אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> פס"ד בשאלת הערכת פוטנציאל הכנסת הורה החייב במזונות, לשם קביעת גובה המזונות

פס"ד בשאלת הערכת פוטנציאל הכנסת הורה החייב במזונות, לשם קביעת גובה המזונות

תאריך פרסום : 02/04/2020 | גרסת הדפסה

עמ"ש
בית המשפט המחוזי חיפה כבית-משפט לערעורים אזרחיים
28488-09-19
01/01/0001
בפני השופטים:
1. סארי ג'יוסי - אב"ד
2. עפרה ורבנר
3. אבראהים בולוס


- נגד -
המערער:
ר' ב'
עו"ד עדיאל ברוך
עו"ד ניר פייטלוביץ'
המשיבה:
ה' ב'
עו"ד אלון אלדר
פסקדין
 

 

 

השופט סארי ג'יוסי [אב"ד]:

1. ערעור על פסק דינו של בית המשפט לענייני משפחה בחיפה (כב' השופט בן ציון ברגר) מיום 10.06.2019 בתלה"מ 28745-07-17 (להלן: פסק הדין).

 

הרקע בתמצית

 

2.הצדדים נישאו זל"ז כדמו"י ביום 2013.**.**. מנישואיהם נולדו שני הילדים, ה', ילידת 2014.**.** (כבת 5) ו- נ', יליד 2016.**.** (כבן 3).

 

3. האם עורכת דין במקצועה, בעלת תואר שני ב**** ***** ותואר ראשון ב**********. כיום האם עובדת כשכירה במשרד עורכי דין ב****, בעוד שבעבר עבדה במשרד עורכי דין באיזור ה****. האב עובד כעצמאי בעסק ל***** ******* שאותו הקים לאחר שצבר ניסיון בתחום *** ****; הוא בוגר תואר שני למנהל עסקים מאוניברסיטת ******, ובוגר תואר ראשון במשפטים ועבר בהצלחה בחינות ההסמכה של לשכת עורכי הדין. בעבר עבד האב בבנק **** בין השנים 2010-2012. בשנים הראשונות לחיי הנישואין התגוררו הצדדים ב** ****. לאחר פיטוריו של האב מעבודתו בבנק, החליט להקים עסק בתחום *** **** בשם "**** **** *****", ובעקבות כך ובהסכמת האם עברה המשפחה להתגורר ב**** בדירה השייכת להורי האב ללא תשלום דמי שכירות. יצוין כי אחד החדרים בדירה זו המשיך לשמש, אחת לשבוע, כקליניקה עבור אביו של המערער – **** במקצועו.

 

ההליכים לפני בית משפט קמא וקביעותיו בפסק הדין

4. הצדדים התדיינו לפני בית משפט קמא בגדרי תביעת מזונות קטינים שהגישה האם כנגד האב בתלה"מ 28745-07-17. ביום 30.08.17 חויב האב במזונות זמניים בסך 2,000 ₪ עבור כל קטין (4,000 ₪ עבור שניהם). כמו כן, הוא חויב לשאת בהוצאות מדור בסכום של 800 ₪ וכן ב 1,500 ₪ עבור דמי טיפול בקטינים. עוד נקבע כי ככל שהקטינים נמצאים במסגרות חינוך יישא האב ב-60% מהוצאות החינוך והאם תישא בשאר. מאוחר יותר נדחתה בקשת המערער לעיון חוזר במזונות הזמניים ונקבע כי:

 

"מצאתי לנכון לחזור ולהדגיש עיקרון מנחה, הצדדים בעצם המעבר יצרו מציאות כלכלית שאינה סבירה ביחס ישיר לרמת ההשכלה, תארים, ומקצועם. לטעמי, כל אחד מהצדדים יכול למצוא לעצמו מקור הכנסה שאינו נופל משכר המינימום ואפילו יותר.

המבקש עבד והשתכר בעבר בתחומי הכשרתו הכלכלית ולמותר לציין שהינו אף עורך דין במקצועו. הבחירה לעסוק בתחום עיסוק מסוים הגם שהינה לגיטימית ועולה בקנה אחד עם יסודות של חופש העיסוק צריכה להביא בחשבון גם את האחריות הנלווית להורות כלומר הדאגה לקיומם של הקטינים. אני סבור שנוכח יכולותיו של המבקש לאור תאריו ומקצועותיו הוא יכול להשתכר שכר גבוה במידה ניכרת מהשכר של 3,300 ₪ לחודש.

למותר לציין, שההלכה הנוהגת בפסיקת מזונות מביאה לעיתים גם את פוטנציאל ההשתכרות ולא רק את ההשתכרות בפועל".

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ