אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> הע"ז 3910-05-12

הע"ז 3910-05-12

תאריך פרסום : 06/02/2017 | גרסת הדפסה

הע"ז
בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
3910-05-12
02/02/2017
בפני השופטת:
נטע רות

- נגד -
המאשימה:
מדינת ישראל
עו"ד חגית רונן
הנאשמים:
1. רחמינוב איריס
2. אדן רחמינוב

עו"ד מיקי חובה
החלטה

לאחר ששמעתי את טענות הצדדים בפני היום לעניין הבקשה לביטול ההרשעה וקבלת תסקיר של שירות המבחן וכן לאחר שעיינתי בטענות בכתב שהגישה הנאשמת בעניין זה להלן החלטתי:

  1. הנאשמת הורשעה בעבירה של העסקת עובדת זרה, שאינה רשאית לעבוד בישראל וללא היתר כדין להעסיק עובדת זרה כאמור בהתאם לסעיף 2(א) לחוק עובדים זרים התשנ"א 1961 (להלן – חוק עובדים זרים). העבירה בה הורשעה הנאשמת בוצעה ביום 25.11.10, מדובר בהעסקת עובדת זרה משך תקופה של חודשיים ללא היתר בעבודות משק בית.

  2. הנאשמת ביקשה לבטל את הרשעתה ובמסגרת כך אף ביקשה כי בית הדין יורה על הזמנת תסקיר מבחן לעניין העונש.

  3. אקדים ואציין כי אינני סבורה כי בנסיבות המקרה התקיימו התנאים החריגים המצדיקים את ביטול ההרשעה ודי בעובדות ובטענות שהוצגו בפני בית הדין על מנת להגיע למסקנה זו וזאת ללא צורך בהזמנת תסקיר, ואפרט.

  4. כידוע, הבסיס הנורמטיבי להרשעה ללא ענישה מצוי בסעיף 192א לחוק סדר הדין הפלילי, (נוסח משולב) התשמ"ב – 1982, וכן בסעיף 71א(ב) לחוק העונשין. בפסיקה נקבע, לעניין הסמכות לבטל הרשעה כי הוא תופעל במשורה שכן הכלל הוא כי מקום בו הוכחה אשמתו של אדם יש בדרך כלל להרשיעו בדין וכי הרשעת הנאשם בעקבות הוכחת אשמתו מממשת את אכיפת החוק באופן שוויוני ומוענת איפה ואיפה באכיפת ההליך הפלילי. עם זאת, נפסק כי כאשר עלול להיווצר "פער בלתי נסבל" בין עוצמת הפגיעה של ההרשעה הפלילית בנאשם אינדיבידואלי לבין התועלת שתצמח לחברה ולאינטרס הציבורי לקיומה של ההרשעה, נתון בידי בית המשפט הכוח להחליט כי חרף אשמתו של הנאשם הוא לא יורשע בדין (ר' ע"פ 5102/03, מדינת ישראל – דני קליין (4.9.07), וכן ע"פ 3043-09-14, מדינת ישראל נ' עדי משאלוף (22.11.16) לבלן –). עוד נפסק לעניין השיקולים לביטול ההרשעה כי ניתן לשקול ביטול כאמור עניין מישאלוף מקום שבו נוצר "יחס בלתי סביר באורח קיצוני" בין חשיבות ההרשעה לאינטרס הציבורי לבין עוצמת הפגיעה בנאשם כאשר לעניין הפגיעה באינטרס הציבורי יש להתחשב במשמעותה של העבירה והשלכתה על הנורמות החברתיות וזהותו של עובר העבירה ומעמדו בציבור וכן לבחון, במבט רחב, את השפעת אי ההרשעה על ההליך הפלילי בכללותו ואת המסר החברתי שאי ההרשעה עלול לאצור בחובו בנסיבות העניין הספציפי.

    אשר לנאשם האינדיבידואלי - יש לבחון את השפעת ההרשעה על חייו ועל סיכויי השיקום שלו ובכלל כך יש להביא בחשבון את גילו את עברו הפלילי, נתונים שונים הקשורים למצבו האישי והבריאותי, השפעת ההרשעה על עיסוקו המקצועי ועל מצבו המשפחתי והכלכלי, כאשר בסופו של יום יש לבחון האם השיקול האינדיבידואלי גובר על השיקול הציבורי המערכתי (ר' ע"פ 69893/08 לאופר נ' מדינת ישראל (31.12.07) וכן עניין מישאלוף).

  5. בפסיקה אף נקבע כי אמות המידה שנקבעו על ידי בית המשפט העליון חלות גם במקרה שבו מדובר בהרעשה על עבירות שעניינן העסקת עובדים זרים שלא כדין, וכן נפסק כי נזק כלכלי הצפוי מהרשעה בדין שהיא גם הרשעה ראשונה, והתחייבויות הנאשם שלא לעבור עבירות נוספות אינן מהוות נסיבות חריגות המצדיקות הימנעות מהרשעה ואף ההיפך מכך (ר' עניין מיאשלוף והאסמכתאות המופיעות שם).

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ