אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> פסק-דין בתיק ת"א 12499-12-08

פסק-דין בתיק ת"א 12499-12-08

תאריך פרסום : 27/05/2014 | גרסת הדפסה

ת"א
בית משפט השלום בפתח תקווה
12499-12-08
15/07/2013
בפני השופט:
נחום שטרנליכט

- נגד -
התובע:
1. וקסמן אייל
2. וקסמן סימה

עו"ד ארז דר-לולו ויותם אדמי
הנתבע:
1. ההסתדרות הציונית העולמית
2. שקד - אגודה שיתופית להתיישבות קהילתית של משקי חירות - בית"ר בע"מ
3. המועצה האזורית שומרון
4. הועדה המיוחדת לתכנון ובניה שבמועצה האזורית שומרון
5. מועצת התכנון העליונה יהודה ושומרון
6. משרד הביטחון
7. מדינת ישראל

עו"ד יוסף לאופר
עו"ד עומר לירן
עו"ד קובי אסולין
עו"ד גינת אריאל קצ'קו (פמת"א)
פסק-דין

טענות התובעים

ביום 7.7.2000 זכו התובעים במגרש (להלן - המגרש) להקמת בית מגורים חד משפחתי (להלן - הבית), ביישוב שקד שבשומרון, אשר שווק על ידי הנתבעות 1 ו-2. בהמשך לזכייתם של התובעים, התקשרו התובעים בהסכם עם הנתבעת 1 (להלן - כתב ההתחייבות). במקביל, וכחלק מאותה התקשרות, הפכו התובעים לחברים באגודה השיתופית שקד, הנתבעת 2.

זמן מה לאחר מכן הגישו התובעים לנתבעת 4 (להלן - הוועדה המקומית) בקשה לקבלת היתר בניה. ביום 8.8.2001 ניתן לתובעים היתר בניה בהתאם לבקשה.

התובעים השקיעו מאות אלפי שקלים חדשים בהקמת הבית. התובעים שכרו שירותיהם של מהנדס, אדריכל, קבלן וכו', ואף נטלו משכנתא בסך של 252,460 ש"ח. התובעים מעריכים את השקעתם הכספית הכוללת בהקמת הבית בסך של
כ-500,000 ש"ח. סכום זה, נושא ריבית והצמדה מיום 1.1.2003 ומשוערך ליום הגשת התביעה, עומד ע"ס 697,796 ש"ח.

לאחר שהשלימו התובעים את הבנייה, ביקשו לחבר את הבית לרשת החשמל. אז התברר להם, כי מאחר שחלפו למעלה מ-3 שנים מיום שניתן להם היתר הבנייה, תוקפו של היתר הבניה פג, והם נדרשים להמציא היתר מחודש. התובעים ציינו עוד, כי חרגו, באופן זניח, מתוכנית הבנייה, שאושרה להם בהיתר הבנייה. לכן ביקשו לאשר את אותן חריגות בהיתר הבנייה המחודש. התובעים הגישו בקשה להיתר בניה מחודש, הכוללת מספר שינויים. במסגרת הבקשה התבקשה הועדה המקומית לחדש את היתר הבניה ולאשר את השינויים, כאמור.

במענה לבקשתם של התובעים נמסר להם על ידי הועדה המקומית, כי הם אינם יכולים לקבל היתר בניה מחמת העדר תכנית מתאר תקפה. התובעים טוענים, כי משמעות תשובהה זו היא, שהיתר הבנייה המקורי, אותו קיבלו התובעים, ניתן להם בטעות, כאשר הם לא היו רשאים להקים את הבית מלכתחילה. זאת מפני שבמקום שבו מצוי המגרש אין תכנית מתאר בתוקף, שמכוחה ניתן להעניק היתרי בניה כלשהם. לתובעים נאמר עוד, כי היתר הבנייה יינתן להם רק לאחר שתאושר תכנית מפורטת הנמצאת בהכנה וצריכה לחול על המגרש בו הוקם הבית. עוד נאמר לתובעים - "שלא לציטוט" - כי נוכח השינוי בהלך הרוחות הפוליטי, הסיכוי שהתוכנית המפורטת תאושר שואף לאפס.

התובעים מציינים, כי מעולם לא עלה על דעתם, שהיתר הבנייה שניתן להם אינו תקף או פגום. המגרש ממוקם בתוך שכונה בנויה ומאוכלסת שעברה פיתוח מלא. זאת ועוד, התובעים זכו במגרש לאחר הגרלה, שהיתה מיועדת לילדיהם של תושבי היישוב. יש להניח, כי היישוב בחן ובדק את האפשרות להקים בית מגורים על המגרש, שלגביו נערכה ההגרלה. כמו כן, ההגרלה נערכה במשרדי הנהלת היישוב ובאמצעות העומד בראשה.

התובעים מבקשים להדגיש, כי העובדה שאין במקום תכנית מתאר תקפה ומאושרת כדין, שעל בסיסה ניתן להוציא היתרי בנייה, מעולם לא הובאה לידיעתם של התובעים. נהפוך הוא, לתובעים ניתן בשנת 2001 היתר בניה, שנחזה להיות היתר שהוצא כדין,  ולא נכללה בו כל הסתייגות או התנאה על תוקפו.

לפיכך טוענים התובעים לקיומו של מצג שווא מטעה, שעל בסיסו התקשרו התובעים בכתב ההתחייבות ובנו את הבית. התובעים הוטעו ע"י הנתבעות 1, 2 ו-3, שיצרו בפניהן מצג ולפיו ניתן להקים בית מגורים ביישוב. כמו כן הוטעו ע"י הועדה המקומית, שנתנה להם היתר בניה, כאשר בדיעבד התברר,  שהינו חסר תוקף חוקי. לכל אלו, יש אחריות ישירה למצג השווא, שהוצג בפני התובעים, והטעה אותם. לנתבעות 5-7 קיימת אחריות עקיפה ו/או שילוחית למצב דברים זה.

לפיכך, עותרים התובעים לביטול כתב ההתחייבות בשל ההטעייה ומצג השווא, וכן עקב הפרתו היסודית של כתב ההתחייבות על ידי הנתבעות. עוד עותרים התובעים לפיצוי בגין הנזקים, שנגרמו להם, בסך כולל של 1,567,796 ש"ח לפי הפירוט הבא:

•        הוצאות בגין בניית הבית - סך של 500,000 ש"ח, אשר משוערך ליום הגשת התביעה בסך של 697,796 ש"ח;

•          הפסד הנובע מעלית שווי המקרקעין בסך של 350,000 ש"ח;

•        הפסד הנובע מתשלום דמי שכירות בסך 3,500 ש"ח לתקופה של חמש שנים, מחודש מאי 2006 - מועד בו היו צפויים התובעים לקבל את החזקה בבית - ולמשך שנתיים וחצי נוספות, בסך של 210,000 ש"ח;

•        הפסד הנובע מהפרש בעלויות המחיה, בין השומרון לאזור המרכז, לתקופה של חמש שנים בסך של 210,000 ש"ח;

•          עגמת נפש בסך 100,000 ש"ח.

לחילופין, אם ייקבע, שהתובעים אינם זכאים לבטל את כתב ההתחייבות, וכי קיימת אפשרות חוקית ומעשית ליתן לתובעים היתר בנייה באופן מיידי, עותרים התובעים להורות לנתבעים או למי מהם ליתן לתובעים היתר בנייה לאלתר. כן עותרים התובעים לפיצוי בגין הנזקים שנגרמו להם, בסך כולל של 420,000 ש"ח, לפי הפירוט הבא:

•        החזר בגין דמי שכירות החל מחודש מאי 2006, המועד שבו היו צפויים התובעים לקבל את החזקה בבית ועד למועד האכלוס בפועל, לפי סך של 3,500 ש"ח בחודש. התובעים העמידו רכיב זה ע"ס של 210,000 ש"ח.

•        פיצוי בגין ההוצאות שהוציאו התובעים בשל עלויות החיים הגבוהות באזור המרכז, לפי סך של 3,500 ש"ח בחודש. התובעים העמידו רכיב זה ע"ס של

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ