אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> החלטה בתיק ת"א 4378-08

החלטה בתיק ת"א 4378-08

תאריך פרסום : 07/11/2013 | גרסת הדפסה

ת"א
בית משפט השלום בבאר שבע
4378-08
29/04/2013
בפני השופט:
אור אדם

- נגד -
התובע:
טורנוז' איפראימוב
עו"ד אביבה חזות גדקר
הנתבע:
מנורה חברה לביטוח בע"מ
עו"ד בריק ואח'
החלטה

1.      בתיק זה מונה מטעם בית המשפט מומחה רפואי בתחום הפסיכיאטריה דר' ירמי הראל, אשר הגיש חוות דעת לבית המשפט.

2.      התובעת הגישה בקשה זו, בה עתרה למינוי מומחה רפואי נוסף בתחום הפסיכיאטריה או להשלמה של חוות הדעת.

3.      טענתה של התובעת, הינה כי אחוזי הנכות שנקבעו על ידי המומחה מטעם בית המשפט, אינם עולים בקנה אחד עם מצבה הרפואי של התובעת. התובעת פנתה בעניין זה למומחה בשאלות הבהרה, והמומחה עמד על עיקר חוות דעתו.           
עוד נטען כי הפער המשמעותי בין אחוזי הנכות שקבע לתובעת המומחה מטעם בית המשפט בתחום הפסיכיאטרי, לבין אחוזי הנכות שנקבעו לתובעת ע"י הועדה הרפואית של המוסד לביטוח לאומי, מצדיק היענות לבקשה.

4.      הנתבעת מתנגדת לבקשה. לטענתה, לאחר שמונה מומחה רפואי וקבע את שקבע, אין מקום למינוי מומחה נוסף. בית המשפט מינה את המומחה ע"פ סעיף 6א' לחוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים תשל"ה 1975, ולא נקט בהליך החריג של סעיף 6ב' לחוק, ולכן אין מקום להזקק לקביעת המוסד לביטוח לאומי.

5.      התובעת המבקשת לא הגישה תשובה לתגובת הנתבעת.

6.      כפי שמדגישה התובעת עצמה בבקשתה, מומחה רפואי מטעם בית המשפט הוא ידו הארוכה של בית המשפט לעניין בירור הנכות הרפואית.           
בית המשפט יתן משקל של ממש לקביעת מומחה רפואי מטעמו, ורק בנסיבות חריגות יסטה ממנה. לאחרונה בעניין רע"א 7301/12 שמעון בן סימון נ' כלל חברה לביטוח בע"מ (2013), חזר כב' השופט זילברטל על ההלכה לפיה: "חוות דעתו של מומחה רפואי מטעם בית המשפט, אינה מחייבת את בית המשפט, שהוא הפוסק האחרון. ברם, הכלל אשר נקבע בדין הוא, כי בית המשפט לא יסטה ממסקנותיו של המומחה הרפואי אלא בהתקיים נסיבות מיוחדות...".           
בעניין מינוי מומחה נוסף, הרי שבית המשפט העליון קבע כי מדובר בהליך חריג ויוצא דופן:
"...מינוי מומחה רפואי נוסף, באותו תחום בו כבר מונה מומחה על ידי בית המשפט, הינו מקרה חריג. ככלל, מומחה רפואי אחד די בו. במקרים רבים, אפילו אם בית המשפט אינו מוכן לסמוך על חוות דעתו של המומחה הרפואי על כל פרטיה, יוכל על סמך אותה חוות דעת וכלל הנסיבות לקבוע את המסקנה הרפואית המתבקשת, אפילו זו אינה זהה עם זו של המומחה. לעיתים, בדיקה נוספת על ידי אותו מומחה רפואי, על פי הנחיות בית המשפט, תוך הסבת תשומת לבו לנושא ולעניין מסויים, די יהיה בה ללא צורך במינוי מומחה רפואי נוסף. מינויו של מומחה רפואי נוסף ראוי רק כשבית המשפט סבור, לאחר שבדק ובחן את כלל הנסיבות, שנבצר ממנו, לאחר כל מאמציו להגיע לתוצאה הראויה, שלא תגרום לעיוות דין, על סמך חוות דעתו של המומחה האחד..." (רע"א 329/02 דב זגרון נ' איילון חברה לביטוח בע"מ (18.3.2002) ; ר' גם ע"א 3212/03 יצחק נהרי נ' דולב חברה לביטוח בע"מ (24.11.2005)).

7.      מינוי מומחה נוסף הוא איפוא הליך חריג, שיש לעשות בו שימוש במשורה, רק באותם מקרים בהם נראה לבית המשפט כי קיים פגם מובנה או חסר משמעותי, בחוות דעת המומחה שנתמנה, המקשה על בית המשפט לעמוד על הנכות הרפואית לאשורה.

8.      בענייננו, חרף טענותיה של התובעת, לא מצאתי כי בחוות דעתו של המומחה דר' ירמי הראל, אי בהירות, חסר לוגי, או טעות גלויה על פניה, המחייבים שימוש בהליך החריג ויוצא הדופן של מינוי מומחה נוסף.   

המומחה התייחס בחוות דעתו ובשאלות ההבהרה לעיקר הנקודות שהעלתה התובעת, והעובדה שלמרות זאת קבע את אחוזי הנכות כפי שקבע, איננה מצדיקה כשלעצמה מינוי מומחה נוסף.      
גם פער בין קביעת הועדה הרפואית של המוסד לביטוח לאומי לקביעת המומחה, קיים בתביעות רבות, ואין בו כשלעצמו כדי להצדיק שימוש בהליך החריג של מינוי מומחה נוסף.

9.      עוד יצויין, כי התיק נקבע להוכחות ליום 26.5.13 עוד ביוני 2012. חוות הדעת של דר' הראל התקבלה עוד באוגוסט 2011 ותשובות לשאלות ההבהרה כחודש לאחר מכן. הבקשה הוגשה ביום 21.3.13, חודשיים בלבד טרם דיון ההוכחות, ואין בה כל הסבר לשיהוי משמעותי זה.

10.  אשר על כן אני דוחה את הבקשה.

11.  ההוכחות יערכו כמתוכנן ביום 26.5.13. אני שב וקורא לצדדים להדבר ביניהם, בנסיון לחסוך שמיעת ההוכחות בתיק שעלותה בצידה.

להודיע לצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ