אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> פסק-דין בתיק ב"ל 1929-09

פסק-דין בתיק ב"ל 1929-09

תאריך פרסום : 04/03/2013 | גרסת הדפסה

ב"ל
בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
1929-09
31/05/2012
בפני השופט:
ד"ר אריאלה גילצר-כץ

- נגד -
התובע:
לוי רפאל
עו"ד אשר פדלון
הנתבע:
המוסד לביטוח לאומי
עו"ד יפית מזרחי-לוי
פסק-דין

בפנינו תביעה לדמי פגיעה.

העובדות הצריכות לעניין.

1.                  ביום 31/05/06 ניתן כנגד התובע פסק דין בבית המשפט המחוזי בחיפה בו חויב לשלם פיצויים בסך מאות אלפי ש"ח לאדם אשר עבד בעסקו.

2.                  פסק הדין הומצא לבא-כוח התובע דאז ביום 04/06/06 ומספר ימים לאחר מכן הומצא לתובע עצמו.

3.                  ביום 12/06/06 בעת שהיה התובע בעבודה, התקשרה אליו רעייתו ולטענת התובע במהלך השיחה יידעה אותו באשר לדרישת תשלום למרכז לגביית קנסות בסך 50,000 ש"ח. בו ביום אושפז התובע  ואובחן כמי שלקה באטם שריר הלב.

4.                  התובע הגיש תביעה לנתבע בכדי שיוכר כמי שנפגע בעבודה אך הנתבע דחה תביעתו ומכאן תביעה זו.

5.                  בהחלטת בית הדין מיום 27/09/11 דחינו את טענת ההתיישנות של הנתבע וקיבלנו את טענת התובע לפיה אירע לו אירוע חריג בעבודה. כמו כן הורינו על מינויו של מומחה רפואי בתובענה זו, ד"ר ידעאל הר-זהב, בכדי שיבחן האם מתקיים קשר סיבתי רפואי בין האירוע בעבודת התובע לבין הפגיעה בליבו.

6.                  ביום 12/11/11 התקבלה חוות דעתו של המומחה הרפואי אשר עיקריה הינן כדלקמן:

"...במקרה שלפנינו , התובע סבל ממחלת לב שהתבטאה באוטם שריר הלב שאירע  בשנת 1996 אז גם צונתר והודגם עורק כלילי חסום שעבר פתיחה באמצעות צנתור. יתרה מזו, בעת אשפוזו ב 2006 עבר שני צנתורים בהם הודגמה מחלה כלילית מפושטת עם היצרויות בשלושת העורים הכליליים, והוא עבר פתיחה באמצעות בלון ותומך לעורק הכלילי הימני ובהמשך לעורק הקדמי היורד...

...על מנת לקבוע באם קיים קשר סיבתי בין האירוע בעבודתו של התובע , ובין האירוע הלבבי בו לקה, על שני תנאים להתקיים. האחד, היות האירוע בעבודתו כזה העונה להגדרה של "אירוע דחק קיצוני וחריג " , והשני,  סמיכות זמנים בין שניהם.

האם האירוע בעבודתו של התובע עונה להגדרה של "אירוע דחק קיצוני וחריג?

העבודות הקליניות הקושרות בין אירוע דחק לאירוע לבבי חד, מתייחסות לאירועי דחק קיצוניים, כגון רעידת האדמה בקליפורניה..., רעידת האדמה ביפן..., התקפת הטילים על ישראל במלחמת המפרץ..., ועוד...

...על פי תיאור האירועים בהחלטת כב' בית הדין...אירוע הדחק הקיצוני נשוא תביעתו, היו שתי שיחות טלפוניות אותם ניהלה אשת התובע עימו, ואשר באותו היום חש התובע ברע ואושפז.

אמנם התגובה למצבי דחק שונה מאדם לאדם, כשמצב דחק קל עלול לגרום לשינויים הפתופסיולוגיים שתוארו אצל אדם זה, ואילו אצל האחר שינויים אלו לא יקרו, וכן להיפך, אירוע דחק קשה יותיר את האחד אדיש ואת חברו נסער...על כן קשה להעריך באופן כמותי את מידת מצב הדחק הגורם לשינויים הפתופיסיולוגיים בעטים קורה האירוע הלבבי החד.

על כן, במידה ובית הדין יקבע כי אותם שתי שיחות הטלפון הינם בחזקת "אירוע דחק קיצוני וחריג ", כי אז התנאי הראשון מתקיים...

...האם קיימת סמיכות זמנים בין האירוע בעבודתו והאירוע הלבבי ?

על פי תיאור האירועים בהחלטת כב' בית הדין נכתב, "ביום 31.5.2006 ניתן פסק דין כנגד התובע, ביום ה 4.6.2006 התקבל פסק הדין במשרד ב"כ התובע ולאחר מספר ימים שלח ב"כ התובע עותק מפסק הדין לתובע ".

כאמור, אירוע דחק קיצוני וחריג, עלול לגרום לפתיחתה של שרשרת מאורעות בה רובד טרשתי המצוי בעורק הכלילי הופך ל"רובד מסובך", הוא רובד בו נוצרים קרעים בשכבה הפנימית של כלי הדם, על פני רובד זה נוצרים קרישי דם הגורמים לחסימת העורק. תהליך זה עלול להמשך שעות, ולעיתים אף ימים ספורים, אך הוא יהיה מלווה בתסמינים קליניים של תעוקת חזה ואולי גם סימנים נוספים. נדיר מאוד מצב בו שרשרת מאורעות זו מתרחשת ללא כל ביטוי קליני.

...במידה ושיחות הטלפון היו בסמוך לקבלת פסק הדין לידי התובע, ובהנחה שאירוע זה היה אירוע דחק קיצוני וחריג, כי אז ניתן לקבוע כי קיימת סמיכות זמנים בין אירוע והאירוע הלבבי.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ