אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> מכלול תביעות בין בני זוג נוצריים

מכלול תביעות בין בני זוג נוצריים

תאריך פרסום : 13/11/2012 | גרסת הדפסה

תמ"ש
בית משפט לעניני משפחה נצרת
50257-11-11,6017-11-11,6077-11-11,5831-11-11
07/11/2012
בפני השופט:
אסף זגורי

- נגד -
התובע:
ש.פ.
עו"ד עיסא פראג'
הנתבע:
ו.פ.
עו"ד ג'מיל אליאס
פסק-דין

פתח דבר:

עניינו של פסק דין זה הוא הכרעה בארבע תביעות שהוגשו בין בני זוג נוצרים בנושאים הבאים: מזונות אשה, מזונות הילד המשותף, משמורתו ומפגשיו עם ההורה שאינו משמורן וחלוקת הרכוש.

בנושאי המשמורת והביקורים הצדדים כמעט אינם חלוקים האחד על השני ודומה כי עיקר המחלוקת בין הצדדים סבה סביב עתירות התובעת למזונות אשה, בשעה שהיא עזבה את דירת הצדדים וכן סביב עתירה לפירוק שיתוף בדירה ועתירה לקבל מחצית שוויה אל מול טענות הנתבע, כי יש לנכות משווי הדירה הלוואות ומתנות שקיבל ו/או נטל בטרם הנישואין.

ב"כ הצדדים לא הצליחו לגבש הסכמות כוללות ומשכך לא היה מנוס מבירור הליך ההוכחות שהתקיים אתמול בפניי וממתן הכרעה שיפוטית במכלול המחלוקות.

א.        יחסי הצדדים:

1.         הצדדים משתייכים כאמור לעדה הנוצרית לטינית-קתולית והם נישאו זה לזו בנישואין תקפים ביום 26/7/2009. מדובר בזוג צעיר יחסית, כאשר התובעת היא בגיל 29 כיום והנתבע הוא בגיל 33 שנים (להלן יכונו לנוחות הדיון : " האשה" ו" האיש").

2.         כתוצאה מקיום היחסים המשותפים נולד לצדדים ילד משותף ביום 20/7/2010 ושמו ב.פ. (להלן : " הילד" ו/או " הקטין").

3.         יש לציין, כי לנישואין בין הצדדים קדמו אירוסים קצרים.

4.         כשבעה חודשים קודם הנישואין, רכשו הצדדים יחדיו דירת מגורים משותפת ברחוב *** בעיר *** (להלן : " הדירה").

5.         הדירה נרכשה עוד קודם הנישואין, בעבור תשלום של כ-435,000 ש"ח אשר שולמו על ידי הצדדים באמצעות הלוואת משכנתא משותפת מבנק טפחות בשיעור של כ-303,000 ש"ח ובאמצעות כספים נוספים שגייס הנתבע מחסכונות שהיו בידו, כספי מתנה מאחיו והלוואות מבני משפחתו. הצדדים אף תפסו חזקה בדירה קודם הנישואין במספר חודשים.

6.         אין חולק, כי הדירה שופצה על ידי הצדדים, כאשר שווי השיפוץ נטוש במחלוקת ובנוסף אין חולק, כי הצדדים רכשו ריהוט לדירה מחנות בשם "***" בעלות של 36,000 ש"ח, כאשר סך של כ-24,000 ש"ח שולמו על ידי האיש וסך של 12,000 ש"ח שולמו על ידי הורי האשה (ראה דברי הצדדים בחקירותיהם הנגדיות). כן נרכשו מטלטלין ומוצרי חשמל נוספים בעלות של מספר אלפי שקלים וזאת על ידי הנתבע ואין חולק, כי רוב המטלטלין עדיין מצויים בדירה נכון להיום.

7.         האשה לא עבדה במהלך הנישואין והמגורים המשותפים ואילו האיש עבד ועובד כיום כנהג מונית עצמאי בעיר ***.

8.         ככל הנראה לא צברו הצדדים זכויות פנסיוניות ו/או כספיות כאלה ואחרות.

9.         במהלך שנת 2011 התעורר בקרבה של האשה חשד שמא האיש מקיים מערכת יחסים אינטימית עם אשה אחרת, כאשר האיש הכחיש מכל וכל קשר אינטימי כאמור וטען, כי מדובר בקשר עסקי, שעה שהוא נוהג להסיע את אותה אשה במונית בתמורה כספית. על רקע סכסוך זה עזבה התובעת את הדירה עם בנם הקטין של הצדדים בחודש מאי 2011 למשך כחודשיים ומחצה.

10.        לאחר התערבות כומר הקהילה ובני משפחה, החליטו הצדדים לנסות לשם הנישואין והאשה חזרה להתגורר עם הקטין בבית הצדדים ב ***.

11.        אלא שניסיון זה לא עלה יפה וביום 27/9/11 החליטה האשה לעזוב בשנית את הדירה יחד עם הקטין וזמן קצר לאחר מכן הוגשו התביעות שבכותרת. מאז נותר לו האיש להתגורר לבדו בדירה והוא משלם לבדו מלוא הלוואת המשכנתא מדי חודש בחודשו.

ב.         טענות ועתירות האשה:

12.        האשה עתרה בכתב התביעה בתמ"ש 6017-11-11 לחיוב האיש במזונות בנם הקטין בסך של 3,300 ש"ח בחודש המורכבים מסך של 1,500 ש"ח צרכים הכרחיים, 1,500 ש"ח בגין צרכים נוספים (שלא פורטו) ו-800 ש"ח בגין עלויות המעון. בהקשר זה, נטען כי השתכרות הנתבע היא גבוהה ולכל הפחות יש להתחשב בפוטנציאל השתכרותו הגבוה לשם חיובו במזונות ראויים של אשתו ובנו.

13.        כן עתרה האשה למזונות אשה בסכום של 2,000 ש"ח בחודש. בהקשר זה טענה האשה, כי עזבה את הדירה מחמת הבגידה של האיש בה וקמצנותו ועל כן היא סבורה שאינה נחשבת לאשה מורדת ("נאשז") והיא עדיין זכאית למזונותיה. עוד יש לציין, כי בעת הגשת התביעה האשה לא עבדה ואילו כיום היא עובדת ומשתכרת 2,000 ש"ח במשרה חלקית.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ