אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> עוז - גלמית בע"מ נ' פרטנר תקשורת בע"מ

עוז - גלמית בע"מ נ' פרטנר תקשורת בע"מ

תאריך פרסום : 29/07/2012 | גרסת הדפסה

תא"מ
בית משפט השלום תל אביב - יפו
33169-09-11
10/07/2012
בפני השופט:
לימור רייך

- נגד -
התובע:
חמו גלמית בע"מ
הנתבע:
פרטנר תקשורת בע"מ

החלטה

בתיק זה הוגשה בקשה לאישור התובענה כתובענה ייצוגית, וזאת ביום, 18.9.11. המשיבה/הנתבעת הגישה תגובה לבקשה, המחזיקה 105 עמודי התנגדות מנומקים.

בשל אי הגשת כתב הגנה, ניתן פס"ד בהעדר הגנה ומשכך ניתנה על ידי כב' סגנית הנשיאה, השופטת אביגיא, החלטה, ביום 27.12.11, בעניין הבקשה לאישור התובענה כתובענה ייצוגית, כדלקמן:

"...משהסתיים הדיון בתובענה, אין עוד מקום לדון בבקשה לאישורה כתובענה ייצוגית".

הנתבעת עתרה להורות על ביטולו של פס"ד שניתן בהעדר, ובדיון שהתקיים בפני כב' הרשמת שוורץ, נקבע בהסכמה, כי פס"ד יבוטל, וכי כל אחד מהצדדים יהא רשאי להגיש כל בקשה בהתאם לשיקול דעתו.

משכך נקבע הדיון בפניי.

במועד הדיון, טען ב"כ הנתבעת, כי הבקשה לאישור התובענה כתובענה ייצוגית, לא נדונה, וכי יש ליתן בה החלטה, בתגובה, הודיעה ב"כ התובעת על כוונתה למשוך את הבקשה, וב"כ הנתבעת התנגד לכך.

לא הוגשה כל בקשה להסתלקות התובעת מהבקשה לאישור התובענה כתובענה ייצוגית.

על השאלה שבענייננו, חולש סעיף 16 לחוק חוק תובענות ייצוגיות, תשס"ו-2006, שכותרתו הינה "הסתלקות מבקשה לאישור או מתובענה ייצוגית".

לבקשה זו יש לצרף תצהיר, ולפרט את מלוא הפרטים הדרושים, ובין היתר, את סיבות להסתלקות, כמו כן, עליו להצהיר כי לא קיבל כל טובת הנאה מהמשיבה, ועליו לבקש את אישורו של ביהמ"ש, בנוסף, ביהמ"ש דן בכל הנושאים המפורטים בסעיף 16 הנ"ל, בכללם, האם יש לאפשר לתובע או לבא כוחו להגיש תובענה ייצוגית חדשה, או להיות שותפים לתובענה ייצוגית חדשה כנגד הנתבעת, לדון בשאלת ההוצאות, ויש צורך בגילוי כל הפרטים המהותיים הנוגעים לבקשת ההסתלקות ונסיבותיה.

במהלך הדיון, עמדתה של התובעת לא הייתה ברורה כל צרכה, מחד ביקשה לדון בתובענה כתובענה רגילה, היינו לחזור בה מבקשתה לאישור התובענה כתובענה ייצוגית, ומאידך, סרבה להסכים כי לא תגיש תובענה דומה אחרת.

דומני מבין השיטין עלה, במהלך הדיון, כי התובעת מבקשת לשמור על האפשרות לחזור ולדון בבקשה לאישור התובענה כתובענה ייצוגית, לאחר שתבחן את פני הדברים, והאם תביעתה האישית צולחת, אולם לא ניתן לקבוע כי זהו רצונה משום שהתובעת לא היתה ברורה בטענותיה די הצורך.

עוד יש לזכור, כי בהתאם להוראות סעיף סעיף 16(ד)(1) של חוק תובענות ייצוגיות , במידה ואושרה הסתלקותו של התובע מבקשה לאישורה של תובענה כייצוגית, רשאי בית המשפט לקבוע שניתן להגיש בקשה למינוי תובע מייצג אחר, במידה והדבר מוצדק בנסיבות העניין ובהתחשב בשלב בו מצוי הדיון בבקשה לאישור התובענה כייצוגית, ובהתחשב במהות התובענה ובמכלול הנסיבות. בבוא ביהמ"ש לשקול את בקשת תובע להסתלקות, ביהמ"ש בוחן מכלול של נתונים, אופן ניהול ההליך, מהות התובענה, הנימוקים לבקשה, ההשפעה שיש לבקשה על הקבוצה נשוא הבקשה, עניינים של מדיניות משפטית, שיקולים של הוצאות וכד'.

בענייננו, לא הוגשה כל בקשה מטעם התובעת באשר להסתלקותה מהבקשה לאישור התובענה כתובענה ייצוגית, לא הוגש כל תצהיר המפרט ומנמק את הסיבות לבקשה ומצהיר כי לא התקבלה כל טובת הנאה, ולא נעשתה כל התייחסות לנושא הוצאות ואפשרות מציאתו של תובע אחר.

מאידך, התובעת מבקשת שלא לדון בבקשה לאישור התובענה כתובענה ייצוגית.

מצב עניינים זה אינו יכול לעמוד.

התובעת שהגישה את תביעתה ובקשה לאישורה כתובענה ייצוגית, חייבת להודיע לביהמ"ש האם היא עומדת על בקשתה לאישור התובענה הייצוגית, או מבקשת להסתלק מהבקשה, במקרה האחרון עליה להגיש תצהיר כדין, שיעסוק בכל העניינים המפורטים בסעיף 16 לחוק וכן בשאלת ההוצאות.

בהתייחס לבקשה לגופו של עניין ולתגובה לה, אציין רק כי, קשיים בהוכחת תביעה, עשויים לשמש כנימוק לאישור הסתלקותו של תובע פלוני מתובענה ייצוגית, (ראה לעניין זה תצ (חי') 27400-12-09 מוחמד סלים נסאר נ' שטראוס גרופ בע"מ).

אשר על כן, ניתנת לתובעת שהות של 30 יום להגיש בקשה מנומקת לעניין הסתלקותה מהבקשה לאישור התובענה כתובענה ייצוגית, ומאידך, להודיע על רצונה לעמוד על הבקשה לאישור התובענה כתובענה ייצוגית ובמקרה כזה להגיש תשובה לתגובה בתוך 30 יום, ואקבע מועד לדיון.

לשאלת ההוצאות אדרש לאחר קבלת עמדת ב"כ התובעת כאמור לעיל.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ