אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> מניין תקופת הערעור – ממועד פס''ד העקרוני 'להלכה' ולא ממתן ההוראה 'למעשה'

מניין תקופת הערעור – ממועד פס''ד העקרוני 'להלכה' ולא ממתן ההוראה 'למעשה'

תאריך פרסום : 01/09/2016 | גרסת הדפסה

תיק רבני
בית דין רבני גדול ירושלים
950471-3
01/08/2016
בפני הדיינים:
1. הרב נחום שמואל גורטלר
2. הרב אליהו הישריק
3. הרב מיכאל עמוס


- נגד -
המערער:
פלוני
עו"ד ד"ר יאיר שיבר
המשיבה:
פלונית
עו"ד עדו דיבון
החלטה

 

רקע והליכים קודמים

בפנינו ערעור על פסק דין של בית הדין האזורי שבו חייב את הבעל בתשלום כתובה בסך של מאה אלף ש"ח. פסק דין זה ניתן ביום י"א בתשרי תשע"ו (24.9.2015).

וזו לשון פסק הדין נשוא הערעור:

"לאחר העיון בבקשת בא כוח האישה הנ"ל ולאחר שהתברר ממזכירות בית הדין כי בא כוח הבעל קיבל את פסק הדין הנ"ל ולא ביקש מועד לדיון, לפיכך מחליט בית הדין לאמץ את פסק הדין הנ"ל ולתת לו תוקף של פסק דין סופי.

לאור הנ"ל מוחלט כדלהלן:

 על הבעל לשלם סך של מאה אלף ש"ח עבור כתובתה."

על החלטה זו הוגש ערעור על ידי בא כוח המערער ביום כ"ו במרחשוון תשע"ו (8.11.2015).

בא כוח המערער ניסה להעלות טענות על גוף ההחלטה שקבעה את חיוב הכתובה. לדבריו היה ויתור של האישה על הכתובה.

בא כוח המשיבה העמיד את עיקר טיעוניו בבקשה לדחייה על הסף מאחר שההחלטה בעניין חיוב הכתובה הפכה מזמן להיות פסק דין חלוט. לדבריו עצם הגשת הערעור מבוססת על "מעשה רמאות". היה פסק דין וקדמו לכך סיכומים ושם עלו כל הטענות לגופן כולל עניין הוויתור, אך כאמור עיקר טיעונו של בא כוח המשיבה התמקד סביב הטענה כי לא היה מקום כלל להגיש ערעור מאחר שפסק הדין הוא פסק דין חלוט.

לאחר ששמענו את הצדדים ועִייָנּוּ במסמכים לרבות בתיק האזורי ובנתוני המחשב של מערכת בתי הדין, מצאנו כי יש לדחות על הסף את הערעור.

הגשת הערעור מבוססת על ניסיון ל"תרגיל" שגם בתור שכזה אינו ראוי לשם זה.

ובמה דברים אמורים?

כבר בראשית הדברים ייאמר: אותה "החלטה" שכביכול היא נשוא הערעור אינה כלל ההחלטה שקבעה עניינית את הטלת חלק מחיוב הכתובה על הבעל. היא לא כזו ואף לא התיימרה מעולם להיות כזו.

שאלת חיוב הכתובה והאם היה ויתור ואם הוויתור הוא מוגבל למצב מסוים או אינו מוגבל. טענות אלו עלו כאמור כבר ביום כ"ה בשבט תשע"ד (26.1.2014) בפני בית הדין. בית הדין הורה לצדדים להגיש סיכומים. אלו הוגשו.

ביום י"ח באייר תשע"ה (7.5.2015) נכתב פסק הדין הדן במכלול הטענות של הצדדים בעניין הכתובה (נחתם ביום כ"א באייר תשע"ה – 10.5.2015). פסק הדין מתאר את כל השתלשלות השלבים שהיו בבית הדין הרבני האזורי תוך מעקב על כל מה שקשור לוויתור האישה על הכתובה בכל שלב מהשלבים שהיו לאורך הזמן בתיק זה. בפסק הדין מביע בית הדין את הספקות השונים שמעמידים את שאלת האפשרות לחייב את הבעל בכתובה במקרה זה.

ובית הדין מסיים:

"לאור כל הספקות שהעלנו בפסק הדין, ובנוסף יש מקום לומר שיש אומד [...] לפיכך בית הדין סבור שיש לפשר בין הצדדים בנושא תביעת הכתובה.

הכתובה היא על סך מיליון ש"ח להלן חלק מכתובת האישה [...]

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ