אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> פסק-דין בתיק תע"א 9683-08

פסק-דין בתיק תע"א 9683-08

תאריך פרסום : 30/10/2011 | גרסת הדפסה

תע"א
בית דין אזורי לעבודה בתל אביב-יפו
9683-08
03/08/2011
בפני השופט:
שמואל טננבוים סגן נשיא

- נגד -
התובע:
מיכאלי בנימין
עו"ד גולן אשטון
הנתבע:
1. לונטר שמואל קבלנים בע"מ
2. לונטר אורי

עו"ד דורון ניכטברגר
פסק-דין

זוהי תביעה ותביעה שכנגד. במסגרת התביעה העיקרית עותר התובע לתשלום פיצויי פיטורים וכן זכויות סוציאליות שונות בגין עבודתו אצל הנתבעת שהן: גמול שעות נוספות, פדיון חופשה, דמי הבראה, דמי מחלה, הפרשות פנסיוניות, קרן השתלמות, תמריץ אי היעדרות ותוספת וותק. בתביעה שכנגד תובעת הנתבעת מהתובע החזר הלוואה שקיבל, והחזר בגין תשלומים שנאלצה לשלם בגין קנסות ונזקים שגרם התובע לצד ג'.

רקע עובדתי תמציתי

1.         הנתבעת 1 (להלן - הנתבעת) הינה חברה העוסקת בהקמת תשתיות חשמל ותקשורת.

2.         הנתבע 2 הינו אחד ממנהלי הנתבעת ובמסגרת תפקידו היה אחראי בעיקר על תחום המכרזים.

3.         התובע הועסק על ידי הנתבעת החל מחודש מאי 1999 ועד לחודש אוגוסט 2008. לטענת הנתבעים העסקתו של התובע נעשתה בשתי תקופות העסקה: החל ממאי 1999 ועד לחודש יוני 2005 ומחודש יולי 2005 ועד לאוגוסט 2008, כאשר בין שתי תקופות אלה חל ניתוק ביחסי עובד - מעביד.

טענות התובע

4.         התובע טוען כי שימש כמנהל עבודה בנתבעת וכי על העסקתו חלות ההוראות הכלולות בהסכם הקיבוצי בענף הבניין ו/או צו ההרחבה מכוחו. לפיכך טוען התובע כי בהתאם להוראות ההסכם ו/או צו ההרחבה היה על הנתבעת להפריש עבורו לקרן פנסיה הפרשות פנסיוניות בשיעור של 6%, להפריש עבורו לקרן השתלמות ולקרן דמי מחלה, לשלם לו תוספת וותק ותמריץ אי ההיעדרות. הנתבעת לא מילאה אחר חובותיה כמפורט לעיל ועל כן יש לחייבה בתשלום רכיבים אלו.

5.         לטענת התובע על פי סיכום העבודה עימו היה עליו לעבוד מהשעה 7:00 ועד לשעה 17:00 אולם לא אחת נדרש, כמנהל עבודה לעבוד מעבר לשעות אלו, כך הוקפץ לעבודה בלילות גשומים ואף לעיתים נדרש לעבוד בימי שישי ושבת, ללא ששולמה לו כל תוספת בגין שעות נוספות ו/או עבודה בימי מנוחה.

           עוד לטענתו החל מחודש 5/08 חל שינוי במסגרת עבודתו, עת נדרש לראשונה לאסוף את הפועלים שעבדו עימו ולהחזירם לביתם. לשם כך נדרש לצאת מהבית בסביבות השעה 5:30 בבוקר וסיים את יום העבודה בסביבות השעה 21:00 בערב. התובע טוען כי הינו זכאי לתשלום בעד שעות האיסוף.

6.         התובע טוען כי ביום 3.8.08 עת חזר לעבודה לאחר ששהה מספר ימים בחופשת מחלה פוטר על ידי הנתבע 2 לאלתר ונדרש להחזיר את המשאית שהייתה מצויה ברשותו. לפיכך דורש הוא פיצויי פיטורים וכן תמורת הודעה מוקדמת. התובע מציין כי לפיטוריו קדמו שיחה עם מר שמואל לוטנר מנכ"ל הנתבעת בחודש יולי 2008, בה הבהיר התובע כי שינוי מסגרת עבודתו ללא קבלת תשלום הולם אינה מקובלת עליו וכן שיחה שיזם הנתבע 2 בסוף חודש 7/08 ובו הודיע האחרון לתובע כי בכוונתו לסגור את החברה, לצמצם את מצבת כוח האדם ועל כן יוסכם ביניהם על מועד לסיום עבודת התובע בנתבעת.

7.         לטענת התובע לא שילמה לו הנתבעת בגין תקופת עבודתו פדיון חופשה, מלוא דמי ההבראה וכן לא שילמה לו דמי מחלה בגין הימים בהם שהה בחופשת מחלה.

8.         התובע מבקש לחייב את הנתבע 2 בחבות אישית וכן להרים את מסך ההתאגדות עת לטענתו הנתבע 2 מנסה להתחמק מתשלום זכויותיו של התובע מתוך כוונה לסגור את החברה בחודש 12/08 כנטען על ידו.

טענות הנתבעת

9.         הנתבעים טוענים כי התובע לא הועסק כמנהל עבודה אלא כאחראי צוות בלבד. בנוסף לטענתם הנתבעת אינה חברת בנייה, אינה בעלת רישיון בענף הבנייה, אינה קבלן רשום לעבודות בנייה וממילא לא עסקה מעולם בבניה, אלא רק בעבודות תקשורת וחשמל ועל כן אין ההסכם הקיבוצי בענף הבנייה ו/או צו ההרחבה מכוחו חלים עליה.

10.        כאמור, טוענת הנתבעת כי התובע הועסק בשתי תקופות האחת ממאי 99 ועד יוני 2005 בגינה שולמו לו פיצויי פיטורים, והשנייה מיולי 2005 עד אוגוסט 2008 אשר בסיומה התפטר התובע ולפיכך אין הוא זכאי לפיצויי פיטורים.

11.        הנתבעים מכחישים את טענות התובע לפיהן עבד בשעות נוספות ובשבתות. עוד לטענתם התובע הועסק במשרת אמון ובשל כך קיבל תוספת גלובלית של כ- 2,477 ש"ח ברוטו מעבר לשכר היסוד. הנתבעים מציינים כי מאז הצטרפותו של התובע לחברה נדרש הוא לאסוף חלק מהפועלים, כנהוג אצל חברות דומות, וזו מאז ומעולם הייתה חלק מעבודתו ומאחריותו, כשלכל היותר מדובר בתוספת של 15 דקות בלבד לכל כיוון.

12.        לטענת הנתבעים שולמו לתובע כל זכויותיו המגיעות לו על פי דין לרבות דמי חופשה, דמי הבראה ותשלום בגין ימי מחלה.

13.        לטענת הנתבעים, החברה הינה פעילה ומחויבת בחוזי עבודה מול חברת החשמל אף לשנים הבאות.  הנתבע 2 אינו בעל שליטה ואינו דירקטור בחברה וממילא אין לו שום סמכות או יכולת להחליט על סגירת החברה ומכאן כי יש למחוק את התביעה כנגדו מחמת היעדר עילה ו/או יריבות.

התביעה שכנגד

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ