אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> הסתדרות כללית- מרחב דרום ואח' נ' מפעלי ים המלח בע"מ

הסתדרות כללית- מרחב דרום ואח' נ' מפעלי ים המלח בע"מ

תאריך פרסום : 20/06/2017 | גרסת הדפסה

צ"ו
בית דין אזורי לעבודה באר שבע
23405-03-16
16/06/2017
בפני השופטת:
יעל אנגלברג שהם

- נגד -
המבקשות:
1. הסתדרות כללית - מרחב דרום
2. מועצת העובדים מפעלי ים המלח

עו"ד גיא בלס
עו"ד גדעון רובין
עו"ד אלון עזרא
עו"ד רן גפטר חרמש
עו"ד ורד ארד-דוד
המשיבה:
מפעלי ים המלח בע"מ
עו"ד נחום פיינברג
עו"ד אוהד גלעדי
פסק דין

 

 

המחלוקת בין הצדדים להליך זה היא בשאלה - מהו הסיווג הנכון לעבירה הנטענת כלפי העובדים והאם רשאית הייתה המשיבה לנקוט כלפיהם בהליך של השעייה?

 

רקע עובדתי

 

1.המשיבה, חברת מפעלי ים המלח בע"מ (להלן: החברה או המשיבה) היא חברה פרטית המצויה בבעלות חברת כימיקליים לישראל (להלן: כי"ל). עיקר עיסוקה של החברה הוא ייצור ויצוא אשלג, מלח, ברום ומוצרים נלווים. מפעלי החברה ממוקמים בסדום ובהם נכלל מפעל הכלור, הוא מקום המחלוקת. מפעל הכלור הוקם בשנת 1976.

 

2.המבקשת 1, הסתדרות העובדים הכללית החדשה - מרחב הנגב (להלן: ההסתדרות) היא הארגון היציג של עובדי החברה ואילו המבקשת 2, היא מועצת העובדים של החברה (להלן: מועצת העובדים; שתיהן יחד להלן: המבקשות).

 

3.בין הצדדים מתקיימים יחסי עבודה קיבוציים במשך שנים רבות. בבסיס יחסי העבודה נחתם ביום 25.8.1960 הסכם קיבוצי הכולל הוראות שונות בדבר תנאי עבודה, שכר ותקנון משמעת (להלן: הסכם 1960). בהמשך נחתמו הסכמים נוספים, כך נחתם בשנת 1993 הסכם בסיס חדש אשר איגד את כלל ההסכמים, ההסדרים, הנוהגים והכללים שהיו נהוגים בחברה עד לאותו מועד (להלן: הסכם 1993). פרק 3 להסכם זה מתייחס לעבירות משמעת ועונשים בגין עבירות אלה והמהווה את תקנון המשמעת לעובדי החברה (להלן: תקנון העבודה) אשר הוראות פרק 3.18 שבו הסדירו את סוגי עבירות המשמעת והעונשים הצמודים להן.

 

מעת לעת, ערכו הצדדים שינויים בהסכמים ובתקנון העבודה. במסגרת זו הוספו בהסכמה עבירות ספציפיות נוספות וכן נקבעו עבירות מסוימות שבהישנותן תחשבנה כעבירת משמעת חמורה.

 

האירוע

 

4.ביום 9.3.2016 במהלך משמרת לילה במפעל הכלור נערכה ביקורת פתע. מכאן נחלקו הצדדים באשר לעובדות האירוע.

 

לטענת המשיבה, נתפסו כל ששת עובדי המשמרת ישנים במהלך משמרת הלילה. לדבריה, משהתייצבו מנהל המפעל, מר מני חיון, ורמ"ח אקלוגיה, רועי ברנדס בשערי המפעל, הופתעו לגלות שדלת הכניסה הראשית למתחם הפיקוד הייתה נעולה, דלת הכניסה האחורית הייתה חסומה באמצעות קרש ודלת הכניסה מצד חדר האחמ"ש הייתה נעולה אף היא. הווילונות במקום היו מוגפים. מר חיון ומר ברנדס פתחו את דלת הכניסה המובילה למסדרון באמצעות מפתח מאסטר, הגיעו לחדר האחמ"ש אשר היה חשוך, ושאחד המפעילים (מר י.מ.) נמצא בו ישן על הרצפה על גבי כריות וללא חולצת עבודה. השניים העירו את מר מ'.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ