אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> עש"א 50533-05-14 מנדס נ' ועדת המשמעת לפי חוק העובדים הסוציאליים ואח'

עש"א 50533-05-14 מנדס נ' ועדת המשמעת לפי חוק העובדים הסוציאליים ואח'

תאריך פרסום : 12/10/2015 | גרסת הדפסה

עש"א
בית המשפט המחוזי ירושלים
50533-05-14
22/08/2014
בפני השופט:
בן-ציון גרינברגר

- נגד -
מערערת:
אורנה מנדס
עו"ד יפת אבישי
משיבים:
1. ועדת המשמעת לפי חוק העובדים הסוציאליים
2. משרד הרווחה והשירותים החסרתיים

עו"ד ממשרד הרווחה והשירותים החברתיים
עו"ד מפרקליטות מחוז ירושלים
פסק דין

 

 
  1. לפניי ערעור שהגישה המערערת ביום 27.5.14 על החלטות ועדת המשמעת של משרד העבודה והשירותים החברתיים, שניתנו על ידי הוועדה במסגרת הליך משמעתי המתנהל נגד המערערת בוועדה, בעקבות קובלנה שהוגשה נגדה על עבירות משמעת אשר לפי הנטען בקובלנה,+ ביצעה המערערת במסגרת תפקידה כעובדת סוציאלית בשרות המדינה.

  2. לדברי ב"כ המערערת בסעיף א' לכתב הערעור, הערעור מוגש בהתאם לסעיף 37(ג) לחוק העובדים הסוציאליים, תשנ"ו-1996 (להלן: "החוק").

  3. הערעור מוגש על שלוש החלטות של הוועדה (על אף שבסעיף ב' לכתב הערעור נאמר כי הערעור מוגש על שתי החלטות של הוועדה):

    א.החלטה מיום 22.4.14, בה נדחתה טענת המערערת לפיה הרכב הוועדה הדנה בעניינה של המערערת היה הרכב פסול, או למצער, הרכב חסר (להלן: החלטה א');

    ב.החלטה מיום 21.5.14, בה נדחתה בקשת המערערת לביטול הקובלנה ואשר התבססה אף היא על טענותיה בדבר פסלות ההרכב (להלן: החלטה ב');

    ג.החלטה מיום 25.5.14, בה נדחתה בקשת המערערת לפסילה של יו"ר הוועדה (להלן: החלטה ג').

  4. ראשית יש לדון בטענת ב"כ המשיבים כי דין הערעור – ככל שמתייחס להחלטות בסוגיית הרכב הוועדה (החלטות א', ב') – להידחות על הסף. לטענתה, אין בחוק או בתקנות העובדים הסוציאליים (סדרי הדין בדיון לפני ועדת המשמעת), התשס"ז – 2007 (להלן: "התקנות"), כל הוראה המקבילה להוראה שבהליכים אזרחיים, המאפשרת הגשת ערעור על החלטות ביניים כאשר מדובר בהחלטות ביניים שניתנו על ידי וועדת המשמעת עובר למתן פסק דינה, פרט להחלטה בבקשה לפסלות חבר הוועדה, לגביה קבע המחוקק הוראה מיוחדת, בסעיף 37 לחוק, המאפשר הגשת ערעור מיידי על החלטת הוועדה בסוגיה זו בכל שלב של דיוניה. אי לכך, ומאחר שטרם ניתנה הכרעת הדין בהליך הקובלנה (ואף נבצר מן הוועדה לתת את הכרעת הדין בקובלנה עקב החלטת בית משפט זה (כב' השופט א' דראל) מיום 8.6.14 בה נעתר לבקשת המערערת להורות לוועדה לעכב את מתן הכרעת הדין עד להכרעה בערעור), הרי שאין כל אפשרות לערער על ההחלטות האמורות; ואם לסברת המערערת דנה הוועדה בקובלנה בהרכב פסול או הרכב פסול, מקומה של טענה זו בערעור שניתן יהיה להגיש על פסק דינה הסופי של הוועדה.

  5. בדיון שלפניי לא העלה ב"כ המערערת כל טענה של ממש בתגובה; ואכן, טענת ב"כ המשיבים – בצדק יסודה. אין בחוק ובתקנות כל הוראה המאפשרת הגשת ערעור על החלטות ביניים של ועדת המשמעת, ולפי החוק קיימת אפשרות להגשת ערעור רק בהתאם להוראות סעיף 44 לחוק, לפיו ניתן להגיש ערעור תוך 45 יום לאחר מתן החלטת הוועדה הסופית לפי סעיפים 40 – 41 לחוק; בעוד שהמחוקק לא הגדיר כל דרך לתקיפה ישירה של החלטות הוועדה המתקבלות במהלך ההליך המשמעתי עובר למתן פסק הדין. והצהרתו האמורה של ב"כ המערערת שבסעיף א' לכתב הערעור, כאילו שהערעור מוגש מכוח הוראות סעיף 37(ג) לחוק, אינה לעניין, מאחר שבסעיף 37(ג) נקבעה רק זכות הערעור על החלטות הניתנות על בקשות לפסלות חבר ועדה; בעוד שהערעור דנא מוגש, כאמור, לא רק על החלטת היו"ר שדחתה את בקשת הפסלות, אלא אף על החלטות א' וב' דלעיל, אשר אינן קשורות לסוגיית הפסלות של סעיף 37 לחוק.

  6. ויוער: גם לשיטתו של ב"כ המערערת, תמוהה העובדה שבחר להגיש ערעור – היינו, שלסברתו קיימת למערערת זכות מוקנית להגשת הערעור – במקום שיגיש בקשת רשות ערעור, כנהוג וכמתחייב בנוגע להחלטות ביניים אף עת קיימת אפשרות כזו על פי כל חוק או תקנה. ברם מעבר לכך, הפגם בהגשת הערעור הינו מהותי ועקרוני: הליך המשמעתי הינו הליך מעין פלילי ומעין שיפוטי – לאור אופיו של ההליך בפני הוועדה והסנקציות שמוסמכת הוועדה להטיל על הנקבל, ועל כן, יחול על דיוני הוועדה אותו עיקרון החל בהליכים פליליים, לפיו יש לנהל את ההליך ברציפות ללא מתן אפשרות לנאשם להגיש ערעורים עד לאחר סיום ההליך כולו.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ