי זכותו ושיקול דעתו הבלעדי לאלתר למימוש השעבודים ונסוג מן המתווה שהוסכם.

עוד טוען המבקש, כי סיכויי התביעה קלושים בשל שיהוי רב בהגשת התביעה, אי צירוף בעלי דין דרושים, העדר יכולת לאכוף על המבקש להעמיד אשראי לזכות המשיבות וכו'.

תגובת המשיבות

לאחר שנדחו מספר בקשות של המשיבות, למתן ארכה להגשת תגובתן לבקשה להפקדת ערובה, הודיעו המשיבות 4 ו-5 ביום 18.3.13, כי הן מתחייבות לשאת, יחד ולחוד עם המשיבות 1 ו-2, במלוא חיובן של המשיבות 1 ו-2 בתשלום הוצאות משפט לטובת המבקש. משכך, ביקשו לדחות את הבקשה להפקדת ערובה. לגרסתן, טענת המבקש בעניין העדר יכולת כלכלית לשאת בהוצאות המשפט של המבקש מתייחסת למשיבות 1 ו-2 בשל טיב פעילותן העסקית. לעומת זאת, כנגד המשיבות 4 ו-5, לא העלה המבקש כל טענה שכזו.

המשיבות הוסיפו וציינו, כי העובדה שהזרימו לקונספט, למחרת חתימת הסכם הבנקים, סך של 20,000,000 ₪ וכן שילמו אגרת בית משפט בסך של למעלה מ-400,000 ₪ בעת הגשת התביעה- מעידה על כך כי לא קיים כל חשש שהמבקש לא יוכל להיפרע מהמשיבות 1 ו-2.

בהחלטתי מיום 19.3.13, קבעתי, כי על המבקש להודיע האם יש צורך להכריע בבקשה לחיוב בערובה, לאור הודעת המשיבות 4 ו-5. המבקש טען, כי יש מקום להכריע בסוגיה. לטענתו, המועד להגשת תגובת המשיבות לבקשה חלף מזמן, והודעת המשיבות היא ניסיון לעקוף את החלטות בית המשפט, הדוחות את בקשות המשיבות למתן ארכה להגשת תגובה. כמו כן, טען המבקש, כי ההודעה אינה נתמכת בתצהיר ומתעלמת מקיומה של המשיבה 3 ומיכולותיה הכלכליות, ומכל מקום אינה נתמכת בראיות המעידות על הנטען.

המתווה הנורמטיבי

סעיף 353א לחוק החברות, שכותרתו "ערובה להוצאות משפט", קובע כדלקמן:

"הוגשה לבית משפט תביעה על ידי חברה או חברת חוץ, אשר אחריות בעלי המניות בה מוגבלת, רשאי בית המשפט, לבקשת הנתבע, להורות כי החברה תיתן ערובה מספקת לתשלום הוצאות הנתבע אם זכה בדין, ורשאי הוא לעכב את ההליכים עד שתינתן הערובה, אלא אם כן סבר כי נסיבות הענין אינן מצדיקות את חיוב החברה או חברת החוץ בערובה, או שהחברה הוכיחה כי יש ביכולתה לשלם את הוצאות הנתבע אם יזכה בדין."

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ