אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> פסק-דין בתיק ת"א 37455-03-13

פסק-דין בתיק ת"א 37455-03-13

תאריך פרסום : 10/06/2014 | גרסת הדפסה

ת"א
בית המשפט המחוזי בתל אביב - יפו
37455-03-13
17/07/2013
בפני השופט:
הבכיר גדעון גינת

- נגד -
התובע:
1. Kabushiki Kaisha Sony Computer Entertainment Inc
2. (a.t.a. Sony Computer Entertainment Inc.)
3. Sony Entertainment Europe Inc

עו"ד סער גרשוני
עו"ד נח שלומוביץ'
עו"ד גבריאלה שוורץ
הנתבע:
1. ק.איה ישראל בע"מ
2. מחסני חשמל - אלקטרה מוצרי צריכה (1951) בע"מ

עו"ד עדי לויט
עו"ד דבי קאזיס
עו"ד זאב זייטמן
פסק-דין

1.         התובעת 1 הנה חברה מוכרת וידועה היטב, בעולם כולו, העוסקת בתחום האלקטרוניקה. בין השאר מייצרת התובעת 1 קונסולת משחק נייחת, הידועה בשם PlayStation, על דגמיה השונים, לרבות הקונסולה PlayStation3, וכן קונסולת משחק ניידת PSP. בין שאר האביזרים לקונסולת המשחק PlayStation3 מייצרת התובעת 1 בקר (controller) אלחוטי בשם Dual Shock. לגבי שם זה נרשם סימן המסחר הישראלי 119010.

            הבקר הנ"ל לקונסולת המשחק PlayStation3 מיוצר על ידי התובעת 1 ומשווק, לציבור הרחב, כחלק מסל אביזרים "משלימים" לקונסולת המשחק הנדונה. על גבי בקר זה ואריזתו מוטבעים סימניה המסחריים של התובעת 1, ובכלל זאת, הסימן הרשום Dual Shock.

            התובעת 2 עוסקת בשיווק ובהפצה של מוצרי התובעת 1 באירופה, במזרח התיכון, באפריקה ובאוקייניה. ישראל כלולה בתחומי פעילותה של התובעת 2.

2.         הנתבעת 1 עוסקת בייבוא לישראל ובשיווק כאן של מוצרי אלקטרוניקה שונים, בין השאר לנתבעת 2. הנתבעת 2 הינה הבעלים של רשת החנויות "מחסני חשמל". ההליך הנוכחי עניינו בקר אלחוטי שיובא לישראל (כנראה מסין) על ידי הנתבעת 1 והוצע למכירה לציבור הרחב, בין השאר, על ידי הנתבעת 2, שקיבלה אותו מהנתבעת 1.               

3.         הטענה בכתב התביעה (שהוגש ביום 19/3/13) היא, שהנתבעת 1 שיווקה בישראל בקר שלו ביצועים זהים לבקר המקורי של התובעת 1, הנושא גם הוא את סימנה המסחרי הרשום הנ"ל של התובעת 1, ואשר צורתו החיצונית זהה, כמעט לחלוטין, לצורת הבקר המקורי.

            טענתן המרכזית של התובעות כלפי הנתבעות היא הפרת סימן מסחרי רשום, בניגוד להוראות פקודת סימני המסחר [נוסח חדש], תשל"ב 1972.

4.         כתבי הטענות מטעם התובעות (כתב התביעה והבקשה לסעדים זמניים) מפרטים שורה של מקרים בראשית 2013, בהם הוצעו למכירה בחנויות הנתבעת 2 בקרים מפרים, כאמור, במחיר זול באופן משמעותי מאלה של התובעות.

5.         בישיבה מיום 22/5/13 הודיעו בעלי הדין לבית המשפט כדלקמן:

" עו"ד שלומוביץ' + עו"ד לויט + עו"ד זייטמן:

תוך שמירה על כל זכויות וטענות כל אחד מבעלי-הדין, הגענו להסדר כדלקמן:

1.      בית-המשפט ייתן צווי מניעה קבועים וצווי עשה, ולפיהם, לא תשווקנה הנתבעות, במישרין ו/או בעקיפין, בקרי משחק "SONY PLAYSTATION" הנושאים את סימני המסחר הרשומים של התובעות: 119010 ו-95026, ובכלל זאת הסימן "DUAL SHOCK".

2.      בית-המשפט יפסוק לפי שיקול-דעתו בשאלת הסעדים הכספיים אחרי שישמע טענות של עורכי-הדין, שיוכלו להתבסס על התיעוד הכתוב הנמצא בתיק בית-המשפט."

6.         מכוח הסכמת הצדדים אני נותן בזאת תוקף של פסק דין להודעות הצדדים דלעיל, המהוות חלק בלתי נפרד של פסק דין זה גופו.  אני נותן בזאת צווי מניעה וצווי עשה בהתאם לנוסח שבסעיפים 78.1, 79.1 לכתב התביעה.

7.         שמעתי את טענות הצדדים בעל פה בהתאם להסכמה דלעיל (סעיף 2, שם).

8.         אין מחלוקת בין הצדדים, שהבקר המפר זהה בתפקודיו למוצר המקורי של התובעות. גם ברור, שהמוצר ששווק על ידי הנתבעות 1 ו-2 נשא באופן בולט, הן על גבי המוצר עצמו והן על גבי האריזות, את הסימן המסחרי הרשום של התובעת 1.

9.         הנתבעת 1 טענה, כי היא ייבאה 300 בקרים מפרים בלבד. אין בפניי נתונים של ממש לגבי היקף הייבוא או היקף המכירות. ב"כ הנתבעות טען, שמתוך 300 היחידות שיובאו "שווקו אך ורק עשרות" (פט. 22/5/13, עמ' 3, שו' 4). הוא ציין, שאמנם סימן המסחר Dual Shock מופיע הן על האריזה והן על המוצר עצמו (לעתים בכיתוב שונה במידת מה: Dualshock), כאשר בצד הכיתוב המילולי מופיע גם ציון הנועד להראות שמדובר, כביכול, בסימן מסחר רשום. עם זאת הדגיש ב"כ הנתבעות, כי לא נעשה שימוש בסימנים "Sony" או "PlayStation".

עוד הדגישו ב"כ הנתבעות, שציבור הלקוחות מודע היטב לכך שמדובר במוצר תחליפי להתקנים של התובעות, וכי יש לא מעט לקוחות המבקשים לרכוש מוצר תחליפי כזה, במחיר זול יותר.

10.       באי כוח התובעות ביקשו לרשום לחובת הנתבעות מקרים קודמים בהם היו אלה מעורבות בהפרות סימני מסחר, כאשר בכל המקרים הסתיימו ההליכים בפשרה ובחיוב כספי בסדר גודל כזה או אחר.

11.       התובענה הנוכחית עניינה הפרה בוטה של סימני מסחר רשומים. הבעלים של סימן המסחר זכאי למונופולין בתחום שלגביו רשום הסימן. עצם השימוש בסימן הרשום מלמד, שהנתבעות ביקשו לנצל את הסימן לצורך שיווק מוצרן.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ