אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> פס"ד בערעור על פסקי דין בעניין פיצויי נזיקין וביטול מזונות

פס"ד בערעור על פסקי דין בעניין פיצויי נזיקין וביטול מזונות

תאריך פרסום : 07/10/2019 | גרסת הדפסה

עמ"ש
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו בשבתו כבית-משפט לערעורים אזרחיים
9228-05-18,21694-10-18
03/07/2019
בפני הרכב השופטים :
1. שבח יהודית - סג"נ
2. שאול שוחט - סג"נ
3. יונה אטדגי


- נגד -
מערער:
נ' ס'
עו"ד ליאן קהת ועו"ד גילור נחום
משיבה:
א' ס'
עו"ד רפאל שדמי ועו"ד גליה גולנדר
פסק דין
 

גרסה לפרסום

השופט ש. שוחט:

  1. בערעורים שבכותרת מלין המערער על שני פסקי דין שניתנו בעניינו:

האחד – מיום 12.3.2018 בו חויב לשלם למשיבה, אשתו, "מחצית הסכום המשוערך של שווי החברה (חברה בבעלותו ובאחזקת מניה אחת על ידי המשיבה – ש' ש') בסך כולל של 3,028,530 ₪ היינו סך של 1,514,265 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית בין יום מתן פסק דין זה ליום התשלום בפועל" תוך דחיית עתירתה של המשיבה לקבלת מחצית המניות בחברה (עמ"ש 9228-05-18).

השני – מיום 2.7.2018 בו נדחו שתי תביעותיו של המערער, האחת לחיוב המשיבה בתשלום פיצויי נזיקין בגין סרבנותה, הנטענת, לקבל את גיטה ממנו והשניה לביטול מזונותיה (עמ"ש 21694-10-18).

 

עמ"ש 9228-05-18

  1. תחילתם של ההליכים המשפטיים בנוגע לחברה בשתי תביעות רכושיות שנפתחו בין הצדדים בשנת 1998 (תמ"ש 76164-5/98).

בפסק דין חלקי מיום 3.12.09, שניתן בשתי התביעות הללו הוצהר, כי שני הצדדים הם הבעלים בחלקים שווים של מכלול הזכויות שצברו מיום נישואיהם ועד היום הקובע (1.9.07) למעט החברה "אשר לגביה ימשיך ההליך בבית המשפט". עוד נקבע כי לא נקבע מועד להמשך דיון "ומי מהצדדים רשאי לעתור להמשך הדיון במידה והצדדים לא יגיעו לפיתרון יתרת הסכסוך שנותרה" (להלן: "פסק הדין החלקי").

ההליכים בנוגע לחברה בתביעות הנ"ל לא חודשו אלא בדצמבר 2015, בתביעה לסעד הצהרתי ולמתן צו עשה שהגישה המשיבה, בנוגע לזכויותיה בה (תמ"ש 8326-12-15), זו התביעה בה ניתן פסק הדין נושא הערעור.

 

  1. א. בפסק דינו קבע בית משפט קמא את הקביעות הבאות:
  2. המשטר הרכושי שחל על נישואי בני הזוג הוא משטר איזון המשאבים הקבוע בחוק יחסי ממון, תשל"ג-1973 (להלן: "חוק יחסי ממון").
  3. למשיבה מחצית הזכויות בחברה.
  4. המועד הקובע להערכת שווי החברה – 1.9.2007.
  5. הערכת שווי החברה – בהתאם לשיטת התחשיב בחוות דעת המומחה מטעם בית המשפט.

על קביעות אלה לא משיג המערער (ראה דברי ב"כ המערער לעניין המועד הקובע בפרו' ישיבת הערעור מיום 28.3.19 עמ' 3 ש' 4-3).

ב. בתוך כך קבע בית משפט קמא, כי יש לשערך את שווי החברה על דרך הוספת הפרשי הצמדה וריבית מהמועד הקובע ועד התשלום בפועל, ולחייב את המערער בתשלום מחצית תוספת זו חרף השיהוי בו נקטה המשיבה בהגשת תביעתה מאז מתן פסק הדין החלקי, אף הורה על תשלום מיידי תוך דחיית עתירת המערער להשהיית התשלום עד לגירושי בני הזוג.

בית משפט קמא הוסיף וקבע בהקשר זה, כי את השיהוי בפתרון המחלוקת בנוגע לזכויות המשיבה בחברה, יש לזקוף גם לחובת המערער ודחה מטעם זה גם את טענתו כי התנהלות המשיבה גרמה לו נזק בדמות תשלום מזונות שהיו מבוטלים לו פעלה לקבלת זכויותיה במועד מוקדם יותר, מזונות שהוא עדיין משלם אותם גם בימים אלה, מכוח פסק דין שניתן בהקשר זה.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ