אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> הלפרן נ' המוסד לביטוח לאומי ואח'

הלפרן נ' המוסד לביטוח לאומי ואח'

תאריך פרסום : 06/08/2018 | גרסת הדפסה

סע"ש
בית דין אזורי לעבודה חיפה
11000-06-13
29/07/2018
בפני השופטת:
איריס רש

- נגד -
תובעת:
אסתר הלפרן
עו"ד יונה סירוטה ואח'
נתבעים:
1. המוסד לביטוח לאומי
2. מדינת ישראל

עו"ד סיגל הורביץ ואח'[בשם נתבעת 1]
עו"ד למא קאסם ואח'[בשם נתבעת 2]
פסק דין

 

 

1.עניינה של תביעה זו בעתירת התובעת לפיצוי בגין עגמת נפש וחוסר תום לב בהליך פרישתה לגמלאות וכן לזכאות לחצי דרגת פרישה נוספת בגין הצטיינות.

יצוין כי התביעה נפתחה בהליך זמני במסגרתו התבקש להורות על החזרת התובעת לעבודה לאחר פרישתה לגמלאות ועל המשך עבודתה בלשכה המשפטית של הנתבע 1 (להלן – המוסד לביטוח לאומי או המל"ל) לאחר הגיעה לגיל 67.

הבקשה לסעד זמני נדחתה בהחלטה מיום 6.10.2013. התובעת עמדה על הסעד של החזרה לעבודה גם בהליך העיקרי ואולם במסגרת דיון ההוכחות הודיעה ב"כ התובעת כי לנוכח חלוף הזמן היא אינה עומדת על התביעה להחזרה לעבודה.

עוד יצוין כי במקביל להליך זה ניהלה התובעת הליך נוסף (ס"ע 41026-02-12) לביטול החלטת הממונה על השכר וכפועל יוצא לביטול החלטת המל"ל להוריד את דרגתה מדרגה א6+ לדרגה א4+ בדירוג המשפטנים.

התביעה נדחתה בפסק דין מיום 17.8.2016 שאושר על ידי בית הדין הארצי לעבודה בע"ע 67481-09-16 בפסק דין מיום 12.9.2017.

 

ואלו העובדות הרלוונטיות:

 

2.התובעת, ילידת 1.5.1946, הינה עו"ד במקצועה החל משנת 1970.

 

3.התובעת החלה לעבוד כעו"ד בשירות הציבורי משנת 1970 ומאז עבדה ברציפות במשך 43 שנים. בתחילה, במשטרת ישראל, לאחר מכן בלשכה המשפטית של אגף המכס בחיפה ומאז שנת 1991 במל"ל.

 

4.התובעת עבדה בלשכה המשפטית בסניף חיפה של המל"ל החל מיום 1.1.1991 ועד ליום 31.5.2013.

 

5.בתקופת עבודתה במל"ל, התובעת קודמה בדרגות וביום 20.7.2003 קיבלה דרגה א6+ בדירוג המשפטנים.

 

6.במהלך שנת 2008 או בסמוך לאחר מכן, החלה בדיקה של הממונה על השכר לעניין חריגות שכר של המשפטנים במל"ל ובכללם התובעת. במסגרת המגעים שהתקיימו בין התובעת לבין נציגי הממונה על השכר והנהלת המל"ל, התובעת ביקשה לפרוש לגמלאות כבר ביום 1.11.2011 וזאת ללא הפחתת דרגות וללא השבת סכומים ששולמו לה ביתר לטענת הממונה על השכר. בסופו של יום, לאחר שהצדדים לא הגיעו להסכמה בדבר דרגת התובעת לרבות לעניין דרגת הפרישה, התובעת חזרה בה מבקשת הפרישה.

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ