אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> פסק-דין בתיק ע"א 7958/10

פסק-דין בתיק ע"א 7958/10

תאריך פרסום : 07/08/2012 | גרסת הדפסה

ע"א
בית המשפט העליון
7958-10
01/08/2012
בפני השופט:
1. א' רובינשטיין
2. נ' הנדל
3. י' עמית


- נגד -
התובע:
פלאפון תקשורת בע"מ
עו"ד י' וקסלר
עו"ד ג' פורת
עו"ד ג' דונגי
הנתבע:
מדינת ישראל
עו"ד ל' פלד
עו"ד א' סימון
עו"ד א' בורנשטיין-מוזס
פסק-דין

השופט א' רובינשטיין:

א.        ערעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי מרכז (השופטת שטמר) בת"א 4871-08-07 מיום 6.9.10. עניינו של הערעור הוא חיובה של חברת פלאפון תקשורת בע"מ (להלן פלאפון או המערערת) בתשלום תמלוגים למשיבה, מדינת ישראל, בגין הפעלת שירותי רדיו לטלפון נייד (להלן רט"ן) מיום 10.10.94 ועד ליום 7.2.96, על פי הוראות סטטוטוריות שיתוארו להלן. עסקינן בימי בראשית ופריצת הדרך של עולם הטלפונים הניידים בישראל.

רקע עובדתי

ב.        בחודש נובמבר 1983 פרסם משרד התקשורת מכרז להפעלת ענף שירותי רט"ן. במכרז זכתה חברת מוטורולה. פלאפון הוקמה בשנת 1985 על ידי חברות מוטורולה ותדיראן לצורך הקמת הרשת, הפעלתה ומתן שירותי רט"ן לציבור.

ג.        באותה תקופה הוקמה בזק כחברה ממשלתית, והועברו אליה שירותי הטלקומוניקציה, שסופקו עד אז על ידי משרד התקשורת. בחודש ינואר 1984, נחתם הסכם בין משרד התקשורת לבין בזק, שבמסגרתו הועברו נכסים מן המדינה לחברה. בחודש יולי 1984 חתמו חברות בזק ומוטורולה על הסכם להפעלה משותפת של שירותי הרט"ן.

ד.        בשנת 1989 מונתה על ידי שר התקשורת דאז, מר גד יעקבי ע"ה, ועדה לבדיקת שירותי הרט"ן. ביום 14.11.91 המליצה הועדה על פתיחת הענף לתחרות ועל עריכת מכרז למפעיל שני באופן מיידי.

ה.        בעקבות משא ומתן בין חברת מוטורולה, חברת בזק ומשרדי התקשורת והאוצר נחתם ביום 3.3.93 "סיכום דברים בעניין רט"ן" (להלן ההסכם המרובע). במסגרת ההסכם נקבע כי בזק תרכוש 50% מהון המניות של פלאפון, וכי לפלאפון יוענק רישיון עצמאי למתן שירותי רט"ן. עוד נקבע, כי פלאפון תקבל רישיון להפעלת שירותי רט"ן למשך 10 שנים החל מיום 1.1.94 עם אפשרות הארכה, ובנוסף תחוב בעבור תדרים, תמלוגים וכל תשלום אחר שתקבע הממשלה. לקראת תחילת תקופתו של הרישיון הועברה לפלאפון טיוטת הרישיון, אך זו ביקשה פרק זמן נוסף לשם מסירת התייחסותה. ביום 7.2.96 נמסר לפלאפון הרישיון על תיקוניו, שבו צוין כי יחול מיום 1.1.94. בהמשך להסכם פירסם משרד התקשורת מכרז למתן שירותים למפעיל שני. חברת סלקום (להלן סלקום) נבחרה כזוכה, והחלה בפעילות ביום 27.12.94.

ו.        ביום 30.12.93 אושר בועדת הכלכלה של הכנסת צו הבזק (הפחתת שיעורי תמלוגים והטלת חובת תשלום תמלוגים), התשנ"ד-1994 (להלן צו הבזק או הצו), שתחילת תוקפו ביום 1.1.94, ונקבעה בו חובת תמלוגים בגובה 8%. חברת פלאפון סירבה לשלם למשיבה תמלוגים בעבור התקופה שמיום 1.1.94 ועד ליום 7.2.96. ביום 16.9.96 שילמה פלאפון "תחת מחאה" מחצית מסכום התמלוגים לתקופה הרלבנטית. ביום 28.12.00, ערב מלאת שבע שנים לצו הבזק, הגישה המשיבה תביעה לתשלום תמלוגים בגין מלוא התקופה. פלאפון הגישה תביעה שכנגד בה עתרה להחזר הסכום ששילמה.

ז.        לשם שלמות התמונה יצוין, כי ביום 29.11.95 נחתם הסכם פשרה בין בזק לבין המשיבה, שבגדרו נטלה על עצמה בזק את חובת תשלום תמלוגי הרט"ן לתקופה 1.1.94- 10.10.94, המועד שבו רכשה 50% בפלאפון.

ח.       נביא כבר עתה את סעיפי החוק הרלבנטיים:

סעיף 54 לחוק הבזק, תשמ"ב-1982 (כיום חוק התקשורת (בזק ושידורים), תשמ"ב-1982) בנוסחו עד 1.1.96 קבע כלהלן:

"(א) בעל רישיון ישלם תמלוגים למדינה.

(ב) התמלוגים ישולמו על הכנסות בעל הרשיון ממתן שירותי בזק המנויים בתוספת.

(ג) שיעור התמלוגים יהיה 11% מן ההכנסות האמורות בסעיף קטן (ב) למעט מס ערך מוסף; השר ושר האוצר, באישור ועדת הכלכלה של הכנסת רשאים לשנות את שיעור התמלוגים.

(ד) השר ושר האוצר רשאים לקבוע בצו חובת תשלום תמלוגים בשיעור שלא יעלה על 8% גם על שירותים שאינם מנויים בתוספת, אם הונחה דעתם כי בשירות האמור אין קיימת תחרות סבירה (הדגשה הוספה - א"ר); צו כאמור יהיה טעון אישור ועדת הכלכלה של הכנסת".

כיוון ששירותי רט"ן לא נקבעו בתוספת שבה עוסקים סעיפים (א)-(ג), הותקן צו הבזק הקובע שלהלן הותקן מכוח ס"ק (ד) וקבע כך:

"חובת תשלום התמלוגים בשיעור של 8% תחול על השירותים הבאים:

(1) התקנת קו רדיו טלפון נייד וחיבורו אל המערכת, והרשות לקבל שירות בזק באמצעות הקו;

(2) שירות רדיו טלפון נייד- זמן אויר"

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ