אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> החלטה בתיק ת"א 2103/06

החלטה בתיק ת"א 2103/06

תאריך פרסום : 28/08/2012 | גרסת הדפסה

ת"א, ת"צ
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו
2103-06,1033-08
22/12/2011
בפני השופט:
מגן אלטוביה

- נגד -
התובע:
1. בנימין גבאי
2. מור סוויל

עו"ד עמית מנור ויוקי שמש
עו"ד יעקב סבו
עו"ד עו''ד דורון רדעי
עו"ד ניצן גדות
הנתבע:
1. מפעלי פ.מ.ס מיגון בע"מ
2. דניאל בלום
3. אברהם בלום
4. יעקב יחיאלי
5. יצחק לביא
6. אברהם אופק
7. רבקה ברק
8. דבורה פרנקנטל

עו"ד גד טיכו
עו"ד עו''ד לירית בארי
החלטה

לפני שתי בקשות לאישור תביעות ייצוגיות.

רקע

מפעלי פ.מ.ס מיגון בע"מ (להלן: "החברה") היא חברה ציבורית שמניותיה נסחרות בבורסה לניירות ערך בתל אביב והיא עוסקת בייצור אריגים ויריעות המשמשים לייצור אמצעי מיגון . משיב 2 (להלן: "דניאל") הינו בעל השליטה בחברה מכוח החזקותיו בכ - 65% ממניות החברה והוא משמש כדירקטור בחברה. משיב 3, בנו של דניאל (להלן: "אברהם") משמש כמנכ"ל ודירקטור בחברה. משיבים 4 - 5, 7 ו - 8 משמשים כדירקטורים בחברה. משיב 6 שימש דירקטור בחברה עד ליום 4.2.2006 ובהסכמת בנימין גבאי (להלן: "בנימין" או "המבקש") התביעה נגדו נמחקה.  המידע בפיסקה זו על פי המצוי בתיק נכון למועד שמיעת הראיות והגשת הסיכומים.

ביום 31.8.2006, מסרה החברה לבורסה ולרשות לניירות ערך דו"ח דירקטוריון החברה על מצב עסקי החברה לתקופה שנסתיימה ביום 30 ליוני 2006 ובו פירוט "אירועים ושינויים שחלו במצב התאגיד", כדלהלן:

"החברה התקשרה עם חברה אמריקאית גדולה המשמשת כקבלן ראשי (להלן: הקבלן הראשי) בהתקשרות עם הצבא האמריקאי (להלן: המזמין) להספקת אפודי מגן; תחילת הייצור וההספקה ללקוח מתעכבת, לאחר שבמחצית השניה של חודש יולי 2006 קיבלה החברה הודעה מאת הקבלן הראשי כי דוגמאות המוצר שהוגש לבדיקה לרשויות לא עבר את הבחינה הסופית מטעם הצבא האמריקאי. בהתאם, נדרשה החברה להגיש לאישור המזמין דגמים נוספים, המיישמים את הערות ודרישות אשר נמסרו לחברה. העיכוב באישור המוצר יגרום לעיכוב, המוערך בכחודשיים עד שלושה, בתחילת ייצור המוצר עבור המזמין, ובדחיית ההכנסות שהיו צפויות מפרויקט זה בהתאם; בהתבסס על כך כי הדגמים הנוספים שהועברו לבחינת המזמין מיישמים את הערות הבחינה שנערכה, מעריכה החברה כי הדגם החדש יאושר לייצור במהלך חודש אוקטובר 2006. יש להבהיר כי אישור הדגם על ידי המזמין עדיין אינו מהווה הזמנה להספקת המוצר למזמין, אולם, החברה מעריכה כי עם אישור הדגם ייווצר סיכוי טוב לקבלת הזמנות למוצר מאת המזמין. בנוסף, הודיע הקבלן הראשי על דחייה, של הזמנות אחרות אותן העביר לחברה להספקת מוצרים נוספים וזאת בשל עיכוב באישור המוצרים על ידי הלקוח הסופי.

ההכנסות מעבודה אותן צופה החברה מייצור המוצר עבור הקבלן הראשי הינן בסדרי גודל של כ- 1.3 מליון דולר לחודש, שהינן שוות ערך למכירה (במתכונת המכירה הרגילה של מוצרי החברה, היינו הכוללת את עלות חומרי הגלם) בהיקף של כ-4 מליון דולר לחודש, שכן חומרי הגלם הכלול במחיר מהווה כ-66% מערכו; כל עוד לא הושלמו הליכי האישור של המוצר, מתעכבות הכנסות אלה. למועד הדו"ח, ועקב השתהות הליכי האישור מול המזמין, פועל מפעל החברה בארה"ב בתפוקות נמוכות ביותר; פמס ארה"ב, באמצעות הקבלן הראשי, פועלת להשגת הזמנות נוספות עבור המפעל, אולם אין בטחון כי יושגו כאלה עבור תקופת הביניים שעד סיום הליכי האישור של המוצר.

פמס ארה"ב מצויה במו"מ עם הקבלן הראשי, אשר תכליתו הרחבת הפעילות המשותפת של החברה ושל הקבלן הראשי והגדלת סל המוצרים מתוצרת החברה אשר ישווקו באמצעות הקבלן הראשי.

החברה צופה כי כתוצאה מהעיכובים בתחילת הייצור במפעל בארה"ב ודחיית ההזמנות מאת הקבלן הראשי, החברה לא תעמוד בתחזיות צבר ההזמנות כפי שדיווחה בדו"ח השנתי. בהתבסס על הערכתה כי המוצר המיועד לצבא ארה"ב יאושר לייצור עד מחצית חודש אוקטובר 2006, מעריכה החברה כי ברבעון הראשון של שנת 2007 יעלה בידה לחזור לפעילות מלאה. בנוסף, החברה פועלת להרחבת סל המוצרים באופן עצמאי, על מנת להגדיל את מחזור המכירות". (להלן: "הודעת החברה").

מיד לאחר פרסום הודעת החברה צנח שער מניית החברה מ - 196.30 ש"ח ל - 133.80 ש"ח למניה.

לטענת המבקשים, הפרטים שבהודעת החברה נודעו למנהלי החברה עוד ביולי 2006 ומהווים מידע מהותי, שהיה על המשיבים לגלותו באופן מיידי ולא להסתירו עד ליום 31.8.2006.

בתיק א. 2103/06 תבע בנימין המחזיק ב - 67 מניות של החברה לחייב את המשיבים לשלם לו סך של 4,187 ש"ח המהווה את ההפרש בין שווי מניות לפי שער מניית החברה עובר לפרסום הודעת החברה (196.30 ש"ח) לבין שווי מניותיו לפי שער מניית החברה מיד לאחר פרסום הודעת החברה (133.80 ש"ח).

בתיק 1033/08 תבע מור סוויל (להלן: "סוויל") אשר רכש ביום 7.8.2006 26 מניות של החברה לפי שער של 185.30 ש"ח למניה, לחייב את המשיבים לשלם לו סך של 1,379 ש"ח המהוה את ההפרש בין שווי המניות לפי שער הרכישה (185.30 ש"ח למניה) לבין שווי המניות לאחר הודעת החברה (133.80 ש"ח למניה) בקיזוז הפרשי שער ממכירת 10 מניות ביום 5.9.2006 לפי שער של 135.40 ש"ח למניה. 

בהחלטה מיום 13.1.2009 נקבע, כי הדיון בתביעות ובבקשות לאישור התביעות הייצוגיות יאוחד ותחילה תתברר "שאלת ההתנהלות הפסולה הנטענת של הנתבעים". בכך אדון להלן.

טענות המבקש

הודעת החברה כוללת אירועים שכל אחד מהם מהווה אירוע החורג מעסקי התאגיד הרגיל בשל טיבם, היקפם או תוצאתם האפשרית וההשפעה העשויה להיות לכל אחד מהם על התאגיד, לא כל שכן ביחד. לכך יש להוסיף כי הודעת החברה גרמה לירידה משמעותית בשער מניית החברה ובכך יש כדי ללמד שהאירועים המתוארים בהודעה השפיעו באופן מהותי על מחיר המניה של החברה. בהתאם להוראות סעיף 36 (א) לחוק ניירות ערך, תשכ"ח - 1968 (להלן: "חוק נירות ערך"), ותקנות 30 ו - 36 (א) לתקנות ניירות ערך (דו"חות תקופתיים ומידיים), תש"ל- 1970 (להלן: "תקנות הדווח") היה על מנהלי החברה לגלות את המידע האמור מיד ובסמוך לגילויו, קרי במחצית השנייה של חודש יולי 2006. משלא עשו כן, הפרו המשיבים את ההוראות האמורות.

טענות המשיבים

חלק מהמידע הנכלל בהודעת החברה נוגע למידע ביחס להיקף ייצור יריעת  Goldshield (להלן: "היריעה") עבור  Honeywell Ltd (להלן: "האניוול" או " הקבלן הראשי"), שעל פי תחזית מוקדמת היקף ייצורה עמד על סך של 214,000$ בלבד. מידע זה נודע למנהלי החברה במחצית השנייה של חודש יולי 2006, הוא אינו מהווה מידע מהותי ולא הייתה חובה לגלותו באופן מהותי. חלק אחר מהמידע שנכלל בהודעת החברה, התייחס להעברת היריעה לחברת פוינט בלנק לשם ייצור אפודי מגן עבור הצבא האמריקאי. לקראת פרסום הדוחות הכספיים פנתה החברה לפוינט בלנק וגילתה שאפוד המגן כולל מוצרים נוספים שהחברה מייצרת עבור האניוול. משמעות המידע שהתגלה הייתה שאישור אפוד המגן עתיד להביא להזמנות נוספות מהאניוול ואותן הזמנות מתעכבות עד לאישור אפוד המגן על ידי צבא ארה"ב. בהתאם צפתה החברה כי ההכנסות מיוצר האפוד, הכולל את היריעה ומוצרים נוספים הינן בסדר גודל של 1.3 מיליון דולר לחודש. כאמור, חלק זה במידע שפרסמה החברה נמסר למנהלי החברה בסמוך לפרסום הודעת החברה ופורסם באופן מיידי.

דיון

  1. מטענות הצדדים נראה כי קיימת מחלוקת בין הצדדים מתי נודעו למנהלי החברה הפרטים הכלולים בהודעת החברה. לטענת המבקשים הפרטים הכלולים בהודעת החברה נודעו למנהלי החברה כבר במחצית השנייה של חודש יולי 2006, ואילו המשיבים טוענים כי המידע אודות עיכוב ייצור היריעה בהיקף של 214,000$ נודע למנהלי החברה ביום 26.7.2006 ואילו המידע אודות עיכוב ייצור מוצרים נוספים בהיקף מוערך של 1.3 מיליון דולר נודע למנהלי החברה בסמוך לפרסום הודעת החברה.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ