אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> פס"ד בפסיקת דמי טיפול בעקבות בע"מ 919/15

פס"ד בפסיקת דמי טיפול בעקבות בע"מ 919/15

תאריך פרסום : 18/06/2019 | גרסת הדפסה

עמ"ש
בית המשפט המחוזי מרכז-לוד
21704-03-18
11/06/2019
בפני הרכב השופטים :
1. ו. פלאוט - אב"ד
2. צ. ויצמן
3. ע. ניר - נאוי


- נגד -
מערער:
א. ו.
עו"ד עמית חדד ועו"ד תמר פולק
משיבה:
א. ו.
עו"ד יוסף גבאי
פסק דין
 

 

ערעור על פסק דינו של בית המשפט לענייני משפחה בראשון לציון (כב' הש' מירה רום פלאי)  מיום 24.1.18, במסגרתו קבע בית המשפט את שיעור חיובו של המערער במזונות בנו הקטין. 

המערער סבור כי שגה בית המשפט באומדן יכולותיהם הכלכליות של כל אחד מהצדדים, ההורים, ובהערכת צרכי הקטין, ומכאן ערעורו. 

 

רקע עובדתי

 

  1. הצדדים, יהודים, תושבי ואזרחי ישראל, נישאו בנישואין אזרחיים ביום 11.9.13 והתגרשו ביום 17.11.17. לצדדים בן משותף, קטין, יליד 15.7.14, מנישואיהן אלו (להלן – הקטין). 

למערער בן קטין נוסף, כבן 11, מנישואיו לאחרת בגינו הוא נושא, כך על פי הנטען, במזונות בשיעור של 3400 ₪.

 

  1. בין הצדדים התנהלו הליכים שונים בבית המשפט לענייני משפחה ובכללם תביעת המערער לקביעת משמורת משותפת בקטין וכן תביעה לסילוק ידה של המשיבה מהדירה בה התגוררו יחדיו. המשיבה מנגד הגישה תביעה לקביעת שיעור חיובו של המערער במזונות הקטין. כך נדרש בית המשפט לדון בבקשות הדדיות לצווי הגנה שהגישו הצדדים האחד כנגד משנהו.

 

  1. החל משלהי שנת 2017, ומעת שפינתה את דירתו של המערער, החלה המשיבה שוכרת  דירה למגוריה ולמגורי הקטין בעלות של 5100 ₪ לחודש,. בדירה מתגוררת גם אמה של המשיבה. 

 

  1. דומה כי עיקר מחלוקתם של הצדדים בכל הקשור לאומדן מזונות הקטין ושיעור חיובו של המערער בהן, נגעה לשיעור השתכרותו או יכולתו הכלכלית של המערער. בה בשעה שהמשיבה טענה כי יכולתו הכלכלית של המערער עצומה, כי הוא הבעלים בפועל ובעל השליטה ברשת "***" בצוותא עם אביו ז"ל (האב הלך לבית עולמו לאחר שניתן פסק דינו של בית משפט קמא), וכי היקף הכנסותיו עולה על 100 מיליון ₪ בשנה (!),  טען המערער כי הוא עובד שכיר מן המניין בחברה וכי השתכרותו נמוכה מ – 10,000 ₪ לחודש (ממוצע תלושי השכר שצירף לעיון בית המשפט עמד על כ – 8000 ₪ לחודש).

פסק דינו של בית משפט קמא

 

  1. בפסק דינו מיום 24.1.18 קבע בית המשפט כי המשמורת על הקטין תהא לאמו   המשיבה,  כאשר הסדרי השהות עם המערער יהיו בימים ב ו – ה באופן שהמערער יאסוף את בנו מהגן בשעה 16:30 ויכניסו לחוג בו משתתף הקטין בימים אלו בשעה 18:00.  כמו כן ניתנו סמכויות בידי פקידת הסעד להרחיב את הסדרי הראיה בהמשך (תמ"ש 58933-05-16). 

מיד נאמר כי האב אינו מערער על רכיב זה בפסק הדין. 

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ