אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> עת"מ 44629-11-11

עת"מ 44629-11-11

תאריך פרסום : 02/01/2012 | גרסת הדפסה

עת"מ
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו
44629-11-11
29/12/2011
בפני השופט:
אביגיל כהן

- נגד -
התובע:
1. יצחק אמסלם
2. דנה אמסלם
3. עמוס ירמיהו
4. שולה ירמיהו
5. מרים בנבנישתי
6. רוני אזולאי
7. יצחק אלון
8. יעקב חי מוריה
9. שולמית חזן
10. לואיז סמרקורן
11. אבנר חבתון
12. רחמים דמרי
13. מיה גאגולאשוילי
14. אשר שרעבי
15. דני דבורה
16. דליה לוי
17. מורדכי אלימלך
18. נוראיל אלישע - נמחק
19. אנה טסל - נמחקה
20. עדינה דבורה
21. סמי אגרביה
22. שי ארג'אן

עו"ד ד"ר יפעת ביטון
עו"ד ורדית אביטן
הנתבע:
רון חולדאי ראש עיריית תל אביב יפו
עו"ד פזית שלמון - ברץ
פסק-דין

1.         העותרים הם חלק מקבוצה של תושבי שכונות הדרום בעיר תל אביב - יפו, שהינם מחוסרי דיור.

החל מחודש אוגוסט 2011 הם שוהים במאהל, אשר הוקם על אדמת פארק בשכונת התקווה בתל אביב (להלן: "מאהל מחוסרי הדיור" או "המאהל").

2.         ביום 22/11/11 ניתנה הוראה ע"י המשיב לפינוי המאהל ולסילוק כל החפצים אשר הונחו בו.

3.         העתירה דנן הוגשה ביום 27/11/11 ובמסגרתה מבוקש להורות למשיב כדלקמן:

(א)        ביטול הוראת הפינוי.

(ב)        להימנע מלהפריע לעותרים ולמחוסרי דיור אחרים לחזור ולהקים את מאהל מחוסרי הדיור.

(ג)         להורות למשיב לפעול במסגרת סמכויותיו המצויות בסימן ג' פרק 12 לפקודת העיריות ולטפל בעותרים שהינם מחוסרי דיור.

(ד)        היה ויוחלט לממש את צו הפינוי בשל היות המאהל מפריע לציבור, בית המשפט יתבקש להורות למשיב לאפשר לעותרים להקים מאהל חלופי למחוסרי דיור שאינו מהווה הפרעה לציבור וזאת עד למציאת הסדר דיור חלופי.

4.         העותרים לא נמנים על מעמד הביניים או על השכבות אשר זוהו עם המחאה החברתית שהחלה בחודש אוגוסט 2011, אין מחלוקת עובדתית בין הצדדים על כך, שמדובר בעותרים אשר מצויים במצוקה אמיתית. משפחות קשות יום ויחידים אשר מוכרים ברובם לרשויות הרווחה. העותרים צירפו תצהירים אשר מבהירים את מצבם הסוציו אקונומי הקשה.

ב"כ המשיב לא חלקה על העובדה שמדובר בעותרים המצויים במצוקה כלכלית אמיתית לרבות מצוקת דיור חמורה, אשר נכון להיום, אף גורם שהוא, לא מציע להם פתרון אמיתי לטווח ארוך באשר למצוקתם זו.

5.         תמצית טענות העותרים:

א)         העותרים טענו, כי כאשר הוקם המאהל בחודש אוגוסט 2011, שהו במקום כ- 70 מחוסרי דיור וכן פעילי המחאה החברתית שביקשו להזדהות עימם. באותה עת, לא עשתה העירייה דבר על מנת לנסות ולהציע עזרה למחוסרי הדיור או לפעול בדרך כלשהי למענם.

רק באמצע חודש אוקטובר 2011, סמוך לדעיכת המחאה החברתית שפשטה בארץ, יצר נציג עיריית תל אביב קשר מול נציג מאהל מחוסרי דיור מר אמסלם, העותר מס' 1, והציע לו, כי כל יחיד מחוסר דיור יקבל מענק חד פעמי של 6,270 ש"ח ומשפחה בעלת ילדים תקבל מענק חד פעמי של 10,000 ש"ח וזאת בתמורה לפינוי מיידי של המאהל.

מר אמסלם לא הסכים לכך וביום 10/11/11 הגיעו למאהל מחוסרי הדיור נציגי משרד הרווחה והמשיב, כשהם מצוידים בחוזים שנוסחו מראש ושנחתמו על ידי משרד הרווחה והמשיב, והחתימו את מי שהסכים לכך על חוזה בעל תנאים דרקוניים ולפיו התחייבו הדיירים לעזוב את המאהל עוד באותו יום תמורת קבלת הסכום אשר הוצע ונקבע, כי ההמחאה תינתן רק כאשר יפנה מחוסר הדיור את המאהל מחפציו ויציג חוזה שכירות בתוקף.

ב)         העותרים טענו טענות בנוגע לאותו חוזה וציינו, כי חלק ממחוסרי הדיור אכן חתמו על החוזה (כ- 50 מהם) והושלכו לרחובות העיר.

            עוד טענו העותרים, כי  בחודש נובמבר 2011, עם רדת הגשמים, העותר 1 דיבר עם נציגי עיריית תל אביב וביקש עזרה אך בסופו של דבר, במקום לעזור, הגיעו למחרת פקחי העירייה וביקשו לפנות את האוהלים ולהחתים מחוסרי דיור נוספים על החוזה ובסופו של דבר נאמר להם, כי הפתרון המוצע הוא רק הסכום אשר דובר עליו קודם לכן - סכום חד פעמי.

ג)          העותרים טוענים, כי פרק 12 לפקודת העיריות כוללת את סעיף 249 (5) אשר מסמיך את המשיב למצוא פתרונות למחוסרי הדיור אך המשיב מתנער מסמכות זו ומחובתו, ומבקש לפנות את מחוסרי הדיור היושבים במאהל לרחובות תוך 48 שעות.

ד)         העותרים טוענים, כי פינויים מנוגד לזכות המחאה שהיא זכות יסוד של האדם במדינת ישראל וכי החלטה לפנותם היא בלתי סבירה ובלתי מידתית בעליל.

העותרים מציינים, כי מאהל מחוסרי הדיור אינו מהווה הפרעה כלשהי לציבור ואיננו ממוקם במקום מרכזי בתל אביב יפו. הסדר והניקיון נשמרים בו והשכנים המתגוררים בסמוך למאהל לא מתלוננים אלא מזדהים איתם.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ