אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> אמיר נ' ויזר

אמיר נ' ויזר

תאריך פרסום : 15/08/2018 | גרסת הדפסה

סע"ש
בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
17682-07-17
09/08/2018
בפני הרשמת:
תמר עציון פלץ

- נגד -
המבקש/הנתבע:
יעקב אמיר
עו"ד בסיל ואח'
המשיבה/התובעת:
ורה ויזר
עו"ד ד"ר צרפתי
החלטה

 

 

  1. לפניי בקשה לחייב את התובעת/המשיבה, אזרחית מולדובה, בהפקדת ערובה להבטחת הוצאותיו של המבקש/הנתבע, בגין התביעה שבכותרת (להלן: הבקשה). לאחר שעיינתי בבקשה, בתגובה, בתשובה ובכל יתר המסמכים שבתיק, אני סבורה כי דין הבקשה להידחות מן הטעמים שיפורטו להלן.

  2. ביום 2.9.2016 נכנס לתוקפו תיקון תשע"ו לתקנות בית הדין לעבודה (להלן: התקנות), שבמסגרתו הותקנה תקנה 116א, וכך היא קובעת:

    (א) שופט בית הדין או הרשם רשאי, אם נראה לו הדבר, לצוות על תובע לתת ערובה לתשלום כל הוצאותיו של נתבע.

    (ב) היה התובע מי שאינו תושב ישראל ואינו אזרח אחת המדינות בעלת האמנה לפי תקנות לביצוע אמנת האג 1954 (סדר הדין האזרחי), התשכ"ט- 1969, יורה שופט בית הדין או הרשם לתובע, לבקשת נתבע, להפקיד ערובה לתשלום הוצאותיו של הנתבע, זולת אם הראה התובע ראשית ראיה להוכחת תביעתו או שהוא הראה כי הנתבע יוכל להיפרע את הוצאותיו ממנו אם התביעה תידחה או אם ראה שופט בית הדין או הרשם לפטור את התובע מטעמים מיוחדים שירשמו.

    (ג) הורה שופט בית הדין או הרשם על הפקדת ערובה ולא הופקדה ערובה בתוך המועד שנקבע, תימחק התובענה, זולת אם הורשה התובע להפסיקה"

     

  3. במקרה שלפניי התובעת היא אזרחית מולדובה, מדינה שהצטרפה לאמנת האג (ביום 16.3.2016, ראו:https://www.hcch.net/en/states/hcch-members/details1/?sid=112),בהתאם לתקנה 1 לתקנות לביצוע אמנת האג (סדר הדין האזרחי), התשכ"ט-1969.

  4. משכך, אין מקום להחיל בעניינה של התובעת את ברירת המחדל הנוגעת למי שאינם תושבי ישראל או תושבי מדינה בעלת אמנת האג (להלן: מדינה בעלת האמנה), אלא את מלאכת האיזונים שמפעילים בתי המשפט ובתי הדין בבקשות מסוג זה, שבין זכות הגישה של התובעת לערכאות, לבין החובה למנוע תביעות סרק ולהבטיח כי לנתבע יהא ממי להיפרע את הוצאותיו אם תידחה התביעה (ש' לוין, תורת הפרוצדורה האזרחית-מבוא ועקרונות יסוד (מה' 2 תשס"ח-2008), 47 והאסמכתאות שם). וכפי שנפסק:

    "איזון זה אינו פשוט, ומחייב את בית המשפט להפעיל את שיקול הדעת המוענק לו במסגרת תקנה 519 "במתינות, בזהירות ואף בריסון" (רע"א 2142/13 נעמאת נ' קרמין, פסקה 7 (13.11.2014), מפי השופט נ' הנדל). על פי ההלכה הפסוקה, ישנן מספר אמות מידה לשם הכרעה בסוגיה: ראשית, נקבע כי ככלל אין להתנות את זכותו של תובע להביא את עניינו לבירור אלא במצבים נדירים ובנסיבות חריגות. גם אין לחייב אדם בהפקדת ערובה בשל עוניו בלבד, שכן אין להגביל את הגישה לערכאות רק לבעלי אמצעים; והרי משמעות אי הפקדת הערובה להוצאות הנתבע עלולה להיות דחייתה של התביעה ולא מחיקתה (רע"א 8575/14 חאמד נ' חברת אלוואטן בע"מ,פסקה 10 (30.12.2014); רע"א 544/89 אויקל תעשיות (1985) בע"מ נ' נילי מפעלי מתכת בע"מ, פ"ד מד(1) 647, 650 (1990)"

    (רעא 9934/16 אירג' קרמנשהצ'י נ' טיזאבי ביזאן, ניתנה ביום 18.1.2017)

     

  5. בענייננו, עיון בכתבי הטענות מעלה כי בין הצדדים קיימת מחלוקת עקרונית בשאלת קיומם של יחסי עובד-מעסיק בין הצדדים, והתנהלותו של הנתבע כלפי התובעת בתקופת עבודתו כמטפלת סיעודית של אשתו/גרושתו בביתם. כמו כן, בכתב ההגנה הודעה הנתבע בקיומו של חוב לתובעת, בסך של 948.41 ₪ בגין זכויות סוציאליות, אך סייג כי מדובר בחוב של גרושתו לתובעת, שאינו מוכחש, אך לא ניתן היה להעביר אותו לתובעת בשל נטישתה את ביתם.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ