אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> פסח ואח' נ' בינשטוק

פסח ואח' נ' בינשטוק

תאריך פרסום : 28/07/2023 | גרסת הדפסה

ת"א
בית המשפט המחוזי תל אביב -יפו
4542-12-21
16/07/2023
בפני השופטת:
יעל בלכר

- נגד -
המבקש:
חיים בינשטוק
עו"ד אבי וינרוט
עו"ד אריק מגידיש
המשיבים:
1. דוד בר-און
2. עידן פסח
3. איל בר-און

עו"ד איתמר כץ
החלטה
 

 

לפניי בקשת הנתבע להורות על עיכוב ההליכים בתיק בשל תניית שיפוט זר ייחודית, שלפיה על המחלוקות הקשורות להסכם מושא התביעה להתברר בבתי המשפט בניו יורק, ארה"ב.

השאלה היא האם תניית השיפוט חלה גם על התביעה דנן, שהוגשה כנגד הנתבע באופן אישי.

 

התביעה ורקע כללי

 

  1. זוהי תביעה להשבת סך של כ - 1,125,000 דולר ארה"ב שהשקיעו התובעים ברכישת הזכויות בבניין בריל שמצוי בכיכר טיימס במנהטן, אשר ירדו לטמיון עם כישלון המיזם (המיזם ו- הנכס, בהתאמה).

     

  2. לפי האמור בתביעה, הנתבע ביחד עם אדם אחר בשם אילן ברכה (מר ברכה) שאינו תושב ישראל ו/או ביחד עם אחרים, שלטו בתאגיד הרשום בארה"ב בשם BB CAPITAL NY LLC (חברת הניהול) ובתאגידים נוספים המכונים על ידי התובעים "קבוצת BB" שעיסוקם ברכישת נכסים בניו יורק, ניהול נכסים ופיתוחם. הנתבע הציג את עצמו לתובעים כמי שאחראי על פיתוח הנכסים, ניהולם, תכנון אסטרטגי, שיווק ומינוף של יחסי משקיעים והניהול הכולל של תיק ההשקעות בקבוצה.

     

  3. ביום 17.11.2015 חתמו התובעים על הסכם שמסדיר את ההשקעה בחברה בשם BB BRILL MANAGER LLC שהוקמה ביוני 2015 לצורך המיזם (חברת המיזם) ואת דרכי ניהולה של חברת המיזם (ראו נספח 11 לכתב התביעה, להלן: הסכם הניהול או ההסכם. הסכם זה מכונה בתביעה הסכם הניהול המקורי). אין חולק כי חברת הניהול היא צד להסכם הניהול. בין הצדדים בתיק זה התגלעה מחלוקת, בין היתר, בשאלה אם הנתבע הוא צד להסכם זה. התובעים טוענים, כי ההסכם נחתם בינם לבין חברת הניהול בלבד, וכי הנתבע חתם עליו בשם חברת הניהול בלבד ואינו צד לו.

     

  4. בקליפת אגוז, טענת התובעים היא כי בהתאם להסכם, כספי ההשקעה היו מיועדים לרכישת שליטה מלאה בנכס. אלא שתחת זאת חתמה חברת המיזם על הסכם מיום 20.7.2016 שתוצאתו כי נרכשו זכויות המיעוט בנכס בשיעור של 41.72% בלבד, הכל מבלי ליידע את התובעים וממילא מבלי שהתקבלה הסכמתם לכך. לטענת תובעים, רכישת זכויות המיעוט בנכס היא סטייה מהותית ממבנה העסקה המוסכם ומהווה הפרה יסודית של הסכם הניהול. כפי שיבואר להלן העסקה לא צלחה, כל המשקיעים הפסידו את כספם ומכאן התביעה להשבת כספי ההשקעה.

     

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ