אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> פס"ד פרשנות הסכם שלום בית ולחילופין גירושין וקביעת הסדרים על ידי בית המשפט כאשר ההסכם שותק

פס"ד פרשנות הסכם שלום בית ולחילופין גירושין וקביעת הסדרים על ידי בית המשפט כאשר ההסכם שותק

תאריך פרסום : 18/11/2020 | גרסת הדפסה

תה"ס
בית משפט לעניני משפחה נצרת
71981-06-20
20/10/2020
בפני השופט:
סגן הנשיא אסף זגורי

- נגד -
תובעת בתה"ס 589-07-20 ונתבעת בתה"ס 71981-06-20:
א.ס.
עו"ד מאירה אזרד
נתבע בתה"ס 589-07-20 תובע בתה"ס 71981-06-60:
א.ס.
עו"ד חן וייס גלר
עו"ד אברהם פרץ
פסק דין
 

 

השאלות שמבקשות מענה:

  1. מהו המועד אשר ממנו ואילך יש למנות את 36 החודשים שהתובעת רשאית לעשות שימוש בדירת המגורים בה חיו הצדדים יחד עד יוני 2020 לאור הסכם שלום בית לחילופין גירושין?

 

  1. אם מתקבלת פרשנות האשה שלפיה היא רשאית להמשיך לעשות שימוש בדירה לאחר הגירושין לעוד 36 חודשים – האם רשאי האיש לשוב ולגור עמה בדירה מכוח הוראות בהסכם המתייחסות לאפשרות שכזו בפרק המזונות שבהסכם.

 

הרקע והסכמי הממון השונים:

  1. הצדדים הינם בני זוג יהודים, תושבי העיר *** ולהם 4 בנות קטינות. הצדדים נישאו זל"ז כדמו"י ביום 2/2/2004.

 

  1. המדובר על צדדים שערכו שורה ארוכה של הסכמי ממון ביניהם אותם דאגו לאשר בבית משפט זה החל משנת 2004 וכלה בשנת 2014. הסכם נוסף נכרת ואושר בבית הדין הרבני בשנת 2016. אין ספק כי ההסכמים הראשונים שנכרתו בין הצדדים נועדו להגן על רכוש שצבר האיש לפני הנישואין (הסכם טרום נישואין מיום 25/1/2004 המעגן הפרדה רכושית וזכויות האיש בדירת המגורים ברחוב *** ב***) ורכוש נוסף שהוא קיבל בירושה (חנות ברחוב ה*** ב*** באמצעות הסכם מיום 4/9/2011). להלן ייסקרו ההסכמים המאוחרים יותר והרלבנטיים למחלוקת.

 

 

 

  1. ההסכם מיום 26/2/2014 לחתימתו:

 

3.1.        ביום 1/12/2013 הגישה התובעת (להלן "האשה") תביעה רכושית ולאיזון משאבים כנגד הנתבע (להלן : "האיש"). באותה תביעה ולמרות קיומם של הסכמי ממון קודמים ביקשה האשה להחריג את דירת המגורים ולקבוע שהיא משותפת וכן לקבל מחצית הפרשי זכויות סוציאליות ונכסי נדל"ן נוספים.

 

3.2.        התביעה לא התבררה הואיל וסמוך לאחר הגשתה החלו הצדדים לנהל מו"מ להסכם פשרה.

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ