אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> ע"ו 49787-02-14 א' נ' קצין התגמולים-משרד הבטחון-אגף השיקום

ע"ו 49787-02-14 א' נ' קצין התגמולים-משרד הבטחון-אגף השיקום

תאריך פרסום : 07/10/2015 | גרסת הדפסה

רע"ו
בית המשפט המחוזי שבתו כבית-משפט לערעורים אזרחיים
49787-02-14
17/09/2014
בפני השופטת:
חדוה וינבאום וולצקי

- נגד -
המערער:
ח' א'
עו"ד ארז יער
המשיב:
קצין התגמולים
עו"ד תום עופר
פסק דין
 

 

 

1.המערער יליד 1950 מהנדס במקצועו, מוכר בגין PTSD בשיעור 70% לפי סעיף 34 א' ו' למבחני הנכות; 10% בגין ליקוי שמיעה וטנטון וצלקות לא מפריעות ונכותו הכוללת עומדת על 73%.

 

2.הערעור נסב על קביעת וועדה רפואית עליונה מיום 11.7.13 ומיום 30.1.14 (להלן: "הוועדה") שראתה לדחות טענתו לנכות מוסבת, ולו בקשר של החמרה, בין מחלת הטרשת הנפוצה, ממנה הוא סובל, לבין הפגימה המוכרת - ה - PTSD.

 

3.ב"כ המערער טוען כי כבר בוועדה מחוזית בשנת 2010 נקבע קשר סיבתי של החמרה בין המצב הנפשי של המערער לבין החמרת הטרשת הנפוצה. בעניין זה הוא מוסיף כי תקנה 9 ג' לתקנות הנכים (מבחנים לקביעת דרגת נכות) התש"ל-1969, (להלן: "התקנות") מאפשרת קביעה של קשר סיבתי שונה בין הפגימה המוכרת לנכות המוסבת מאשר זה שהיה הקשר הסיבתי שבין הפגימה המוכרת לשירות.

 

4.ב"כ המערער מפנה לעמדת הרופאים המטפלים במערער, במרכז לטרשת נפוצה בבית החולים שיבא, אשר על-פיה תיתכן השפעה של המצב הנפשי על החמרת הסימפטומים של הטרשת הנפוצה באופן בין היתר שחסר שעות שינה כתוצאה מן המצב הנפשי יש לו השפעה על מצב הטרשת הנפוצה.

 

עוד הוא טוען, כי תיתכן השפעה של המצב הנפשי בו היה מצוי המערער על עצם ההתמודדות שלו עם הטרשת הנפוצה, לרבות פניה לטיפול רפואי.

 

5.שתיים הן טענותיו העיקריות של ב"כ המערער כנגד החלטת הוועדה.

 

האחת, כי הוועדה כלל לא דנה בקשר הסיבתי הנטען - קשר של החמרה לעומת קשר סיבתי לעצם התפרצות הטרשת הנפוצה.

 

השנייה, כי הוועדה כלל לא הודיעה למערער על כוונתה לדון בעניין הקשר שבין הטרשת הנפוצה לבין הלחץ הנפשי ולא נתנה לו את ההזדמנות להציג את נימוקיו בעניין זה. בהקשר זה מציין ב"כ המערער כי נמנעה ממנו היכולת להציג בפני הוועדה מחקר שנעשה במלחמת לבנון השנייה ואשר העיד על עליה של מספר ההתקפים של טרשת נפוצה בתקופה של לחץ נפשי.

 

בעת הדיון היום, הפנה ב"כ המערער גם לכך שבמהדורה מס' 16 של ספר הלימוד של הריסון הושמט הפרק הקובע שאין קשר סיבתי בין סטרס לטרשת נפוצה. במאמרו של בולז'וובק מצוין שהחמרה מתרחשת, אם בכלל, 4 חודשים לאחר הסטרס הנפשי וכך גם במאמרו של אקרמן. כן הפנה לפסק הדין בעניין ע"נ 1083/07 לוין נ' קת"ג, מיום 21.4.10 לוועדה ברשות כב' הש' בדימוס טהר שחף.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ