אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> מדינת ישראל נ' גמידוב(עציר)

מדינת ישראל נ' גמידוב(עציר)

תאריך פרסום : 07/10/2010 | גרסת הדפסה

עמ"ת
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו
39844-09-10
29/09/2010
בפני השופט:
איתן אורנשטיין

- נגד -
התובע:
1. מדינת ישראל
2. מדינת ישראל – פמת"א

הנתבע:
1. פרביז גמידוב (עציר)
2. פרביז גמידוב (עציר) – הובא ע"י ב"כ עוה"ד אנה שכטמן – ס. ציבורית

החלטה,החלטה

החלטה

בפני

כב' השופט איתן אורנשטיין

העוררת

מדינת ישראל – פמת"א

ע"י ב"כ עוה"ד עמרי גיל

נגד

המשיב

פרביז גמידוב (עציר) – הובא

ע"י ב"כ עוה"ד אנה שכטמן – ס. ציבורית

החלטה

לפני ערר על החלטת בית משפט השלום בתל-אביב-יפו (כבוד השופטת גזית), מיום 28/9/2010, בה נעתר בית המשפט לבקשת המשיב להורות על שחרורו בשל אי תחילת משפטו, לפי סעיף 60 לחוק סדר הדין הפלילי (סמכויות אכיפה – מעצרים) התשנ"ו – 1996 (להלן: "החוק"). בית המשפט הורה כי מאחר וחלפו יותר משלושים ימים מאז הוגש כתב האישום ולא בוצעה הקראה, יש להורות על שחרורו של המשיב בתנאים. בשולי ההחלטה נרשם כי בוצעה הקראה של כתב האישום.

בכתב האישום נשוא הערר, מייחסת העוררת למשיב עבירות אלימות כלפי אימו ובת זוגו. כתב האישום הוגש ביום 29/8/2010 ובצידו בקשה למעצר המשיב עד תום ההליכים נגדו. בדיון שהתקיים למחרת, ביקשה ב"כ המשיב לדחות את הדיון לשם לימוד חומר הראיות וקבלת תסקיר שירות מבחן. בית המשפט קמא, חרף התנגדות המדינה, הורה על הפניית המשיב לשירות המבחן לקבלת תסקיר, ודחה את הדיון ליום 16/9/2010. בדיון שהתקיים במועד הנדחה ומשהתברר שלא הוגש תסקיר, נדחה הדיון ליום 18/10/2010 ובהנחה ועד למועד זה יונח תסקיר.

יוצא אפוא, שמניין 30 הימים בהם שהה המשיב במעצר, חלף וטרם בוצעה הקראה של כתב האישום. בנסיבות אלה, הוגשה הבקשה להורות על שחרורו של המשיב.

בית המשפט קמא, לאחר ששמע את טענות ב"כ הצדדים ועיין בפסיקה שהוגשה, קבע כי אין לבית משפט שיקול דעת לפי סעיף 60 לחוק, המהווה הוראה קטגורית, ומאחר וחלף יום מעבר למניין שלושים הימים, אין מנוס אלא לקבל את הבקשה ולהורות על שחרורו של המשיב בתנאים.

בערר נטען כי שגה בית המשפט קמא, שעה שסבר שאין לו אפשרות לדון מחדש במעצר, לאחר ביצוע ההקראה, ובהתאם להלכות פסוקות בעניין. עוד נטען כי שגה בית המשפט קמא שעה שלא נתן דעתו לזמן הקצר שבו היה המשיב עצור שלא כדין, וכן לנסיבות שגרמו להתארכות ההליך. בנוסף, נטען שהיה מקום גם לשקול את חומרת האישומים המיוחסים למשיב והסיכון הנשקף ממנו, אם ישוחרר. בדיון בערר היום טען ב"כ העוררת שהיתה הסכמה למעשה מצד ב"כ המשיב לקיומן של ראיות לכאורה להוכחת האישום, כנדרש בסעיף 21 (ב) לחוק, והדבר לא נרשם בפרוטוקול הדיון מחמת שגגה. גם בכך טעם לטענת ב"כ העוררת לקבלת הערר.

ב"כ המשיב סבורה שלא נפלה כל שגגה בהחלטת בית המשפט קמא. כי הוראת סעיף 60 לחוק מחייבת את הקראת כתב האישום לא יאוחר מ- 30 יום ממועד הגשתו של זה, ואם לא נעשה הדבר, חובה להורות על שחרור המשיב, וכעולה הדבר מהלכה של בית המשפט העליון. עוד נטען כי לא נשקפת סכנה מהמשיב, הנעדר עבר פלילי, וכי העבירות המיוחסות לו אינן במדרג הגבוה, ובהבדל מההלכות אליהן הפנה ב"כ העוררת.

אכן, הוראת סעיף 60 לחוק מורה כי יש לשחרר מן המעצר נאשם אם חלפו שלושים יום מיום תחילת מעצרו, ומשפטו לא החל. אין ספק שככל שלא נעשה הדבר, המשך המעצר אינו חוקי. לעניין זה, יש לברר בראש ובראשונה מה משמעות המונח "ומשפטו לא החל" כקבוע בהוראת סעיף 60 לחוק, שכן אם עובדות כתב האישום הובאו לידיעתו של הנאשם, בדרכים אחרות, כך שהוא הבין את ההליך שהוגש נגדו, די בכך כדי לקבוע כי דרישת הסעיף התקיימה, שכן יהא בידו להיערך כראוי למשפטו (בש"פ 196/97 מרטינז נ' מדינת ישראל; בש"פ 9130/07 נאסר נ' מדינת ישראל).

בנסיבות המקרה שלפני, סבורני כי אכן לא הוחל במשפטו של המשיב שלפני, והתכלית המהותית של הבנתו מה תוכן ההליך המתנהל נגדו, לא הושגה. אציין כי מהפרוטוקולים של בית המשפט קמא, עולה כי לא היה כל דיון בתשתית הראייתית, לא היתה הסכמה של פרקליטת המשיב לקיומה של זו, ואין בידי לקבל את טעמו של ב"כ העוררת כי המדובר בהשמטה טכנית של אי רישום הסכמת ב"כ המשיב לקיומן של ראיות לכאורה בכתב האישום. כאמור, מהפרוטוקולים של הדיונים בבית המשפט קמא, ברי כי לא היה כל דיון בנושא הראיות, לא היתה כל הסכמה לקיומה של תשתית ראייתית. לכן, המסקנה היא כי לא הוחל במשפטו של המשיב במסגרת 30 היום מאז נעצר, ולכן כמצוות סעיף 60 לחוק, יש לשחררו.

עם זאת, מורה ההלכה הפסוקה כי קיימת אפשרות לתקן את הפגם שנפל באי תחילת המשפט בחלוף 30 יום, מאז מעצרו של המשיב. לעניין זה קבע בית המשפט העליון בבש"פ 9997/07 גיאורגדזה נ' מדינת ישראל:

"בענייננו, ניתן היה לרפא את הפגם באמצעות חידוש ההליך וקיום הקראה בהקדם האפשרי. פיתרון זה היה בו כדי להבטיח לעורר את זכויותיו... תיקון זה היה בכוחו להביא, גם אם בדיעבד להגשמת תכליתו ומהותו של סעיף 143 לחוק סדר הדין הפלילי. הגשמת תכלית זו עדיין אפשרית, אפוא, בנסיבות העניין שלפני..."

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ