אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> צו הפסקה שיפוטי לגן ילדים בניהולה של גננת החשודה בהתעללות כלפי ילדים

צו הפסקה שיפוטי לגן ילדים בניהולה של גננת החשודה בהתעללות כלפי ילדים

תאריך פרסום : 21/07/2021 | גרסת הדפסה

צ"א
בית משפט השלום באר שבע
4602-03-21
18/07/2021
בפני השופטת:
נעם חת מקוב

- נגד -
מבקשת:
מדינת ישראל
עו"ד עדן פריאב ואורית קרץ מפרקליטות מחוז דרום אזרחי
משיבה:
ר.ס.
עו"ד מוטי יוסף
פסק דין

 

 

  1. לפניי בקשה להוצאת צו הפסקה שיפוטי על פי סעיף 33 לחוק הפיקוח על מעונות יום לפעוטות תשע"ט 2018 (להלן: "חוק הפיקוח"). במסגרת הבקשה הוגשה בקשה לצו ביניים שיאסור על המשיבה להפעיל את המעון שהפעילה ויעמוד בתוקפו עד להכרעה בבקשה העיקרית.
  2. ביום 03.03.21 ניתן צו ארעי במעמד צד אחד ונקבע דיון בבקשה. הדיון התקיים ביום 24.03.21, במסגרתו טענו הצדדים טענותיהם והצו הארעי הוארך עד להחלטה אחרת.

 

רקע כללי ודיוני

  1. בתחילה היה בדעתי ליתן החלטה בצו הביניים בלבד, אולם לאחר ששמעתי את הצדדים ולנוכח החפיפה בין הסעד הזמני שהתבקש לבין הסעד העיקרי שהתבקש, ביום 02.04.21, ביקשתי את עמדת הצדדים בשאלה אם הם מבקשים שיינתן צו ביניים וההליך ימשיך להתברר או שהם מבקשים כי יינתן פסק דין בהליך העיקרי.
  2. המבקשת הודיעה ביום 11.04.21 כי היא מותירה עניין זה לשיקול דעת בית המשפט. המשיבה הודיעה עמדתה רק ביום 03.06.21 וביקשה שיינתן פסק דין.  על כן מצאתי כי נכון יהיה ליתן פסק דין.
  3. הבקשה הוגשה לאחר שבעניינה של המשיבה הוצאו שני צווי הפסקה מנהליים. צו ראשון הוצא ביום 23.12.20 לגבי הפעלת גן ברח' x בבאר שבע.  הצו הוצא ל – 90 יום.  הצו  נבחן במסגרת עמ"נ 2013-02-21, כשהמשיבה כאן עתרה לקיצור משך הצו.  בפסק הדין של כב' הש' שח"ק מיום 18.02.21 נקבע כי תוקף הצו יקוצר כך שיעמוד בתוקפו עד יום 04.03.21.
  4. צו הפסקה מנהלי שני הוצא ביום 24.02.21 לגבי הפעלת מעון יום ברח' שח"ל 18 בבאר שבע וזאת למשך 30 יום. לטענת המבקשת, חרף קיומו של הצו הראשון, פתחה המשיבה בביתה מסגרת לשישה פעוטות ועל כן נדרשה הוצאת צו ההפסקה המנהלי השני.
  5. המבקשת מבקשת כי צו ההפסקה השיפוטי יאסור על המשיבה להפעיל מעון יום לפעוטות בכל כתובת לרבות מסגרות של פעוטות במספר נמוך מזה הקבוע בתוספת הראשונה לחוק הפיקוח, היינו פחות מ - 7 פעוטות וזאת בהתאם לסעיף 63 לחוק הפיקוח.
  6. לטענת המבקשת, בקשתה נובעת מן המסוכנות הנשקפת ממנה לשלומם של הפעוטות השוהים במעון וכן בשל הפרת צו ההפסקה המנהלי הראשון.
  7. המבקשת ציינה בבקשתה כי בעניינה של המשיבה מתנהלת חקירה פלילית בקשר לביצוע עבירות של הזנחת קטין, התעללות בחסר ישע, תקיפה סתם והשארת ילד בלא השגחה ראויה. בעת שהתקיים הדיון, תיק החקירה הונח בפני הפרקליטות לצורך החלטה אם להגיש כתב אישום והפרקליטות ביקשה מן המשטרה השלמות חקירה.
  8. עובר לדיון שהתקיים בפניי, הציגה המבקשת בפני ב"כ המשיבה, חלק מחומר החקירה בעניינה של המשיבה (אותו חלק לגביו לא נדרשו השלמות חקירה) וחלק זה אף הוצג בפניי במסגרת הדיון. לאחר מכן הועבר דיסק עם חומרים אלה לבית המשפט ואציין כבר עתה כי חלק מן הסרטונים היה קטוע, אולם בית המשפט סבר כי די היה בחומר שהונח בפניו כדי ליתן פסק דין.  אוסיף כי המבקשת הייתה מוכנה להציג בפני בית המשפט בלבד, את מלוא החומר עליו מבוססת בקשתה, אולם המשיבה לא נתנה הסכמתה להצגת חומר החקירה במעמד צד אחד.  
  9. ביום 13.06.21 ובטרם ניתן פסק הדין, הודיעה המבקשת כי התקבלה החלטה להגיש כנגד המשיבה כתב אישום בכפוף לשימוע ועל כן ביקשה המבקשת להגיש לבית המשפט סרטונים נוספים אליהם נחשפה המשיבה. בית המשפט אפשר למשיבה להגיב לבקשה זו והמשיבה התנגדה להצגת החומר הנוסף בפני בית המשפט.  ביום 22.06.21 ניתנה החלטה לפיה יהיה נכון כי בפני בית המשפט יהיה מלוא החומר שהוצג למשיבה ועל כן התיר בית המשפט את הגשת הסרטונים הנוספים. בית המשפט אפשר למשיבה להגיש כל בקשה בעקבות זאת וביום 29.06.21 הודיעה המשיבה כי אין לה כל בקשה נוספת והיא מבקשת כי יינתן פסק דין.
  10. אשר על כן יינתן פסק דין.

 

תמצית טענות הצדדים

  1. לטענת המבקשת, מן החקירה בעניינה של המשיבה עולה חשש כבד לגבי יכולתה להגן על שלומם של הפעוטות ומאחר שהיא אף הפרה את צו ההפסקה המנהלי הראשון שהוצא בעניינה. על כן לטענת המבקשת, לא מתקיים בעניינה של המשיבה התנאי הקבוע בסעיף 6(א)(7) לחוק הפיקוח, שהוא תנאי לקבלת רישיון הפעלה של מעון יום לפעוטות ועל כן בהתאם לסעיף 33 לחוק הפיקוח יש מקום להוציא צו הפסקה שיפוטי קבוע.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ