אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> פסק-דין בתיק ת"א 1977-08

פסק-דין בתיק ת"א 1977-08

תאריך פרסום : 25/11/2010 | גרסת הדפסה

ת"א
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו
1977-08
14/11/2010
בפני השופט:
דר' מיכל אגמון-גונן

- נגד -
התובע:
חבס ח.צ השקעות (1960) בע"מ
עו"ד ד"ר א' קלגסבלד אמיר שרגא וד"ר הראל ארנון
הנתבע:
1. יגאל אהובי
2. Blenheim Properties Group Ltd.

עו"ד צבי בר-נתן ומרב ברוך
פסק-דין

התובעת והנתבעת 2 הן בעלות מניות בחברת Goodmayes Ltd. (להלן: גודמייז), אשר לה זכויות ביחד עם אחרים בתיק נכסים הכולל ששה עשר מלונות של רשת הילטון (להלן: מיזם הילטון). הנתבע 1, יגאל אהובי (להלן: הנתבע או מר אהובי), הינו יזם נדל"ן העוסק ברכישת תיקי נכסים באמצעות ארגון קבוצות רוכשים דוגמת מיזם הילטון. מר אהובי היה והינו הרוח החיה בארגון השותפים לרכישת מיזם הילטון ובניהולו.

התובעת, חברת חבס - ח.צ. השקעות (1960) בע"מ (להלן: התובעת או חברת חבס) החזיקה ב-3% במיזם (בעקיפין) וביקשה למכור את אחזקותיה. התובעת טוענת כי לצורך כך פנתה, באמצעות מנהלה מר חבס, למר אהובי, וביום  11.1.08, נכרת הסכם, בשיחה בע"פ בין מר אהובי למר חבס, לפיה אהובי, וחברת Blenheim Properties Group Ltd (להלן: חברת בלנהיים) ירכשו את מניות חברת חבס במיזם הילטון תמורת 3.1 מיליון ליש"ט. העסקה הייתה אמורה להתבצע בשבוע העוקב. הנתבעים מכחישים כי נכרת הסכם. מר אהובי טוען כי כיוזם ומארגם המיזם הוא ניסה לסייע בידי מר חבס למכור את מניות חברת חבס לשותפים האחרים במיזם.

התובעת מבקשת לאכוף על הנתבעים את ביצוע ההסכם. השאלה אם נכרת הסכם מחייב ומהן ההשלכות של הסכם כזה, אם נכרת, הן השאלות המרכזיות בתובענה שלפניי.

1. העובדות שלעניין

הצדדים חלוקים, כאמור, בשאלה אם בין חברת חבס למר אהובי וחברת בלנהיים או מי מהם, נכרת הסכם מחייב, ואם כן מהן השלכותיו של הסכם זה. הצדדים אינם חלוקים על מרבית העובדות הרלבנטיות לתובענה שלפניי.

מר אהובי הוא יזם נדל"ן, העוסק, בין השאר, ברכישת תיקי נכסים באמצעות ארגון קבוצות רוכשים.  העסקאות שמנהל מר אהובי, לדבריו הוא,  הן בהיקף של  עשרות מיליארדי דולר. אין גם מחלוקת, ומר אהובי אישר זאת בעדותו, כי גם במקרה שלפניי, של מיזם הילטון, היה מר אהובי היוזם והמארגן של הקבוצה. בשנת 2005 הציע מר אהובי למספר משקיעים, ביניהם חברת חבס,  להשקיע באחת משתי חברות, ששתיהן בעלות מניות בתאגיד המחזיק ב-90% מהיחידות של קרן נאמנות שלה זכויות במיזם מלונאות בבריטניה  הכולל 16 מלונות של רשת הילטון. חברת גודמייז, היא אחת משתי החברות האמורות (ההבדלים היו מבחינת אופי ההשקעה, כאשר בחברה אחת היו אמורים להשתלם דיבידנדים לבעלי המניות ובשנייה החזר הלוואה). מספר חברות הצטרפו למיזם. אין מחלוקת, ומר אהובי אישר זאת מספר פעמים, כי חברת חבס ומר חבס לא פנו לשותפים האחרים, וכל המגעים למכירת מניות חברת חבס עם השותפים האחרים נעשו באמצעותו.

המשקיעים התקשרו במסמך הסכמות (על תוקפו המשפטי אעמוד בהמשך הדברים, להלן: מסמך ההסכמות במיזם), בו נקבע כי המשקיעים יקבלו מניות באחת משתי החברות. עוד נקבעו הוראות במסמך לגבי זכות סירוב ראשונה במקרה שאחד המשקיעים יהיה מעונין למכור את מניותיו במיזם.

חברת חבס רכשה (בדצמבר 2005), 3,846 מניות בחברת גודמייז המהווים 3.846% מהון המניות של גודמייז וכ-3% במיזם. בשנת 2007 החליטה חברת חבס כי היא מעונינת למכור את מניותיה במיזם הילטון. חברת חבס פנתה לגורמים שונים, ביניהם למר אהובי בניסיון למכור את מניותיה במיזם.

2. טענות הצדדים

אין מחלוקת כי חברת חבס,  באמצעות מר חבס ניהלה מגעים עם גורמים שונים, ביניהם מר אהובי, במהלך שנת 2007 בנוגע לרכישת המניות של חברת חבס במיזם הילטון. מר חבס טוען כי מו"מ זה הבשיל לידי הסכם בשיחה בעל-פה, בה סוכם כי מר אהובי ירכוש את מניות חברת חבס (באמצעות חברת בלנהיים), כנגד 3.1 מיליון ליש"ט, עסקה שהייתה אמורה להתבצע בשבוע לאחר אותה שיחה טלפונית בה נכרתה העסקה לטענתו (11.1.08). מר חבס טוען כי באותה שיחה הציע מר אהובי 3.1 מיליון ליש"ט תמורת מניות חברת חבס במיזם (לאחר שחבס מצידו הציע קודם לכן סכום  של 3.6 מיליון ליש"ט), ומר חבס, בשם חברת חבס, קיבל את ההצעה  ובכך השתכלל הסכם בין אהובי מצד אחד לחברת חבס מצד שני.  חברת חבס טוענת כי לאחר מכן, וכמתחייב ממסמך ההסכמות במיזם, פעל מר אהובי, מטעמה ובהסכמתה של חברת חבס באשר לזכות הסירוב הראשונה, המוקנית, מכוח אותו מסמך, לכלל השותפים במיזם. לטענת חברת חבס בסופו של יום, בשל פעולותיו של מר אהובי עצמו, לא ביקש מי מהשותפים לממש את זכות הסירוב הראשונה שלו, ועל כן, אהובי, וחברת בלנהיים בה הינו בעל השליטה, מחויבים בחוזה המקורי. חברת חבס תובעת אכיפת ההסכם.

הנתבעים טוענים כי מעולם לא נכרת הסכם מחייב. לטענת מר אהובי כל שעשה, כיוון שהינו הרוח החיה במיזם, היה לעזור לחברת חבס למכור את מניותיה במיזם הילטון. לשם כך פנה לשאר השותפים לצורך מימוש זכות הסירוב הראשונה (על מימוש זכות סירוב ראשונה בהעדר הסכם ראו להלן). לטענתו מספר שותפים הסכימו לרכוש ולאחר מכן, בעקבות המלצתו שלו חזרו בהם. עם זאת, כך לטענת מר אהובי, הוא המליץ לשותפים לחזור ולהיענות להצעת חברת חבס למכור את מניותיה, ובעקבות כך ביקשו חמישה שותפים, ביניהם חברת בלנהיים לרכוש את מניות חברת חבס. אולם, כך לטענתו, בסופו של יום, לא השתכללו חוזים אלו, לאור התנגדות הבנק המממן, Royal Bank of Scotland (להלן: הרויאל בנק) להסכמים אלו. הנתבעים מוסיפים וטוענים כי מרגע שחלק מהשותפים ביקשו לממש את זכות הסירוב הראשונה, הרי שגם אם היה הסכם בין הנתבעים לחברת חבס (דבר שהנתבעים, כאמור, מכחישים), ממילא פוקע החוזה המקורי או שאינו נכנס לתוקף, כיון שהינו חוזה בעל תנאי מתלה או תנאי מפסיק, ושוב לא ניתן לתבוע מכוחו.

עוד טוען מר אהובי, כי ככל שנכרת הסכם וככל שההסכם מחייב, הוא מעולם לא רכש מניות בשמו שלו, ועל כן ניתן לחייב אך ורק את חברת בלנהיים.

3. האם בין חברת חבס לנתבעים נכרת הסכם מחייב

 חברת חבס טוענת כי בינה לבין הנתבעים נכרת הסכם  מחייב, בשיחה בעל-פה, בין מר אהובי ובן מר חבס (בשם התובעת), שהתקיימה ביום 11.1.08, בעקבות מגעים קודמים (גם הם בעל-פה) שהיו בין הצדדים. לתמיכה בטענותיה הביאה חברת חבס שורה של מסמכים, מאוחרים למועד כריתת ההסכם, המעידים, כך לטענתה, על כך שבאותה שיחה נכרת הסכם בין הצדדים. להלן אביא את המסמכים, וכן את התייחסותו של מר אהובי בחקירתו לאמור בהם.

א. מכתבו של מר אהובי להרצל חבס מיום 14.1.2008

מכתב זה חשוב לענייננו כיון שהוא נשלח ביום 14.1.08, היינו, שלושה ימים לאחר אותה שיחת טלפון בה, לטענת התובעת, נכרת ההסכם נשוא התביעה. לאור זאת, אביאו במלואו:

"14 ינואר 2008

אל: Mr. Hertzel Habas

מאת: Igal Ahouvi, Blenheim Properties Group Ltd., London

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ