אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> פס"ד בבקשה לעיון מחדש ולדיון בעל-פה בהחלטות

פס"ד בבקשה לעיון מחדש ולדיון בעל-פה בהחלטות

תאריך פרסום : 24/02/2020 | גרסת הדפסה

עמ"ש
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו כבית-משפט לערעורים אזרחיים
68584-12-19
13/02/2020
בפני השופט:
נפתלי שילה

- נגד -
המבקשים:
1. ש' ש'
2. א' ד'
3. ד' מ'
4. ב' א'
5. נ' ע'
6. ד' צ' מ'
7. נ' א'
8. ד' א'
9. ד' ס'

עו"ד אורי צפת
עו"ד משה מכנס
המשיב:
ר' ב'
עו"ד רפי שפטר
החלטה
 
 

 

לפני בקשת המבקשים - הם המערערים בתיק שבכותרת - ל"עיון מחדש ולדיון בעל-פה בהחלטות" שניתנו על ידי ושבמסגרתן עוכב ביצוע פסק דינו של בהמ"ש קמא רק באופן חלקי.   

 

א.רקע עובדתי

 

1.ביום 4.6.2002 נפטר המנוח מ' ש' ז"ל כשהוא ערירי, ללא ילדים וללא קרובים מהפרנטלה הראשונה (להלן: המנוח).

 

2.המבקשים נמצאו כיורשיו של המנוח מצד הורי אמו והוכרה זכאותם למחצית מעיזבונו. כמו כן, עורכי דינם מונו למנהלי עיזבון המנוח.

 

3.באשר ליורשים מצד הורי אביו של המנוח - מאחר שלא היה קיים מידע מספק אודותם, הודיע ב"כ האפוטרופוס הכללי שהוא מבקש להתערב בהליכים והוא עתר למינוי מומחה מטעם ביהמ"ש, על מנת שיפעל לאיתור יורשי הורי אביו של המנוח.

4.בהסכמת הצדדים, מינה ביהמ"ש את הגנאולוג עו"ד רוני גולן לצורך עריכת מחקר גנאולוגי אודות הרכב המשפחה, על מנת להתחקות אחר צאצאי הורי אביו של המנוח (להלן: המומחה).

 

5.ביום 9.3.16, בתום מחקר מקיף שנערך מספר שנים והתפרש על פני שלוש מדינות, הגיש המומחה את חוות דעתו, במסגרתה נקבע שהמשיב הוא הצאצא היחיד של הורי אבי המנוח.

 

6.המשיב עתר לאימוץ חוו"ד המומחה ומתן צו ירושה מתוקן, בו ייקבע שגם הוא יורש של המנוח. המבקשים טענו שחוות הדעת שגויה ויש לדחות את התובענה, מאחר שלא הוכח שהמשיב הוא אחד מיורשי המנוח.

 

7.ביום 13.11.19 ניתן פסק דינו של בהמ"ש קמא (כב' סג"נ השופטת דהן) שקבע כי:

 

"מן המקובץ לעיל, נחה דעתי להורות על אימוץ מסקנות חוות דעת המומחה וקביעה כי התובע הינו היורש של מחצית עזבון המנוח, בהיותו הצאצא של הוריי אב המנוח". (להלן: פסה"ד).

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ