אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> חיימוב ואח' נ' יגודאב ואח'

חיימוב ואח' נ' יגודאב ואח'

תאריך פרסום : 31/10/2010 | גרסת הדפסה

ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות רמלה
26021-05-10
31/10/2010
בפני השופט:
זכריה ימיני

- נגד -
התובע:
1. יעקב חיימוב
2. יוהנתן חיימוב

הנתבע:
1. אדוארד יגודאב
2. הפניקס חברה לביטוח בע"מ
3. הראל חברה לבטוח בע"מ

החלטה,פסק-דין

החלטה

בכתב התביעה אין צורך לציין את שמות העדים.

ניתנה והודעה היום כ"ג חשון תשע"א, 31/10/2010 במעמד הנוכחים.

זכריה ימיני, שופט

פסק דין

התובע מס' 1 מר חיימוב יעקב הינו הבעלים של רכב מסוג סיטרואן קסרה מס' רישוי 6028917 (להלן: "הסיטרואן").

התובע מס' 2 היה בעת התאונה המתוארת להלן הנהג בסיטרואן.

הנתבע מר יגודייב אדוארד, הינו בעלים של רכב מסוג מיצובישי לנסר מס' רישוי 4365766 (להלן: "המיצובישי").

ביום 13.4.10 בשעה 12:00 לערך, נהג התובע מס' 2 בסיטרואן בשד' ויצמן ברמלה, מכיוון דרום לצפון.

באותה עת נהג הנתבע במצובישי מכיוון צפון לדרום, וכשהגיע לפניה לכיוון חניון בית המשפט ברמלה, ביצע פניית פרסה על מנת להגיע לבית המשפט.

בהתאם לעדות הנתבע, בעת שביצע את פניית הפרסה, ראה את הסיטרואן ורכב נוסף לאחר שעברו את הרמזור, ולהערכתו ראה אותה במרחק של כ- 500 מ'. מאחר והצומת מצויה ליד בית המשפט, הצומת מוכרת לבית המשפט, ואם התובע מס' 2 חלף על פני הרמזור בעת שהתובע ביצע את פניית הפרסה, אזי המרחק ממקום ביצוע פניית הפרסה ומקום הימצא הסיטרואן היה הרבה פחות מ- 500 מ'.

תקנות התעבורה מטילות אחריות כבדה על מי שמבקש לבצע פניית פרסה, עליו לוודא שכאשר יבצע את פניית הפרסה הדרך שבפניו פנויה, אינו מפריע לתנועה לנתיב הנסיעה אליו הוא רוצה לפנות, ועליו לדאוג שלא תארע תאונה.

כאשר ראה הנתבע את הסיטרואן היה עליו לנקוט במשנה זהירות, וגם אם העריך שיכול הוא לבצע את פניית הפרסה בבטחה, וגם אם היה לו ספק הקל ביותר, היה עליו לקחת זאת לחומרא ולא לקחת סיכון בעת ביצוע פניית הפרסה.

לעומת זאת, מצד התובע מס' 2 בעת שראה את הנתבע מבצע את פניית הפרסה, היה עליו להאט את הרכב, למרות רשלנותו של הנתבע על מנת שלא תגרם התאונה.

אמנם טוען התובע מס' 2 שהוא נסע בנסיעה איטית והנתבע הוא זה שפנה לאחור, ולעומתו טוען הנתבע שהתובע מס' 2 פגע בו בעוצמה והוא לא נסע לאחור, אך מאחר ומדובר בעדות מול עדות אינני קובע כל עובדה בענין זה.

סבור אני שבנסיבות הענין יש לחלק את האחריות בין שני הנהגים המעורבים באופן שעל התובע מס' 2 תוטל אחריות של 20% לארוע התאונה, ועל הנתבע אחריות של 80% לארוע התאונה.

התובעים תבעו את הנתבע בגין כל ערך המכונית, שכן המכונית ניזוקה והוכרזה כאובדן כללי והנתבע תבע מהתובעים בתביעה שכנגד את נזקיו העקיפים, שכן הוא פנה למבטחת שלו וזו שילמה לו תגמולי ביטוח על סמך הביטוח המקיף.

נזקי התובעים:

התובעים הגישו חוו"ד של שמאי מקרקעין לפיה שווי המכונית עובר לתאונה היה בסך 13,000 ₪.

שרידי המכונית נמכרו בסך 1,300 ₪ כך שהנזק בגין התאונה הינו בסך 11,700 ₪.

התובעים שילמו שכ"ט שמאי בסך 870 ₪ כך שהנזק המוכח הינו 12,570 ₪.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ