אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> פסק-דין בתיק ע"א 39747-03-11

פסק-דין בתיק ע"א 39747-03-11

תאריך פרסום : 19/08/2012 | גרסת הדפסה

ע"א
בית המשפט המחוזי חיפה
39747-03-11
11/09/2011
בפני השופט:
יצחק כהן

- נגד -
התובע:
לודמילה סידשקין
עו"ד דוד רויטמן
הנתבע:
בנק לאומי סניף קרית אליעזר
עו"ד רן פינגרר
פסק-דין

ערעור על פסה"ד של בימ"ש השלום בחיפה (כב' השופטת הגב' עדי חן-ברק) מתאריך 2/3/11.

ההליך בו נקטה המערערת החל את דרכו בלשכת ההוצאה לפועל, שם טענה המערערת, בהסתמך על פסק דינו של ביהמ"ש לענייני משפחה, כי אין היא נושאת בחובות כלפי הבנק, שכן החובות הם חובות של בעלה בלבד.

ראש ההוצאה לפועל דחתה את טענתה זו של המערערת וקבעה כי כלפי הבנק המערערת נושאת בחובות ביחד ולחוד עם בעלה, ממנו המערערת נפרדה.

המערערת הגישה בקשת רשות ערעור לבימ"ש השלום, וזה דחה את בקשתה, ומכאן הערעור שלפני.

לאחר ששקלתי טענות ב"כ הצדדים, הנני סבור כי מלכתחילה נפלה שגגה בדיון שהתקיים בלשכת ההוצאה לפועל. כעולה מפסה"ד של ביהמ"ש לענייני משפחה, הבנק המשיב בהליך שלפני היה צד שלישי בהליך שהתקיים בביהמ"ש לענייני משפחה, ולכאורה פסה"ד מחייב אותו כפי שהוא מחייב את כל יתר הצדדים לתיק (כלומר המערערת ובעלה), ובכלל זה מחייב את הקביעה של ביהמ"ש כי החובות הם חובות הבעל.

למעשה, ההליך בו נקטה המערערת בלשכת ההוצאה לפועל היה הליך לפי סעיף 19 לחוק ההוצאה לפועל, בגדרו טענה המערערת כי אינה חייבת לשלם את החוב הפסוק בהליכים הננקטים נגדה מכוח העובדה שבפסה"ד של ביהמ"ש לענייני משפחה, שהבנק היה לכאורה צד לו, הוא הופטרה מחובות אלה. טענה זו היה על ראש ההוצל"פ לברר, ומשלא נעשה הדבר, הנני מחליט לקבל את הערעור ולהורות להחזיר את הדיון לראש ההוצאה לפועל, על מנת שתדון בטענות המערערת, בהליך לפי סעיף 19 לחוק ההוצאה לפועל, תשכ"ז-1967, לפיהן אין היא חייבת בחוב הפסוק מכוחו של פסה"ד.

בנסיבות העניין אין צו להוצאות.

ככל שהמערערת הפקידה עירבון להבטחת הוצאות המשיב בערעור, יוחזר לה העירבון, באמצעות בא כוחה.

<#3#>

ניתן והודעה היום י"ב אלול תשע"א, 11/09/2011 במעמד הנוכחים.

יצחק כהן, שופט

הוקלד על ידי: אביטל הינדי

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ