אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> פלוני ואח׳ נ׳ ממונה על חדלות פירעון מחוז חיפה

פלוני ואח׳ נ׳ ממונה על חדלות פירעון מחוז חיפה

תאריך פרסום : 31/03/2022 | גרסת הדפסה

חדל"פ
בית משפט השלום חיפה
35538-01-21,51708-01-21
24/03/2022
בפני השופט:
אפרים צ'יזיק

- נגד -
מבקשים:
1. פלוני
2. פלונית

משיבים:
1. ממונה על חדלות פירעון – מחוז חיפה והצפון
2. אחמד סעדי (נאמן)
3. בנק הפועלים בע"מ (נושה)
4. בנק הבינלאומי הראשון לישראל (נושה)

פסק דין
 

  1. ביום 12.4.2021 ניתן צו לפתיחת הליכים בעניינם של היחידים.

  2. עו"ד אחמד סעדי מונה כנאמן לניהול הליכי חדלות הפירעון.

  3. במסגרת הצו הושת על היחיד תשלום חודשי בסך 2,000 ש"ח, ועל היחידה הושת תשלום חודשי בסך 450 ש"ח.

  4. במסגרת הצעת הממונה המוגשת על פי הוראות סעיף 154 לחוק, הוגשו נגד היחיד 17 תביעות חוב בסכום כולל של 1,858,489 ש"ח, וכנגד היחידה הוגשו תביעות חוב בסך 1,376,078 ש"ח. ייאמר כי בנוגע לשני היחידים נכללה תביעת חוב חופפת של הנושה המובטח בנק ירושלים, בסכום של כ- 898,000 ש"ח.

  5. תביעות החוב נבדקו על ידי הנאמן ואושר סך כולל של 1,627,919 ש"ח בעניין היחיד ו- 1,244,255 ש"ח בנוגע ליחידה, כאשר אותו סכום כולל את החוב לנושה המובטח הנזכר לעיל.

  6. לפי דו"ח ממצאי הבדיקה, חובות התא המשפחתי נובעות מנטילת הלוואות רבות בעבר מהשוק הבנקאי מעניק האשראי, וכתוצאה מנסיבות חייהם של בני הזוג אשר השקיעו מיטב מרצם בטיפול בבנם הסובל מנכות; לעמדת הנאמן והממונה מדובר היה בהתנהגות כלכלית לא אחראית, במסגרתה נטלו היחידים הלוואות מכל גורם מעניק אשראי אפשרי, לרבות חברות כרטיסי האשראי. הצדדים הגיעו לתכנית פירעון מוסכמת, לפיה יוטל צו תשלומים על היחיד בסך 2,350 ועל היחידה יוטל צו תשלומים בסך 650 ש"ח לחודש, ובסה"כ יחזיר התא המשפחתי 3,000 ש"ח לחודש. הצדדים נחלקו בשתי שאלות – האחת, תקופת התשלומים (היחידים סבורים היו כי ראוי להסתפק ב 36 תשלומים מקום שלא היה חוסר תום לב בצבירת החובות, הנאמן סבור כי ראוי להאריך את התקופה לאור התנהגות כלכלית פרועה ומשולחת רסן, רכישת כלי רכב ונטילת הלוואות אשר היחידים ידעו כי אין ביכולתם להחזיר), והשניה, האם ראוי לחייב את היחידים לגלם שווי הזכויות במקרקעין במסגרת תכנית השיקום. בהקשר זה הוגשה חוות דעתו של השמאי רון קרם כי דירת המגורים של היחידים מוערכת בסך של 1,180,000 ש"ח, כאשר ההלוואה המובטחת בשיעבוד עומדת על סך של כ- 898,000 ש"ח.

  7. אני סבור שבכל הנוגע לתקופה, ראוי לקבוע תקופה מוארכת של 48 חודשים, בהתאם להוראות ס' 163 לחוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי תשע"ח 2018, שכן מכלול הנסיבות אכן מלמד על התנהלות שיש בה משום אדישות מופגנת לתוצאת נטילת ההלוואות, אשר הגיעו באופן מצטבר ליותר מהכנסת התא המשפחתי. בכל הנוגע לגילום שווי הזכויות, מצאתי כי בנסיבותיהם האישיות של היחידים, הפער שבין שווי הנכס לחוב המובטח לבנק למשכנתאות, "נבלע" בדיור החלוף הראוי להיקבע בשים לב להיותם מטופלים בילד נכה. בהתאם אני מורה על מתן צו לשיקום כלכלי בהתאם לסעיף 161 לחוק ובהתאם לתנאים כדלקמן.

  8. חובת התשלומים - על היחידים להוסיף לקופת הנשייה סך של 144,000 ₪, באופן הבא -

    1. היחיד ישלם 48 תשלומים ע"ס 2,350 ש"ח.

      1. היחידה תשלם 48 תשלומים ע"ס 650 ש"ח.

  9. נכסים הנכללים בקופת הנשייה ואופן מימושם – בהתאם להצעת הממונה, ליחידים אין נכסים למימוש. כספים לא מוגנים, ככל שקיומם יתברר, ימומשו על ידי הנאמן.

    בעניין זה חל סעיף 164 לחוק באופן שנכס שיוקנה ליחידים במהלך תקופת התשלומים ייכלל בנכסי קופת הנשייה, למעט נכסים על פי ההתניות הנקובות שם.

  10. תחולת ההגבלות - ההגבלות אשר הוטלו על היחידים במסגרת הליך זה ימשיכו לחול עד לסיום מילוי הוראות צו זה. במידת הצורך, ניתן לפנות לממונה לביטול הגבלות לפי סעיף 143 לחוק או להתלייתן לפי סעיף 169 לחוק.

  11. בכפוף למילוי ההוראות דלעיל , יהיו היחידים, והם בלבד, פטורים מחובות העבר שלא ניתן לפרוע מנכסי קופת הנשייה, בהתאם לסעיף 174 לחוק.

    ההפטר לא יחול על חובות המנויים בסעיף 175 לחוק.

  12. הפרת תנאי תכנית הפירעון – במידה והיחידים יפרו את הוראות הצו לשיקום כלכלי, יהיו חשופים לסנקציות על פי הוראות החוק כדלקמן.

    • הארכת תקופת התשלומים – בהתאם להמלצת הממונה והנאמן, ניתן יהיה להאריך את תקופת התשלומים בכל אחד מן המקרים הבאים –

      1. היחיד לא קיים תנאי מתנאי הצו לשיקום כלכלי, ובכלל זה אם אינו עומד בחובת התשלומים הקבועה בצו;

      2. היחיד נהג בחוסר תום לב, במטרה לנצל לרעה את ההליכים;

      3. היחיד לא שיתף פעולה עם הנאמן או הממונה;

      4. היחיד הפר את ההגבלות שהוטלו עליו באופן שהיה עלול לפגוע בהליך חדלות הפירעון;

      5. ליחיד חוב אשר נוצר באחת מן הנסיבות הבאות –

        • מהתחייבות או מהתקשרות בעסקה בהיקף משמעותי שביצע היחיד בעת שידע או שהיה עליו לדעת כי יש סיכוי גבוה שלא יוכל לעמוד בהתחייבויותיו;

        • נוצר מהזנחה חמורה בניהול ענייניו הכלכליים של היחיד, שנעשתה בחוסר תום לב;

        • מקורו בחובת תשלום פיצויים לפי סעיף 77 לחוק העונשין;

      6. היחיד ביצע פעולה כאמור בסעיפים 219 עד 221 לחוק הגדלת במטרה להעדיף נושה על פני נושים אחרים, לגרוע נכסים מקופת הנשייה או להבריח נכסים;

      7. ניתן לגבי היחיד צו לפתיחת הליכים אחר בשבע השנים שקדמו לתחילת הליכי חדלות הפירעון.

    • הגדלת סכומי התשלומים – בית המשפט יהיה רשאי להגדיל את סכומי התשלומים החודשיים, לאור שינוי נסיבות או גילוי עובדות חדשות.

    • הטלת הגבלות – במקרה של הפרת הוראות צו זה, בית המשפט רשאי להטיל מחדש של הגבלה שהוסרה על ידי הממונה בהתאם לסעיף 169 לחוק.

    • ביטול הליך – בית המשפט רשאי לבטל צו זה ו/או הפטר שניתן ליחיד, בהתקיים התנאים הקבועים בסעיף 176 לחוק; או לבטל את הצו לפתיחת הליכים בהתקיים התנאים הקבועים בסעיף 183 לחוק. ביטול צו אינו פוגע בתוקפם של מכירה, העברה, תשלום או פעולה משפטית אחרת שנעשו כדין לפני הביטול.

      הסתרת מידע מבית המשפט או מהממונה בנוגע לזכויות היחיד, עלולה להוביל לביטול צו זה וההפטר שניתן או ביטול ההליך. כמו כן, הדבר עלול להוביל להגשת אישום פלילי בהתאם לסעיף 346 לחוק.

    • הקניית נכסים לקופת הנשייה – כל נכס, כספים וזכויות להם זכאי היחיד מכל מקור שהוא ולא דווחו במהלך הליכי חדלות הפירעון, יועברו לקופת הנשייה מיד עם גילויים, בין אם נתגלו לאחר אישור התכנית לשיקום כלכלי, לאחר סיום ביצועה או אף לאחר מתן הפטר חלוט.

       

       

       

  13. הנאמן יפעל ליישום הצו לשיקום כלכלי ויפקח על עמידתם של היחידים בתנאיו.

    הממונה יפנה לבית המשפט בכל בקשה נדרשת במקרה של הפרת הצו על ידי היחידים. לחילופין, הממונה יגיש דו"ח מסכם לבית המשפט לצורך מתן הפטר בתום תקופת התשלומים.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    ניתן היום, כ"א אדר ב' תשפ"ב, 24 מרץ 2022, בהעדר הצדדים.

     

    Picture 1


בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ