אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> עובד המתפטר עקב אי תשלום גמול שעות נוספות זכאי לפיצויי פיטורים

עובד המתפטר עקב אי תשלום גמול שעות נוספות זכאי לפיצויי פיטורים

תאריך פרסום : 20/08/2008 | גרסת הדפסה

ע"ב
בית דין אזורי לעבודה חיפה
4223-05,4224-05
19/08/2008
בפני השופט:
מהא סמיר-עמאר

- נגד -
התובע:
1. אבו ריא חסן
2. גנאים פאדי

עו"ד ד"ר אבו-ריא עלי
הנתבע:
ירון חנני בע"מ - תפעול משחטות
פסק-דין

1.       1.                  שני התובעים, תושבי הכפר סכנין, הועסקו בירון חנני בע"מ, חברה לתפעול משחטות (להלן: " החברה" ו/או "הנתבעת"). בתביעתם מבקשים התובעים לחייב את הנתבעת לשלם להם פיצויי פיטורים וזכויות אחרות שהגיעו להם עקב עבודתם בנתבעת וסיומה.

2.       2.                  משהעילות בשתי התביעות דומות ונגד אותה הנתבעת, נוהל הדיון בהם במאוחד. (ראה החלטה מיום 18/10/06).

3.       3.                  בפנינו העידו התובעים והעד מטעמם - איימן בדארנה. מטעם הנתבעת העיד בעל מניות  ומנהל הנתבעת, מר חנני ירון.

רקע עובדתי

4.       4.                  הנתבעת הינה חברה העוסקת בתפעול משחטות ברחבי הארץ, ומשרדה הראשי ברמת ישי.

5.       5.                  התובע מס' 1, אבו ריא חסן (להלן: "התובע מס' 1"), עבד בשירות הנתבעת, כ- 6 שנים, מיום 7/10/1999 ועד ליום 14/7/05.

6.       6.                  התובע מס' 2, ג'נאיים פאדי (להלן: "התובע מס' 2"), עבד בשירות הנתבעת, יותר מ- 6 שנים,  מיום 25/3/1998 ועד ליום 21/4/04.

7.       7.                  התובעים עבדו בשכר. היקף עבודתם בנתבעת השתנה מדי חודש. שכרם היומי האחרון עמד על סך 146 ש"ח.

עיקר טענות הצדדים

8.       8.                  טענתו העיקרית של התובע מס' 1 הינה, שהוא התפטר מעבודתו בנתבעת עקב אי הענות  הנתבעת לדרישתו לתשלום גמול בגין מלוא השעות הנוספות הרבות אותן נדרש לעבוד בשירות  הנתבעת. לטענתו הוא התפטר לאחר שפנה פעמים רבות לאחראי מטעם הנתבעת בשם ג'מאל,  ובתגובה ג'מאל צעק עליו והודיעו: ש- "זה מה יש וכי אם הדבר לא מוצא חן בעיניו הוא יכול ללכת למקום אחר". התובע הוסיף שגם את המשכורת האחרונה לא הסכימו לשלם לו עד שיחתום על מסמך שהוא התפטר מיוזמתו והדבר הביא אותו לשכור את שירותיו של עו"ד לטפל בעניינו. התובע מס' 1, מבקש לראות בהתפטרותו זו כדין פיטורים ולפסוק לטובתו פיצויי פיטורים, דמי הודעה מוקדמת ויתרת הזכויותיו הסוציאליות שטרם שולמו לו ע"י הנתבעת.

9.       9.                  טענתו העיקרית של התובע מס' 2 הינה שהוא פוטר ע"י הנתבעת וסולק מהעבודה ע"י  האחראי מטעמה, מר ג'מאל לאחר שהעז לדרוש ממנו  תשלום בגין מלוא השעות הנוספות שהוא נדרש לעבוד בשירות הנתבעת, לטענתו בתגובה לדרישתו הודיעו ג'מאל: "אין לך מה לחפש אצלנו, וזה מה שיש". למחרת ומשהגיע התובע לעבודה, אותו ג'מאל לא נתן לו להיכנס למפעל,  וכך אף ג'מאל לא נתן לו להיכנס למפעל, לאחר שהוא בקש לחזר לעבודה בעקבות מכתב ששלח לו מנהל הנתבעת ובו בקשו לחזור לעבודה וכי משהגיע לשער של המפעל, ג'מאל סילק  אותו שוב ולא הרשה לו להיכנס למפעל.

התובע מס' 2, מבקש לחייב את הנתבעת לשלם לו פיצויי פיטורים, חלף הודעה מוקדמת עקב פיטוריו אלו וכן יתרת הזכויות הסוציאליות שלא שולמו לו ע"י הנתבעת.

10.   10.               הנתבעת מצידה טענה כי שני התובעים התפטרו מיוזמתם וכי הם הפסיקו להופיע לעבודתם בנתבעת ללא כל הודעה ו/או התרעה מוקדמת. לשיטתה, היא שלחה להם מכתבים וביקשה מהם לחזור לעבודתם, אך הם לא נענו לבקשותיה. לטענת הנתבעת היא אף לא נותרה חייבת להם כל הפרש בגין פדיון חופשה, הבראה ודמי חגים הנתבעים על ידם.

      הנתבעת מבקשת לראות באקט שנקטו התובעים, כהתפטרות אשר אינה מזכה אותם בתשלום פיצויי פיטורים ו/או חלף הודעה מוקדמת.

11.   11.               בדיון המקדמי שהתקיים בשני התיקים ביום 22/3/06, ואשר התנהל בפני כב' הרשם מירון שוורץ (כתוארו אז), נקבע בהסכמת הצדדים כי הפלוגתא בתיקים, נוגעת לאופן לסיום יחסי עובד מעביד, קרי, האם בפיטורים מדובר או בהתפטרות. מעבר לכך הגיעו הצדדים להסכמה ביחס לשיעור פיצויי הפיטורים והזכויות הנלוות, (למעט רכיב פדיון החגים), להם יהיו זכאים התובעים, ככל שיוחלט שהם  פוטרו או התפטרו בדין מפוטרים וכי הם זכאים לפיצויי פיטורים מהנתבעת.

דיון והכרעה

12.        כאמור, התובע מס' 1 טען כי, הוא התפטר מעבודתו בנסיבות המזכות אותו בפיצויי פיטורים. לטענתו, במשך תקופת עבודתו נדרש ממנו לעבוד שעות נוספות רבות אך הנתבעת לא שילמה לו את תמורה  החוקית המגיעה לו בעדן.

13.        הכלל הוא שהתפטרות מן העבודה, אינה מזכה בפיצויי פיטורים, מלבד באותם מקרים חריגים המנויים בסעיפים שונים בחוק פיצויי פיטורים, התשכ"ג - 1963 (להלן: "חוק פיצויי פיטורים").

14.        אחד החריגים לכלל זה מצוי בסעיף 11(א) לחוק פיצויי פיטורים, אשר קובע באשר לזכאות עובד מתפטר לפיצויי פיטורים כדלקמן:

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ