אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> התובע הצבאי נ' סמל א.י

התובע הצבאי נ' סמל א.י

תאריך פרסום : 16/03/2016 | גרסת הדפסה

תיק צבאי
בית הדין הצבאי המחוזי
155-14
04/02/2016
בפני השופטים:
1. סא"ל גונן-איתי ברסלר
2. רס"ן דנה צור
3. רס"ן אבנר ווייט


- נגד -
התובע הצבאי:
סגן בת אל טגביה
הנאשם:
סמל א.י
עו"ד עודד סבוראי
גזר דין

הרשעה והסדר הטיעון

  1. הנאשם סמל א.י., הורשע על פי הודאתו בעובדות כתב האישום המתוקן, בעבירה של התנהגות מבישה לפי סעיף 129 בחוק השיפוט הצבאי, תשט"ו - 1955 [להלן: "החש"צ"].
  2. ברקע הדברים שירותו של הנאשם כלוחם בתותחנים במסגרת צוות X בסוללת נמר שהשתתפה בחודש מאי 2013 בתרגיל בבסיס ביסל"ת X.

ביום X.5.2013 הוקפצה סוללת התומ"תים, כחלק מהתרגיל, ובמהלכו הגיעה לנקודת היעד בשטח האימונים והתמקמה שם לצורך מנוחה. במהלך ההפוגה והמנוחה הוגדר ללוחמים כי עליהם לשמור, כל אחד בתורו, על התומ"ת ועל טעינתו וכי יש אף להניעו ככל שיש בכך צורך כדי למנוע X.

גם הנאשם נטל כמובן חלק בשמירה זו, אולם במהלך שמירתו בלילה החדיר הנאשם חול ואבנים למיכל השמן של התומ"ת וזאת במטרה לגרום לקלקול התומ"ת ולביטול התרגיל.

  1. בתחילת ההליך הוגש כתב אישום חמור ביותר, בעבירה של השמדת רכוש לפי סעיף 76(ג) בחש"צ. בהמשך, ולאחר שמיעת חלק מהעדים תוקן כתב אישום מספר פעמים תוך שהתביעה הצבאית והמשטרה הצבאית מבצעות פעולות חקירה נוספות, מתווספות ראיות ועדים וכתב האישום מתוקן שוב ושוב.

בסופו של דבר, הגיעה התביעה הצבאית למסקנה בדבר קיומו של היזק ראייתי משמעותי בתיק, במיוחד נוכח שלא נבדק כדבעי מנוע התומ"ת ולא ניתן היה להוכיח קיומו של נזק משמעותי למנוע (ובוודאי שלא את היקפו), ועל כן תוקן בהסכמה כתב האישום והצדדים הגיעו להסדר שלפיו (לאחר התיקון האמור) יבקשו להשית על הנאשם חודשיים של מאסר שירוצו בדרך של עבודות צבאיות, וזאת בכפוף לחוות דעת

חיובית של רמ"ד שיקום במקמצ"ר. עוד עתרו הצדדים במשותף להשית על הנאשם עונש מאסר מותנה לשיקול דעת בית הדין, הורדת הדרגה הצבאית לדרגת טוראי וקנס כספי בסך 2,000 ₪.

 

תמצית הטיעונים לעונש והראיות:

  1. תמצית טיעוני התביעה לעונש והראיות:

ב"כ התביעה הגישה את התדפיס האישי של הנאשם [ת/11] הכולל בין היתר את הגיליון המשמעתי וציינה את ההסדר אליו הגיעו הצדדים.

לדבריה, התביעה נקשרה בהסדר שהוא מקל וחריג וזאת מתוך התחשבות בנסיבותיו האישיות של הנאשם ובזמן הרב שחלף. כמו כן, היא ציינה את העובדה כי במהלך ניהול התיק התביעה הבינה כי מדובר בהתנהלות בעייתית וזאת בשל נזק ראייתי משמעותי שנגרם בכך שלא ניתן לקשור בין הנזק שנגרם, אם וככל שנגרם לתומ"ת לבין מעשהו של הנאשם. עוד הדגישה את העובדה כי חל שיפור משמעותי בהתנהגותו של הנאשם בכך שהנאשם הפך מחייל למפקד (סיים קורס מפקדים), שירת שירות קרבי מלא ותקין והשתתף במבצע צוק איתן. עוד התייחסה לחוות הדעת החיוביות שהגישה ההגנה מהן ניתן ללמוד על השינוי ההתנהגותי המהותי שחל אצל הנאשם. ב"כ המאשימה אישרה שהיום הנאשם הבין את משמעות מעשיו וכמפקד חינך את חייליו להתנהגות ראויה בצבא ובכך היא רואה שהוא לוקח אחריות מלאה על מעשיו.

מטעמים אלו, הסכימה התביעה להסדר המקל, הכולל גם הרשעה בעבירה שאין בצדה רישום פלילי, ועתרה לאימוצו ע"י בית הדין.

  1. תמצית טיעוני ההגנה לעונש והראיות

ההגנה הגישה ראיות המעידות על התנהגותו של הנאשם בשירותו הצבאי, ראיות הכוללות את תעודת השחרור [נ/4], תעודת חוגר שירות מילואים [נ/5], חוות דעת סגן טל סער [נ/6], חוות דעת סמ"ר עידן אסולין [נ/7], מכתב המלצה המסו"ל אביחי ארזואן [נ/8], מכתב המלצה של סגן לין פרץ [נ/9]. עוד הציגה ההגנה פסק דין מבית משפט למשפחה, המלמד על אימוצו של הנאשם.

בתחילת טיעוניו, הודה הסנגור לתובעת וביקש להדגיש את נסיבותיו האישיות של הנאשם. לדבריו, הנאשם ואחיו אומצו בילדותם וכשהגיע הנאשם לגיל 18, פנה לפתיחת תיק האימוץ על מנת לדעת מי הוריו הביולוגיים. הנאשם נתקל בסירוב פתיחת התיק וזאת מהטעם שלאחיו הקטן טרם מלאו 18 שנים והם אומצו יחדיו. נטען, כי בתקופת ההמתנה עד שאחיו של הנאשם יגיע לגיל 18, חווה הנאשם תסכול רב והדבר השפיע על מצבו הנפשי, וזה היה הרקע לביצוע העבירה, שבוצעה בתקופת המתנה זו.

הסנגור הדגיש את העובדה שבמקביל לניהול המשפט, התפתח הנאשם כחייל, כמפקד בשירות צבאי, כי חוות הדעת לגביו חיוביות והוא נתפס כלוחם אחראי והתנהגותו טובה.

עוד ציין הסנגור שהנאשם היום משוחרר [השתחרר בתחילת דצמבר האחרון] והוא יצא לטיול בחו"ל אולם חזר לשם סיום משפטו.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ