אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> נגר נ' כונס נכסים רשמי תל אביב ואח'

נגר נ' כונס נכסים רשמי תל אביב ואח'

תאריך פרסום : 05/02/2018 | גרסת הדפסה

פש"ר
בית המשפט המחוזי מרכז-לוד
42179-12-13
29/01/2018
בפני השופט:
שכיב סרחאן

- נגד -
החייב:
ר.נ.
המשיבים:
1. כונס נכסים רשמי תל אביב
2. עו"ד יקיר ניידיק (מנהל מיוחד)
3. א.נ. (נושה)

החלטה
 

 

החייב לא קיים את חיוביו בהליך , יצר מחדלים מהותיים, ובכללם אי-תשלום חוב מזונות ואף התנהג בחוסר תום לב וניצל לרעה את ההליך. בגין התנהגותו של החייב דנן, בוטל הליך ביום 5.7.17.

 

שלושה חודשים לאחר ביטול ההליך, הגיש החייב בקשה לביטול פסק הדין. בקשתו נדחתה.

 

החייב לא השלים עם דחיית בקשתו, והגיש בקשה לעיון חוזר בהחלטה הדוחה את בקשתו לביטול ההליך. בקשתו האמורה נמחקה על הסף בהיעדר תצהיר ומשום שהמשיבה 3 לא צורפה כמשיבה.

 

עתה מונחת בפניי בקשה מתוקנת מטעם החייב, לעיון חוזר בהחלטה הדוחה את בקשתו לביטול פסק הדין. המנהל המיוחד מתנגד לחידוש ההליך. המשיבה 3 -גרושת החייב - לא מסרה תגובה.

 

לאחר עיון בבקשה, בתשובה ובתגובה ,ובשים לב לדין שלעניין, שוכנעתי , כי אין ממש בבקשה ודינה להידחות. לעניין הליך עיון חוזר בהחלטה שיפוטית, נקבע בפסיקה, כי:

"הליך של 'עיון חוזר' הינו חריג, והשימוש בו מוגבל למקרים חריגים. בפסיקת בית משפט זה הוכרו שתי עילות אשר בהתקיימן ניתן לדון בהליך של עיון חוזר בהחלטה [...] האחת, במקרה של שינוי נסיבות מהותי המצדיק שינוי ההחלטה המקורית. השניה, במצבים בהם טעה בית המשפט טעות טכנית ברורה"

(רע"א 7869/17 אי.אר.אמ. נכסים בע"מ נ' אור [פורסם בנבו] מיום 23.11.2017).

 

יוצא, כי אם במקרה רגיל עיון חוזר בהחלטה מקורית שמור למקרים חריגים, קל וחומר כאשר מדובר בבקשה לעיון חוזר בהחלטה הדוחה את הבקשה לעיון חוזר בהחלטה המקורית, כדוגמת המקרה דנן. במקרה דנן, בו עסקינן למעשה בבקשה לעיון חוזר בהחלטה הדוחה בקשה קודמת לעיון חוזר, יש צורך בנימוקים כבדי משקל ביותר. בקשה שכזו תתקבל , אם בכלל, במקרים חריגים שבחריגים.

המקרה שלנו לא נמנה על המקרים החריגים שבחריגים המצדיק היעתרות לבקשה.

לפיכך אין בידי להיעתר לבקשה והיא נדחית.

 

המזכירות תמציא את ההחלטה לצדדים.

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ