אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> עמידר,החברה הלאומית לשיכון בישראל בע"מ נ' א.

עמידר,החברה הלאומית לשיכון בישראל בע"מ נ' א.

תאריך פרסום : 18/08/2021 | גרסת הדפסה

ת"א
בית משפט השלום תל אביב - יפו
57302-03-18
11/08/2021
בפני השופטת:
אפרת בוסני

- נגד -
תובעת:
עמידר - החברה הלאומית לשיכון בישראל בע"מ
עו"ד אושרית מוסקוביץ
נתבעת:
ז.א.
עו"ד רני אהרון כהן
פסק דין
 

 

תביעה כספית לתשלום חוב נטען של דמי שכירות של דירת "עמידר" שהושכרה לנתבעת. המחלוקת נוגעת לגובה דמי השכירות המוסכמים. התובעת מבקשת לחייב את הנתבעת בתשלום דמי השכירות על פי הסכם השכירות, בעוד שהנתבעת טוענת שהוסכם על תשלום דמי שכירות מופחתים אותם שילמה בפועל. סכום התביעה עומד על סך 169,553 ₪ למועד הגשת התביעה, ומהווה ההפרש בין שיעור דמי השכירות להם טוענת התובעת בניכוי דמי השכירות ששולמו בפועל בתקופה מושא המחלוקת.

 

התביעה בתיק זה הוגשה בסדר דין מקוצר, הועברה לפסים רגילים ותוקנה, בהתאם להחלטה מיום 31.5.2018.

 

העובדות ברקע ותמצית הטענות

 

  1. התובעת, עמידר החברה הלאומית לשכון בישראל בע"מ (להלן: "עמידר") עוסקת, בין היתר, בניהול והשכרה של נכסים בבעלות המדינה, בהתאם לנהלי משרד הבינוי והשיכון.

     

  2. בין הנתבעת לבין עמידר נחתם ביום 18.6.2002 חוזה שכירות (להלן: "הסכם השכירות" או "ההסכם") לפיו הנתבעת שכרה מעמידר דירה בת 3 חדרים ברחוב נהריים 5 תל אביב (להלן:" הדירה").

     

  3. קודם להשכרת הדירה לנתבעת, הושכרה הדירה להוריה המנוחים של הנתבעת בתנאי שכירות של זכאים לדיור בשיכון הציבורי.

     

  4. לאחר פטירת הורי הנתבעת אישרה וועדת החריגים שליד משרד השיכון לנתבעת ביום 9.6.1999 להמשיך ולהתגורר בדירה, ובהתאם להסכם פשרה מיום 23.9.2001 שקיבל תוקף של פסק דין בתביעת פינוי שהגישה עמידר נגד הנתבעת קודם להחלטת וועדת החריגים (במסגרת ת.א 50838/97) נחתם בין הצדדים הסכם השכירות (ראו; קביעות פסק הדין שניתן בהליך הקודם שהתנהל בין הצדדים במסגרת ת"א 69000-04).

     

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ