אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> פסק-דין בתיק ס"ע 16236-08-09

פסק-דין בתיק ס"ע 16236-08-09

תאריך פרסום : 24/10/2011 | גרסת הדפסה

ס"ע
בית דין אזורי לעבודה חיפה
16236-08-09
28/07/2011
בפני השופט:
מיכל נעים דיבנר

- נגד -
התובע:
איזולדה בן משה
עו"ד י. דונאיביץ'
הנתבע:
ורה בלום
עו"ד ח. עבאדי
פסק-דין

פתח דבר

התובעת הועסקה כתופרת שכירה בחנות הבגדים של הנתבעת ממחצית שנת 1998 ולמשך למעלה מ-10 שנים. מועד סיום עבודתה, כמו גם נסיבותיו, שנויים במחלוקת. התביעה שבפנינו הינה לזכויות שונות הנובעות מתקופת עבודתה של התובעת אצל הנתבעת ומסיום עבודתה.

רקע עובדתי

1.     אין חולק שהתובעת החלה לעבוד אצל הנתבעת ביום 24.6.98. לטענת התובעת, עבודתה הסתיימה ביום 1.3.09, לאחר שכבר בחודש ינואר 2009 הודיעה לה הנתבעת שעבודתה עומדת להסתיים עקב קשיים כלכליים (סע' 4 לכתב התביעה). לטענת הנתבעת, התובעת עזבה את עבודתה בתחילת חודש 12/2008 על מנת לעבוד במקום אחר. על טענות כל אחד מהצדדים בהקשר זה נעמוד בהרחבה, עת נדון בשאלת זכותה של התובעת לפיצויי פיטורים.

2.     הנתבעת העסיקה את התובעת כתופרת במשרה חלקית, 6 ימים בשבוע. בחקירתה הנגדית הסבירה התובעת, שבעבר עבדה 5 שעות ביום ובהמשך, במועד שלא ידעה לפרט, עברה לעבוד 6 שעות ביום, למעט יום שלישי ויום שישי, בהם המשיכה לעבוד 5 שעות בלבד.

3.     שכרה של התובעת שולם על בסיס שעתי. תלושי השכר משנת 2003 ואילך מלמדים על 23 ש"ח לשעה ובהמשך ועד סיום עבודתה - 23.1 ש"ח לשעה.

4.     התביעה שבפנינו הינה לדמי חופשה, הבראה, חגים ונסיעות, להפרשי שכר ולפיצויי פיטורים.

5.     מטעם התביעה העידה התובעת וגב' ורה קושמרוב, אשר עבדה עימה חלק ניכר מתקופת העבודה. מטעם ההגנה העידה הנתבעת בלבד.

דיון והכרעה

נסיבות סיום העבודה - האם פיטורים או התפטרות?

6.     כאמור, בכתב התביעה טענה התובעת שכבר בחודש ינואר 2009 הודיעה לה הנתבעת בעל פה על הפסקת עבודתה. לעומת זאת, בתצהירה טענה כי את ההודעה קיבלה ביום 1.3.09. כך או כך, אין התובעת עותרת לתשלום פיצוי בגין אי מתן הודעה מוקדמת. התובעת העידה כי לאחר שהודיעה לה הנתבעת על סיום עבודתה, ביקשה ממנה להמשיך לבוא לחנות, על מנת לבצע השלמה של עבודות תיקונים, והיא נאותה לעשות כן, אף שבסופו של דבר, כנגד ציפיותיה, לא קיבלה על כך שכר. ביום 24.5.09 נודע לתובעת מגב' ורה קושמרוב (להלן - ורה), אשר עבדה איתה בעבר אצל הנתבעת, שבמסגרת דיון משפטי בתביעתה של ורה כנגד הנתבעת, התייחסה הנתבעת גם אליה והעידה שהיא ממשיכה לעבוד בחנותה כתופרת עצמאית. התובעת ציינה שנבהלה למשמע דברים אלו, שלא היו נכונים, חששה כי הדבר "יסבך אותה", כדבריה, עם שלטונות המס והפסיקה מיד לעבוד עבור הנתבעת ( ת/1, 11-12).

7.     לטענת הנתבעת, התובעת עזבה את עבודתה בפתאומיות כבר בחודש נובמבר 2008, על מנת לעבוד במקום עבודה אחר, אודותיו לא נמסר לנו כל פרט מזהה. בדיון המוקדם התייחסה הנתבעת לכך שהתובעת החלה לעבוד במקום החדש "במשרה מלאה" (עמ' 2 ש' 11). הנתבעת הוסיפה וטענה שעם עזיבתה לקחה עימה התובעת חלק מלקוחותיה של הנתבעת אל מקום עבודתה החדש וכי גם בעת שעבדה בחנות הנתבעת, ניהלה התובעת למעשה עסק עצמאי, במסגרתו מכרה פריטי לבוש שונים, "שלשלה את הרווחים מהמכירות הפרטיות לכיסה במשך שנים" ו"ניהלה מערך גביה עצמאי...תוך הסתרת הדברים מהנתבעת ומרשויות המס" (סע' 8-9 לכתב ההגנה).

למרות כל אלו ו"לפנים משורת הדין", היתה הנתבעת נכונה לשלם לתובעת פיצויי פיטורים, אך רצונה הטוב נכשל בגין התובעת (שם, סע' 15).

8.     לתמיכה בטענות התובעת, העידה בפנינו ורה, אשר צירפה לתצהירה מסמכים מתוך התביעה שהיא ניהלה כנגד הנתבעת בגין תקופת עבודתה. ורה עבדה שנים ארוכות לצד התובעת בחנות הנתבעת וסיימה עבודתה לפני התובעת, בחודש 09/08. כנספח א' לתצהירה צירפה ורה "בקשה לביטול עיקול זמני" שהגישה הנתבעת בתביעה כנגדה, בצירוף תצהירה של הנתבעת, אשר נחתם ביום 17.5.09. בתצהירה, התייחסה הנתבעת לטענתה של ורה כאילו החנות צפויה להיסגר ולכן כל העובדים פוטרו וטענה בו כך: "לאחרונה הסתיימה עבודתה של התופרת שהועסקה בחנות והוסדרו כל זכויותיה והמשך העבודה עימה מוסדר שלא במסגרת יחסי עובד ומעביד..." ( ת/2, נספח א). הנתבעת אישרה בפנינו כי התופרת אליה התייחסה הינה גב' בן משה, התובעת בפנינו. ביום 24.5.09 התקיים דיון באותה בקשה לביטול עיקול והנתבעת נחקרה על תצהירה. להלן ציטוט מתוך חקירתה, כולו עוסק בתובעת שבפנינו:

" ש. מה שמה של העובדת הנוספת שעבדה בחנות שלך? העובדת שהפסיקה עבודתה לאחרונה?

ת. התופרת, בן משה איזולדה.

ש. מתי היא פוטרה?

ת. היא פוטרה מ-1.3.09.

ש. מדוע לא שילמת לה פיצויי פיטורים ותשלומים נוספים שמגיעים לה בעקבות סיום יחסי עובד ומעביד?

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ