אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> זכאות לקבלת דמי פקדון שהפקיד מנוח בבית אבות

זכאות לקבלת דמי פקדון שהפקיד מנוח בבית אבות

תאריך פרסום : 08/03/2010 | גרסת הדפסה

תמ"ש
בית משפט לעניני משפחה מחוז תל אביב
6475-12-09
14/02/2010
בפני השופט:
נפתלי שילה

- נגד -
התובע:
בית אבות בע"מ
עו"ד חגית פרידמן
הנתבע:
1. מ. ו.
2. ר.ו.
3. נ.ו.
4. ג.ג
5. ג.ו
6. ב.ו.
7. עיזבון א.ו.
8. ר.ו.
9. א.צ.ו.

עו"ד שולמית אמיר
עו"ד אורי פלד
פסק-דין

האם  הוראות צוואה גוברות על הקבוע בהסכם בין דייר לבין בית אבות, בכל הנוגע  לשאלה מי זכאי לקבל את דמי הפיקדון שהפקיד המנוח בבית האבות, לאחר פטירתו? זו השאלה העומדת להכרעה בהליך זה.

א.         רקע עובדתי

1.         ביום 19.3.96 נחתם הסכם בין שלושה צדדים: מצד אחד המבקשת, אשר מפעילה בתי אבות (להלן: "בית האבות"), מצד שני הדייר - המנוח ט.ו. ז"ל (להלן: "המנוח") ומצד שלישי ארבעה משיבים: שני בניו של המנוח מ. (המשיב 1)  וא. (עזבונו הוא המשיב 7)  ושתי כלותיו, ר. (המשיבה 2) וב. (המשיבה 6) (להלן: "הבנים והכלות").

2.         על פי ההסכם הנ"ל (להלן: "ההסכם"), שילם המנוח פיקדון לבית האבות והוא התגורר בו עד לפטירתו בשנת 2009.

3.         בין היתר נקבעו בהסכם הוראות אלו:

סעיף 8.2: " הדייר ו/או המבקשים (הכוונה לבנים ולכלות- נ.ש.) חייבים לשלם לבית האבות את כל התשלומים וההוצאות עבור שירותים ו/או טיפולים רפואיים שהדייר יזדקק להם...".

סעיף 11.2.5: "במקרה פטירה כמפורט לעיל, יקבלו האנשים המפורטים בחלק א' להסכם (הכוונה לבנים ולכלות - נ.ש.) החזר מן הפקדון"...

סעיף 15.2: " דייר יחיד שנפטר לאחר כניסתו  לבית האבות (גם במהלך תקופת הניסיון) - יהיו האנשים המפורטים בס' יב' לחלק א' של הסכם זה  (הכוונה לבנים ולכלות - נ.ש.)   - זכאים להחזר חלקי מן הפיקדון"...         

סעיף 15.9: " במקרה של עזיבת בית האבות יבוצע ההחזר הכספי לדייר עצמו, ובמקרה של פטירתו למי שהורה הדייר בחלק א' להסכם זה" (הכוונה לבנים ולכלות - נ.ש.)

סעיף 15.10: " בהעדר הוראה בהסכם זה למי להחזיר הכספים, ובהעדר מבקשים חתומים על  ההסכם, יבוצע ההחזר רק על פי צו ירושה או צו קיום צוואה מאושרים ע"י בית המשפט המוסמך".

4.         בצוואתו האחרונה של המנוח מיום 20.2.04 (להלן: "הצוואה") הוא ציווה את כל רכושו " כולל דמי הפיקדון שנותרו בבית האבות", מחצית למשיב מס' 1 ואילו את  המחצית השנייה, לחמשת נכדיו שהם המשיבים 3,4,5,8,9.

5.         כנגד צוואה זו הוגשה התנגדות וטרם ניתן צו קיום צוואה. המתנגדים טוענים כי יש לקיים צוואה מוקדמת יותר מיום 23.7.96.

6.         מאחר והוראות ההסכם סותרות את האמור בצוואה, פנתה המבקשת לבית המשפט בבקשה לטען ביניים.

7.         בדיון שהתקיים  ביום 14.2.10, הסכימו הצדדים כי בשלב זה יועברו הכספים לנאמנות וזאת עד להכרעה בבקשה זו ולהכרעה בשאלת תוקפה של הצוואה.

8.         הצדדים ויתרו על הבאת ראיות וביקשו כי אתן את החלטתי על בסיס החומר שבתיק וטענות הצדדים שהושמעו בדיון.

9.         אין מחלוקת כי הבנים והכלות מעולם לא שילמו אגורה אחת מכיסם לבית האבות והן  הפיקדון והן התשלומים השוטפים, שולמו ע"י המנוח בלבד. 

10.        המבקשת לא נקטה עמדה לגופו של עניין וביקשה כי הכספים  יועברו לידי ב"כ הצדדים מאחר והפיקדון צמוד לדולר בלבד וערכו יורד.

ב.         טענות הצדדים ודיון

1.         המשיבים 1-5 (להלן: "תומכי הצוואה") טוענים כי האמור בצוואה גובר על האמור בהסכם. בתמיכה לעמדתם, הם מסתמכים על פסק דינו של כב' השופט  גייפמן בתמ"ש 26140/02 ויטמן יוסף נ' מרכז משען בע"מ (להלן: "פס"ד ויטמן") שבו פסק בית המשפט כי הוראת צוואה גוברת על האמור בהסכם שנערך בין בית אבות לדייר, שבו קבועות הוראות ביחס להחזרת הפיקדון לאחר מות הדייר.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ