אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> ב' נ' כונס הנכסים הרשמי מחוז חיפה ואח'

ב' נ' כונס הנכסים הרשמי מחוז חיפה ואח'

תאריך פרסום : 28/05/2018 | גרסת הדפסה

פש"ר
בית המשפט המחוזי נצרת
16288-08-15
21/05/2018
בפני השופטת:
אילונה אריאלי

- נגד -
החייב:
ע.ב.
הכונ"ר :
כונס הנכסים הרשמי
עו"ד מיכל גלבוע - המנהלת המיוחדת
החלטה
 

 

1.לפניי בקשת המנהלת המיוחדת לביטול הליך פשיטת הרגל בעניינו של החייב, בשל חוסר תום לב ביצירת חובותיו ובהתנהלותו בהליך.

רקע 

2.נגד החייב נוהל בעבר הליך פשיטת רגל, לבקשת נושה (פש"ר 53950-12-11), אשר בוטל ביום 10.7.2014 בשל חוסר תועלת לנושים. בחודש אוגוסט 2015 הגיש החייב, במסגרת התיק דנן, בקשה למתן צו כינוס ולהכרזתו כפושט רגל, כשהוא מצהיר על חובות בסך של 1,688,475 ₪. ביום 11.11.15 ניתן צו כינוס לנכסי החייב. במסגרת ההליך, אושרו נגד החייב תביעות חוב בסך כולל של 1,636,639 ₪.

3.אשת החייב הגישה אף היא בקשה למתן צו כינוס ולהכרזתה כפושטת רגל. צו לכינוס נכסיה ניתן ביום 12.2.2015.

4.בדו"ח המסכם מיום 20.3.17, המליצה המנהלת המיוחדת לבטל את הליכי פשיטת הרגל בעניינם של החייב ושל אשתו, בשל יצירת חובותיהם בחוסר תום לב ובתרמית. בדיון שהתקיים ביום 22.3.17, חזרה בה המנהלת המיוחדת מבקשתה זו בכל הנוגע לאשת החייב, תוך שטענה כי יש לאבחן בין התנהלות השניים, שכן "הרוח החיה מאחורי יצירת החובות הייתה של בעלה והידיעה שלה הייתה מצומצמת בכל הנוגע לאופן היצירה" (עמ' 1 שורות 14-15 לפרוטוקול). אשת החייב הוכרזה באותו דיון כפושטת רגל, אושרה לה תכנית פירעון וביום 12.4.18 ניתן לה הפטר מחובותיה.

הבקשה לביטול ההליך, אפוא, נותרה על כנה ביחס לחייב בלבד.

טענות המנהלת המיוחדת

5. המנהלת המיוחדת טוענת כי חובות החייב נוצרו כתוצאה מפתיחת בתי עסק אשר כשלו כתוצאה מהתנהלות לא תקינה, כאשר רווחי העסקים שימשו לרכישת סמים ע"י החייב. בשנת 2002 פתח החייב את חברת "מרכז דלתות שני בע"מ", אשר מניותיה נרשמו ע"ש אשת החייב, בשל חובות החייב. לאחר שחברת מרכז דלתות צברה חובות רבים, הועברו מניותיה לאבי החייב, מר ב.ב., ושמה שונה שמה ל-"ג'נסיס הנדסת מבנים בע"מ" (להלן: חברת ג'נסיס), שאף היא צברה חובות רבים. בשנת 2008 פתח החייב חברה נוספת, אשר נרשמה על שם החייבת, בשם "מ. חום-קור 2008 ייעוץ התקנת מערכות חום - קור בע"מ", שבחודש מאי 2008 שונה שמה ל-"חום קור איירליין בע"מ" (להלן: חברת חום-קור). מניות חברת חום קור הועברו בחודש אפריל 2009 מאשת החייב לאביו של החייב, אשר שימש כאיש קש. בפועל, החייב הוא שהפעיל חברה זו ויצר בה חובות גבוהים.

בנוסף לחברות האמורות, הקימו החייב ואביו עסק למכירת שווארמה בשם "שווארמה פרדס חנה", המצוי גם הוא בחובות.

6.נגד החברות האמורות נוהלו הליכים משפטיים, במסגרתם, לטענת המנהלת המיוחדת, נקבעו קביעות עובדתיות קשות נגד החייב:

בת"א 43608-11-11 (שלום עפולה) כל בו קירור ממן 1191 בע"מ נ' ג'נסיס הנדסת מבנים בע"מ וב.ב. (להלן: ענין כל בו קירור), נקבע כי בשל קשיים אליהם נקלע החייב, שימש אביו כאיש קש בחברת חום-קור, תוך שימוש לרעה בעקרון האישיות המשפטית הנפרדת והחלפת בעלי מניות.

בת"א 55586-12-12 (שלום ת"א) טי, איי. פתרונות (ישראל) בע"מ נ' ג'נסיס הנדסת מבנים בע"מ ואח', (להלן: ענין טי איי פתרונות), הוטלה חבות אישית על החייב ואביו, בשל עילת תרמית, בקשר לחברת ג'נסיס.

בת"א (שלום חיפה) 29660-04-10, שירי אביר (צור) נ' חום קור איירליין בע"מ וב.ע.ש. (להלן: ענין שירי אביר) ניתן ביום 13.7.2010 פסק דין בהעדר הגנה נגד החייב, בו הוא חויב לשלם לתובעת סך של 202,783 ₪ + הוצאות, בגין כספים שהחייב לווה ממנה, לטענתה, תוך הצגת מצג שווא, הונאה ותרמית, ואותם לא השיב.

7.המנהלת המיוחדת מוסיפה וטוענת כי גם בהליך פשיטת הרגל, החייב התנהל באופן לא ראוי: כך, החייב התייצב לחקירתו רק לאחר שהוזמן בפעם השלישית והוא לא המציא אישורי מסירה של צו הכינוס לנושיו. בנוסף, החייב היה בעלים של פיצרייה בקרית שמונה אשר נמכרה בנזיד עדשים, ללא אישור בית המשפט. מפרסומיו של החייב ברשתות החברתיות עולה כי הוא ממשיך להיות הרוח החיה בניהול הפיצרייה, כאשר על גבי אריזת הפיצות מופיע מספר הטלפון שלו . בנסיבות אלה, החייב מסתיר הכנסותיו בהליך.

תגובת החייב 

8.החייב טוען כי אין להפלות בינו לבין אשתו, אשר הוכרזה כפושטת רגל אף שהייתה בעלת המניות בחברות האמורות ואף שאחריותה בנפילה הכלכלית זהה לאחריותו. ככל שתדחה בקשת החייב להכרזתו כפושט רגל, תיאלץ אשתו לשאת בתשלום חובותיו, דבר אשר יוביל שוב לנפילתה הכלכלית ויצור מצב בו הליך פשיטת הרגל שלה יחטא למטרה.

9.קריסת חברת "מרכז דלתות" נגרמה בשל מלחמת לבנון השנייה ובלא שהייתה לחייב ולאשתו שליטה על כך. הקמת החברות לאחר מכן נעשתה בתום לב, במטרה לשקם את המצב הכלכלי אליו נקלע החייב. החייב לא היה מסבך את אביו בהעברת מניות החברות על שמו וכל פעולותיו נעשו בתום לב ובלא כוונת מרמה.

10.לחייב אין נכסים מהם יכולים נושיו להיפרע וזו הסיבה לכך שהליך פשיטת הרגל הקודם בעניינו בוטל, בהעדר תועלת לנושים. מכאן, שקביעת תכנית פירעון לחייב תטיב עם נושיו.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ