אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> סיווג לצרכי ארנונה של עסק המספק שירותי תוכנה

סיווג לצרכי ארנונה של עסק המספק שירותי תוכנה

תאריך פרסום : 05/03/2017 | גרסת הדפסה

עמ"נ
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו כבית-משפט לעניינים מנהליים
5340-09-16
04/03/2017
בפני השופט:
חגי ברנר

- נגד -
מערערת:
איי פוינט מערכות בע"מ
עו"ד דרור יצחקי
משיב:
מנהל הארנונה בעיריית רמת גן
עו"ד טל שטיין אלבר
פסק דין

 

 

 לפניי ערעור מנהלי על החלטת ועדת הערר לענייני ארנונה כללית שליד עיריית רמת גן (להלן: "ועדת הערר" או "הוועדה") מיום 06.06.16, אשר דחתה ערר שהגישה חברת איי פוינט מערכות בע"מ (להלן: "המערערת") על החלטת מנהל הארנונה בעיריית רמת גן (להלן: "המשיב") לסווג לצרכי ארנונה את הנכס המצוי בחזקתה בסיווג "משרדים, שירותים ומסחר- עסקים". 

 

העובדות

 

המערערת מחזיקה בנכס ששטחו  70 מ"ר ברחוב הבונים 5 ברמת גן המשמש אותה לעסקיה בתחום התוכנה.

 

בין המערערת לבין המשיב נתגלעה מחלוקת לגבי האופן שבו יש לסווג את הנכס לצרכי ארנונה- האם הסיווג הנכון הוא ""משרדים, שירותים ומסחר- עסקים" כפי שקבע המשיב, או שמא "בתי תוכנה" ולחלופין "תעשייה", כפי שטענה המערערת. המחלוקת הובאה לפתחה של ועדת הערר.

 

ועדת הערר אימצה את עמדתו של המשיב. הועדה קבעה כי השימוש בנכס אינו ממלא אחר המבחנים שנקבעו בפסיקה לצורך הסיווג כ"בתי תוכנה" או "תעשייה" ולצורך זיהויה של פעילות ייצורית: מבחן יצירת יש מאין, מבחן היקף השימוש במוצר המוגמר, המבחן הכלכלי ומבחן ההנגדה או מבחן הפעילות (ע"א 1960/90 פקיד שומה ת"א 5 נגד חברת רעיונות בע"מ, פ"ד מח(1) 200 (1992) (להלן: "עניין רעיונות")).

 

לפי קביעתה של ועדת הערר, עיקר פעילותה של המערערת אינה מכירה של תוכנות מדף שפותחו על ידה, כי אם פיתוחי תוכנה שנעשו בהתאמה ללקוחות ספציפיים, ולכן השינוי שמבצעת המערערת ביחס לתוכנות המדף הוא בתוכן ובצורה אך לא במהות. עוד קבעה הוועדה כי לא הוצג כל נתון ממנו ניתן ללמוד שפעילותה של המערערת השביחה את ערכן הכלכלי של התוכנות, להבדיל משינויים אשר נועדו לאפשר את מכירתן. הוועדה הוסיפה וציינה כי היא אינה סבורה שהתאמת תוכנות ללקוח ספציפי משביחה את הנכס באופן מהותי.

 

ועדת הערר ציינה כי לצורך החלטתה נלקחה בחשבון העובדה כי המערערת אכן פיתחה מספר תוכנות מדף, אולם יחד עם זאת נבדק  מאזן הבוחן לשנת 2014 של המערערת, ממנו עולה כי הכנסותיה בגין מכירת תוכנות מדף היוו כעשרה אחוז בלבד מסך כל ההכנסות, בעוד שההכנסות מפיתוח תוכנה היוו למעשה שמונים אחוזים מכלל הכנסותיה לשנה זו.

 

ועדת הערר קבעה, בהסתמך על הראיות שהיו בפניה ועל הפסיקה הרלוונטית, כי פעילותה של המערערת אינה נכנסת להגדרת "בתי תוכנה" או "תעשייה", שכן "יש לסווג את פעילותה של העוררת במתן שירותים כאמור לעיל, ולכן פעילותה אינה נופלת בגדר "פעילות ייצורית", ואין לסווגה כ"בית תוכנה" ואף לא כ"תעשייה" כפי בקשתה החלופית של העוררת" (עמ' 4 להחלטת הוועדה).

 

מכאן הערעור שלפניי.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ