אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> החלטה בתיק פש"ר 33484-12-11

החלטה בתיק פש"ר 33484-12-11

תאריך פרסום : 10/01/2013 | גרסת הדפסה

פש"ר
בית המשפט המחוזי ירושלים
33484-12-11
18/12/2013
בפני השופט:
כרמי מוסק

- נגד -
התובע:
אלי עזרא
הנתבע:
1. כונס הנכסים הרשמי מחוז ירושלים
2. ירון רבינוביץ (מנהל מיוחד)

החלטה

1.         החייב, יליד 1952, הגיש בקשה לפשיטת רגל וביום 18.12.11 ניתן צו כינוס ומונה מנהל מיוחד. לקראת הדיון בהכרזת החייב כפושט רגל ערך המנהל המיוחד דוח. במסגרת הדוח הדגיש המנהל המיוחד כי מדובר בהליך שני בו נוקט החייב לפשיטת רגל, שעה שהליך קודם בוטל בשל ניצול ההליך לרעה על ידי החייב. במסגרת הדוח פירט המנהל המיוחד את הרקע העובדתי הנוגע להסתבכות החייב. כמו כן התייחס המנהל המיוחד לחובות החייב, לנכסיו, להתנהלותו בעודו תחת צו הכינוס, יחסו של החייב עם בת זוגו לשעבר.

2.         המלצות המנהל המיוחד היו כי לחייב חובות גבוהים במיוחד ואין כל סיכוי כי החייב יוכל לפרוע את חובותיו לאור התשלום החודשי המוטל עליו. במסגרת זו ייאמר, כי לחייב חובות בדין קדימה בסכום של 300,000 ש"ח ותביעות החוב שהוגשו נגדו בסכומים גבוהים, כאשר אחת מהן היא בסך 17 מיליון ש"ח כלפי בנק לאומי. החייב, שהוא בן 60, מסר כי לא יוכל לייצר מקורות עבודה משמעותיים ולא יוכל לגייס כספים עבור קופת הכינוס. במסגרת הדוח טען המנהל המיוחד, כי הסתבכותו של החייב לוטה בערפל וקשה לדעת היום אם היא נעשתה בתום לב. המנהל המיוחד הצביע על כך שלחייב קשר עם אשתו לשעבר והוא מועסק כיום אצל בן אחיו, עובדות המעלות תמיהות ומצריכות בדיקה מעמיקה.

3.         לקראת הדיון בהכרזת החייב כפושט רגל, הודיע המנהל המיוחד כי ברצונו לחקור את החייב במהלך הדיון. בית המשפט איפשר למנהל המיוחד לעשות כן. נראה, כי המנהל המיוחד ערך חקירה ראויה ומעמיקה במיוחד והגיע לדיון כשהוא מצויד בכמות לא מבוטלת של מסמכים הנוגעים לחייב ולהתנהלותו, וכן יכולים ללמד על נסיבות הסתבכותו של החייב. קריאת פרוטוקול החקירה מעלה, כי לחייב היה במשך השנים קשר עם מספר חברות, כאשר החייב טוען בכל פעם כי קנה חברות או מכר חברות או היה בקשר עסקי עם חברות, אך בכל פעם חזר על דבריו כי כל זאת היה לפני צו הכינוס ואילו עתה הוא מבקש להיות מוכרז כפושט רגל, כך שיוכל לנהל אורח חיים רגיל מבלי שיהיה מאוים מאותם חובות הרובצים עליו.

4.         מהחקירה עלו עובדות קשות ביחס להסתבכותו של החייב בחובות, בפרט באשר להתנהלותו מאז בוטלו הליכי הפש"ר הקודמים ועד שהחליט להגיש בקשה נוספת להיות מוכרז כפושט רגל. החייב לא הכחיש, כי במשך אותן שנים יצר חובות חדשים ולעתים עשה זאת במכוון כאשר רכש חברות, בין בעצמו ובין במסווה, מתוך ידיעה כי מדובר בחברות כושלות ובחברות שצברו חובות. ניתן להבין מכך, כמו גם מדברי החייב עצמו, כי הוא עשה כן במטרה להתחמק מתשלומי מסים שונים, או להפחית את שיעורי המס המוטלים עליו, או משיקולים עסקיים שונים. ברור, כי לא ניתן לראות בכך התנהלות בתום לב. זאת ועוד, מהחקירה עלה כי בידי המנהל המיוחד הצטברו מסמכים שונים בקשר לפעילות העסקית של החייב כאשר החייב הסתיר זאת מעיני המנהל המיוחד.

5.         כל האמור לעיל מוליך למסקנה חד משמעית, כי החייב יצר חובות בחוסר תום לב, לעתים במכוון ולעתים מתוך אדישות לעובדה שהוא יוצר חובות.

6.         לטעמי, די בכך בכדי להורות על ביטול ההליך.

7.         לאחר סיום החקירה טענה באת כוח הכנ"ר, כי החייב עצמו הצהיר על חובות של כ-38 מיליון ש"ח והוגשו תביעות חוב של 19 מיליון ש"ח, מתוכם 359,000 ש"ח בדין קדימה. באשר להליך הפש"ר קודם, הליך זה התנהל בשנים 1990-1993 ובמשך שלוש שנים לא הגיש החייב דוחות כלל, וההליך בוטל לאחר שהחייב לא עמד בתנאי הצו. באת כוח הכנ"ר טענה עוד, כי החייב אינו נוהג בשקיפות, זאת נוכח השוואת ממצאי החקירה לתצהירי ההסתבכות שהגיש החייב. החייב הסתיר פרטים על עיסוקו ועסקיו ועל נסיבות הסתבכותו הכלכלית.

8.         המנהל המיוחד חזר על עמדתו שהובאה בדוח, והוסיף וטען כי לאור ממצאי החקירה בבית המשפט דעתו התחזקה, כי יש לבטל את ההליך.

9.         החייב ובא כוחו טענו, כי החייב לא הסתיר דבר וכל מה שנחקר עליו עולה מתיקי ההוצאה לפועל, בגינם מבקש החייב את הכרזתו כפושט רגל. כמו כן נטען, כי מדובר באדם נכה ביד אחת אולם לא נקבעו לו אחוזי נכות ולכן החייב ממשיך לעבוד.

10.        לאחר ששקלתי את הדברים, סבורני כי מדובר בחייב שיצר חובות בחוסר תום לב. הוא נמנע מלגלות את האמת באשר לאופן הסתבכותו הנוכחי ורק חקירתו של המנהל המיוחד חשפה את הדברים, וככל הנראה את חלקם בלבד.

11.        לאור כל זאת, אני מורה על ביטול צו הכינוס וההליך כולו. הסכומים שנצברו בקופת הכינוס ישמשו לשכ"ט בעלי התפקיד, הוצאות ואגרת השגחה על פי התקנות. במידה שתיוותר יתרה, היא תוחזר ללשכת ההוצאה לפועל.

12.        צו עיכוב יציאה מן הארץ יבוטל ביום 15.1.13.

ניתנה היום, ה' טבת תשע"ג, 18 דצמבר 2012, בהעדר הצדדים.

כרמי מוסק, שופט

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ