אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> פסק-דין בתיק בג"ץ 5549/04

פסק-דין בתיק בג"ץ 5549/04

תאריך פרסום : 04/12/2005 | גרסת הדפסה

בג"צ
בית המשפט העליון בירושלים
5549-04
15/11/2004
בפני השופט:
1. אדמונד לוי
2. מרים נאור
3. סלים ג'ובראן


- נגד -
התובע:
1. חוסין עלי דראושה
2. ג'מילה חליל אבו אלרוב
3. איה חוסין דראושה

עו"ד עאדל חמאיסי
הנתבע:
1. שר הפנים
2. משרד הפנים

עו"ד דנה מנחה
פסק-דין

השופט א' א' לוי:

1.        העותר 1 (להלן: העותר) הינו אזרח ישראלי, תושב הכפר אכסאל שבגליל. בשנת 1966 הוא נשא אישה, ונישואין אלה עומדים בתוקפם עד עצם היום הזה. לטענתו, לקתה רעייתו בנפשה, ועל כן החליט בשנת 1981 לשאת אישה נוספת, היא העותרת 2, פלסטינית שאינה אזרחית ישראל (להלן: העותרת), מבלי שהקדים והתגרש מאשתו הראשונה. כך נותר העותר נשוי לשתי נשים בעת ובעונה אחת.

2.        לטענת העותרים, השתהות המשיבים בהענקת מעמד של תושבת-קבע לעותרת - זכות שלהשקפתם קנתה לה העותרת מכוח נישואיה לעותר - מנעה מהעותרת להסדיר את מעמדה בישראל עוד קודם למועד בו התקבלה החלטת ממשלת ישראל על הקפאת הטיפול בבקשות לאיחוד משפחות, שבהן אחד מבני הזוג הוא תושב השטחים.

3.        עילתה השנייה של העתירה היא סירובם של המשיבים להעניק אזרחות גם לעותרת 3 - הצעירה מבין חמשת ילדיהם של בני-הזוג, שארבעה מהם הם אזרחים ישראלים. אלא שבינתיים הודיעתנו המדינה, כי אין היא רואה עוד מניעה בהענקת אזרחות לעותרת 3, ומשעשתה כן, התייתר הצורך לדון בסוגיה זו.

4.        בתשובתם לעתירה טענו המשיבים כי מעולם לא הוגשה בקשה להסדרת מעמדה של העותרת בישראל, ומשנחקק חוק האזרחות והכניסה לישראל (הוראת שעה), תשס"ג-2003 (להלן: הוראת השעה), ממילא לא יוכלו עוד העותרים להגיש בקשה כזו. בהחלטתי מתאריך כ"ט בתשרי תשס"ה (14.10.04) הוריתי לעותרים להשיב על טענה זו, אולם בהודעתם המשלימה הם לא עשו זאת וטעמיהם עמם.

5.        בכך די כדי להביא לדחייתה של העתירה על-הסף. שכן, לעת הזו - וכל עוד עומדת הוראת השעה בתוקפה - לא יוכל בית-משפט זה להיעתר לעתירות, שעילתן הענקת אזרחות לתושבי השטחים מכוח בקשות לאיחוד משפחות. כידוע, תלויות ועומדות בפני בית משפט זה  עתירות עקרונית המערערות על עצם תוקפה של הוראת השעה, ולעותרים שמורה זכותם לשוב ולפנות לרשות המוסמכת, ככל שיראו לכך עילה, עם מתן ההכרעה באותן עתירות.

6.        משהגענו למסקנה זו, שוב איננו נדרשים להתייחס לטענת המשיבים, כי גם בנישואיו של העותר לשתי נשים יחד נמצא טעם לשלילת זכותה של העותרת לקבלת מעמד בישראל.

           העתירה נדחית.

           ניתן היום, ב' בכסלו תשס"ה (15.11.04).

ש ו פ ט                                      ש ו פ ט ת                                      ש ו פ ט


העותק כפוף לשינויי עריכה וניסוח.   /שב

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ